Arkistot vuoden mukaan: 2009

Perkeleen kuvaterveiset

Julkaistu , kirjoittanut .

Perkelekin on ollut kanssamme joulua viettämässä viikon ajan, ja olihan siitä otettava kuviakin sitten.

Ensin Perkele tarkasti kaikki vanhat lempipaikkansa, ensimmäisenä tiskialtaan. Siellä on edelleen yhtä hyvä kolistella kuin ennenkin! Pahoittelen sotkuista keittiötä.

Tämän jälkeen käytiin tähyilemässä lintuja telkkarin päältä. Televisio oli tosin sitten viimekokeilemisensa vaihtunut litteämmäksi malliksi mitä Perkele ei varsinaisesti ottanut huomioon loikatessaan sen päälle. Lopulta kuitenkin kaikki raajat olivat sopuisasti television päällä ja pihamaan tarkastaminen saattoi alkaa.

Perkele myös teki välittömästi huomion siitä että hänen liskotelevisionsa olikin muuttanut tänne! Niinpä loppuaika meni terraarion päällä liskoja tiiraillessa ja sivusilmällä myös vähän terraarion päällä olevasta ikkunasta katua tarkkaillessa.

Joulu

Julkaistu , kirjoittanut .

Meillä joulua on vietetty hyvin koirallisissa merkeissä, ollaan treenattu, lenkkeilty, leikitty ja mitä kaikkea sitä nyt voi koirien kanssa puuhata..

Niihinkin askareisiin mihin ei varsinaisesti koiraa tarvita, ovat koirat siitä huolimatta ottaneet osaa. Luna on muun muassa innokkaasti ollut mukana paketoimassa lahjoja. (Tähän välihuomautuksena, meillä ei tueta Pedigreetä emmekä normaalisti käytä mitään ko. lafkan tuotteita, mutta koska isäni halusi jokaiselle perheen koiralle ostaa yhen koirankeksilaatikon, otettiin ne kiltisti vastaan ja laitettiin pakettiin jouluaattoa odottamaan.)

Luna toimi laaduntarkastajana ja paketoimisen Virallisena Valvojana.

Jouluaattopäivänä Luna myös mielellään valvoi joulukuusen alla olevan lahjakasan hyvinvointia.

Joulukuvat ovat jääneet varmaan viimeisenä viitenä vuonna ottamatta, joten tänään pikkusiskon avustuksella otimme jouluisen ryhmäkuvan ja yksittäiskuvatkin koirista. Ryhmäkuvassa on mukana hoitokoira Kevin, joka niin reippaana ja touhukkaana osallistui kuvaussessioon että olihan senkin annettava kuvaan liittyä.

Sitten vielä erikseen Timi

ja Luna.

Hyvää joulua!

Voittaja ja Pohjoismaiden Voittaja 2009

Julkaistu , kirjoittanut .

Olimme Lunan kanssa viime viikonloppuna (12.-13.12.) edustamassa Etsijäkoiraliittoa Messarissa. Luna käyttäytyi koko viikonlopun äärettömän hyvin, ja etenkin lauantaina sillä tuntui olevan älyttömän hauskaa. Jatkuvasti piti saada olla liikkeellä ja tehdä jotain siitä huolimatta että kiersimme tungoksissa ja muutenkin ahtaissa halleissa. Lauantaina arvelimme että eiköhän koira ole illalla väsynyt kun olimme Messuilla aamuyhdeksästä iltakahdeksaan, mutta Luna oli asiasta eri mieltä. Tottahan illalla jaksoi käydä kävelyllä, leikkiä, rouskutella luita ja muuten vain puuhastella. Ja heti sunnuntaiaamuna se oli tikkana ylhäällä kysymässä että taasko mennään! Sunnuntai-iltana meno onneksi oli vähän tyynempää ja Lunakin käytti illan enemmän lepäilemiseen kuin touhuamiseen.

Toinen iloinen Messarissa sattunut yllätys oli se, että Luna oli häkissään erinomaisen nätisti. Sitähän ei ole koskaan pidetty häkissä missään vaikka sillä on ihan pennusta saakka ollut tuo iso metallihäkki. Nyt kuitenkin koira tuupattiin häkkiin ja niin kauan kun en ollut näkö-tai hajuetäisyydellä, pysyi Luna kuulemma hiljaa ja nätisti häkissä. Välittömästi sen huomatessa minut alkoi vaativa tassu rämplätä häkin ovea ja vieno itku kuulua. Jatkossa siis Lunankin voi tarvittaessa häkkiin sulkea esim. tapahtumissa, nyt kun on testattu sen reagoiminen siihen. Aiemmin sitä ei ole häkissä pidetty juuri siitä syystä että se on aina ollut hieman ahtaanpaikankammoinen ja parivuotiaana häkkiä kokeillessaan meinasi rikkoa itsensä kokonaan jouduttuaan suljetuksi sinne.

Iloinen virne naamalla oli ja pysyi  (huomatkaa sen valjaiden uusi etuosa, maastokuvioinen!)

Erityisesti Luna kunnostautui ravinnonhankinnassa ja onnistuikin siinä kiitettävästi.

Timille ostimme näyttelystä Nutrolin Senioria (kokemuksia luvassa myöhemmin kun mahdolliset vaikutukset jo voisivat näkyä) sekä  punaiset Jyryn y-valjaat jotka ovat osoittautuneet erinomaisiksi. Ne ovat tukevat, eivät hankaa ja pysyvät erinomaisesti paikallaan. Ainoa miinus on se, että kaulaosa on vedettävä pään yli eikä sitä saa esim. soljella auki. Kaulaosa tuppaa ottamaan kiinni Timin korviin ja siksi sitä ei voi vaan hellästi sujauttaa pois, mikä taas ei ole hyvä ottaen huomioon että Timillä on ollut ongelmia yhden niskan nikaman kanssa. Timi kuitenkin ratkaisi tämän asian itse oppimalla kahden kerran jälkeen vetämään itse päänsä pois meidän vain pidellessä valjaista kiinni. Näin ei tule satutetuksi koiraa tai vedettyä liian voimallisesti valjaita pois.

Valitettavasti valjaita ei juurikaan Timin turkin alta näy, mutta tässä nyt vielä valjaat käytössä heti maanantaina Messarin jälkeen.

Käykäähän täyttämässä myös tämä:  http://www.ruokintakysely.fi/

Lisää jälkivideoita

Julkaistu , kirjoittanut .

Tällä viikolla olemme taas kuvanneet kaksi Lunan jälkeä. Toisen jäljen joka kulki asuinalueella, laitan hieman myöhemmin esille sillä YouTube ei hyväksy yli 10 minuuttisia videoita (jälkivideolla on pituutta 12min) joten jostakin kohtaa täytyy videota hieman pätkäistä.

Valitettavasti jäljen kuvaamisen ajaksi oli jäänyt päälle väärä valkotasapainoasetus edellisen illan kuvauksen jäljiltä, mutta siitä pitäisi tästä huolimatta näkyä kuitenkin vähän tuota Lunan työskentelyä, mikä on pelto- ja metsämaastossa (joskin jälki kulki koko ajan polulla, maastossa jossa käy kymmenittäin koiria joka päivä eli häiriöhajuja oli paljon) huomattavasti erilaista kuin esimerkiksi asvaltilla tai ensimmäisellä jäljellä maastona olleella pururadalla.

Jälkivideo nro. 2

Ajanvietettä

Julkaistu , kirjoittanut .

Syksyn pimeyden saavuttua leikkiminen koirien kanssa pihalla on vähentynyt – tai suoraan sanottuna loppunut kokonaan. Pari tuntia päivässä lenkkeilemme ja Luna on lisäksi saanut uuden parhaan kaverin jonka kanssa käydään ulkoilemassa noin 4-5 kertaa viikossa. Kyseinen koirien isäntäkokelaan saksanpaimenkoiranarttu Åsa on Lunalle oivallista seuraa ja koirat viihtyvät erinomaisesti yhdessä. Poru tulee lähinnä silloin kun ei pääse samantien leikkimään kun tavataan vaan ensin pitää ajaa autolla sopiviin maastoihin..

Niinpä siis Luna ikuisena lapsena on ryhtynyt urakalla leikkimään sisällä iltaisin.

Aktivointilelut eivät ole saatavilla päivittäin vaan niihin laitetaan täytettä noin kerran viikossa tai kahdessa jottei Nuna menisi aivan ylikierroksille ja unohtaisi rauhoittumisen taidon. Näin ihana se aktivointilelu kuitenkin on…

Jollei aktivointilelua ole annettu mutta Lunaa siltikin leikityttää, osaa se kaivaa tarpeelliseksi katsomansa määrän leluja lelulaatikostaan (lelulaatikko on sängyn alla oleva pyörät allaan liikkuva noin metrin pitkä ja puoli metriä leveä laatikko jonka Luna osaa itse ottaa esiin sängyn alta) ja joko mennä itsekseen leikkimään niillä sängylle tai tuoda henkilökuntansa luokse merkitsevästi.

Myös Timi on ensimmäistä kertaa elämässään innostunut aktivointilelusta.Timihän on aiemmin ollut hyvin ongelmanratkaisukyvytön ja avuton, koska siltä ei ole koskaan oikein tajuttu vaatia kauheasti oma-aloitteisuutta ja itsenäisyyttä. Pitkällisen harjoittelun tulos alkaa kuitenkin pikkuhiljaa näkyä ja nyt Timi alkoi itse kaivaa nameja Kongista ulos sen sijaan että olisi istunut sen viereen ja odottanut että joku tulee apuun.

Nunalla taas ongelmanratkaisukykyä riittää, sen kanssa yritettiin myös hieman leikkiä leikkiä jossa ihmisen käsi vilistää peiton alla ja koira sitten voisi sitä peiton päältä saalistaa. Vaan ei Luna. Se lähti etsimään vilistäjää peiton alta…

Ja leikkien lisäksi on tietty istuttu sohvalla katsomassa telkkaria.