Arkistot kuukauden mukaan: huhtikuu 2009

Kevätpäivä

Julkaistu , kirjoittanut .

Meillä vietettiin tänään kevättä oikein täysin rinnoin. Terassin ovi oli auki koko päivän ja koirat olivatkin mieluiten pihalla tai terassilla varjossa. Muutama tunti vietettiin lenkkeillen ja treenattiin päälle.

Viikonloppukylässä on Eppu-käppänä, maailman heti kolmanneksi paras koira.

Mun koirat tykkää Epusta kovasti. Paljon enemmän kuin useimmista muista koirista, ja antavat Epulle myös tiettyjä etuja joita muut koirat ei saakaan! Eppu on esimerkiksi saanut matkustaa Lunan kanssa samaan aikaan Lunan omassa takakontissa (ainoastaan silloin Luna joutui hitusen korottamaan ääntään kun Eppu haukkui ulkona olevalle koiralle. Muut koirat eivät saa haukkua Lunan takakontissa.), Eppu on saanut möyriä Lunan sängyssä (Luna kyllä kävi ensin pyytämässä että voisitko poistua, mutta kun Eppu sanoi että mielellään en, antoi Luna Epun möyriä) sekä esimerkiksi olla samaan aikaan ottamassa namia kädestä kuin Luna. Eppu saa myös haistella ihanaa hajua samaan aikaan samassa paikassa kuin Luna ja Timi!

Siistissä jonossa haistellaan menemään eteenpäin.

Luna ja Eppu vähän sanoi moi toisilleen, Epulla häntä vipattaen ja Luna virnisteli nenämoikkaamisen jälkeen tyytyväisenä. Voi heitä <3

Epusta huolimatta Luna haluaa lenkillä edes ihan vähän leikkiä kepillä.

Tämän jälkeen saavuttiin piiiitkän peltojen halki menevän joen luo, jossa Luna yleensä kävelee, tai sitten juoksee niin että roiskeet kastelevat koko koiran. Jos ei uimaan pääse, niin pitäähän sitä itsensä muilla tavoin kastella. Vesihepulista en saanut kuvaa, mutta näin se aina tallustelee menemään pitkin ojan pohjaa.

Peltojen halki matkattua saavuttiin metsään vähän viileämpään.

Metsässä alkoi akku sanoa olevansa lähes finito joten kamera sai hetken olla, jotta tulomatkalla olisi vielä paukkuja kun pellolla on vähän helpompi kuvata kun ei ole puut ja muut tiellä.

Metsälenkin jälkeen taas peltojen halki kotiin.

Alkoi olla niin kuuma, että jopa vettä inhoava Timi kahlasi pitkän matkan kotiinpäin. Epe ei ihan kahlaamaan suostunut, mutta kurotti kuitenkin juomaan.

Sitten kotiin ja treenikamat kasaan. Lunan kanssa käytiin jäljestämässä.

Treenien jälkeen käytiin vielä n. 45min pituisella metsälenkillä, kuvia ei tullut kovin montaa kun mukana oli vain kiinteä 50mm objektiivi ja oltiin aika tiheässä metsikössä jossa noin muutenkin on hankala saada sellaisia kuvia koirista joihin olen itse tyytyväinen.

Tämän jälkeen syötiin vähän luita kotipihassa ja käytiin illalla iltakävelyllä.

Sellainen on meidän normaali vapaapäivä. Illalla nukuttiin hyvin!

Treenipäivä

Julkaistu , kirjoittanut .

Keskiviikon treenit vietettiin aurinkoisessa säässä joten nappasin kameran mukaan ja räpsyttelin sen minkä treeneiltä ehdin. Myös Timi oli mukana vaikkei sitä kuvissa niin näykään, se tykkää enemmän hengailla omassa rauhassa kuin riehua muiden mukana joten tulee yleensä sitä vähän vähemmän kuvailtua.

Ensin työt!

Sitten poseeraamiset…

…namin kerjäämiset…

…hevosten vahtaamiset…

…ja lopulta se huvi!

Kuvapläjäys

Julkaistu , kirjoittanut .

Jälleen aurinkoinen päivä ja äiti ja pikkusisko koirineen tuli Helsinkiin joten mun ja Lunan treenien jälkeen sinkouduimme juoksuttamaan koiria. Eli toinen kuvissa esiintyvä musta (se pitkäkarvaisempi) on Cinja, ja toinen musta (se pönäkämpi lyhytkarvaisempi) randomisti puistoon omistajineen tupsahtanut Ronja-koira.

Kuvaamisen kannalta harmillisesti puistossa oli välillä edessä vähän ihmistä ja välillä puita (jotka myös tekivät valotuksen säätämisestä hitusen haastavaa kun puoli puistoa oli täysin varjossa, osa suorasssa auringonpaisteessa ja koirat etenivät varsin lujaa sen päästä päähän) mutta jotain ihan kivoja räpsyjäkin tuli! Pikkusisko ystävällisesti juoksutti koiria jotta minä sain kuvata rauhassa.

Timi hengaili pöydällä turvassa kun isommat rehas.

Ja isommathan rehas. Ensin ylös…

…ja sitten alas ja vähän lepäämään. Koirankoulutusuransa kiitettävästi 5-vuotiaana aloittanut pikkusisko kietoo alta aikayksikön noin suunnilleen jokaisen koiran pikkusormensa ympärille.

Lunan uus paras kaveri on ihan sen paras kaveri. Ennen bestis oli Cettu, mutta nyt kun Cettu asuu kaukana eikä ole käynyt hoidossakaan pitkään aikaan, on äidin Cinja ottanut bestiksen paikan. Bestis saa haistella samoja hyviä hajuja samaan aikaan ku Luna.

Ja sit alettiin lähteäkin jo seuraavalle etapille eli syömään!

Ilta-aurinko

Julkaistu , kirjoittanut .

Aloitettiin pääsiäisloma lenkkeilemällä parisen tuntia hienossa säässä metsässä ja pellolla. Pellolla oli aurinkoakin kivasti, joten kaivoin kameran esiin ja räpsin koirista muutamat kuvat. Jos olisi vähän kauemmin vielä jaksanut olla, olisi varmasti tullut vielä kivempia kuvia, mutta koska en jaksanut tuulisella pellolla kykkiä kolmea tuntia ilman hanskoja kuvaamassa, niin kuvat jäivät näihin. Tosin lienee tässäkin ihan tarpeeksi katseltavaa : )

Olen kovasti ylpeä molemmista höpönassuista, kun käyttäytyvät aina niin hyvin. Lenkit on yhtä rentoutumisen juhlaa vaikka molemmat hengailis vapaana ilman käskyn käskyä. Normaaliahan se meillä on noin yleensä, mutta Timi tuppaa vähän sekoamaan aina kun naapurin nartulla on juoksut, ja ilmeisesti ne juoksut ovat nyt ohi, ja ollaan palattu rentoon yhteiselämään.

Luna hengaili.

Timi käyttäytyi kuin herran enkeli. Tässä reaktio siihen kun kuiskasin sen nimen.

Sitten käskin sen vähän poseerailla.

Luna tykkäs vaan sen kepistä.

Lääkäripäivä

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään kävimme testaamassa ”uutta” Eläinklinikka Laumaa. Ennen olemme käyttäneet toista yksityistä eläinlääkäriä jossa ei mitään vikaa kyllä ollut, mutta ihan mielenkiinnosta (ja koska Laumalta saa koirakerhon jäsenedun) päätin nyt kokeilla Laumaa. Kävimme siis ihan vaan rokotuksilla ja mietiskelemässä Timin hengitysasioita (ts. et onko nenäpunkkeja vai mistä kiikastaa). Joulun aikaanhan käytiin viimeksi ja silloin nenäpunkeista ei löytynyt jälkiä, nielutulehdus sen sijaan löytyi, joka hoidettiin pois ja tällä kertaa ei siitä ollut kyse. Saatiin siis se nenäpunkkilääkitys.

Kokemuksena käynti Laumalla oli niin hyvä kun voi eläinlääkärikäynti olla (huomautetaan nyt tähän väliin että olen siis hyvin innoissani eläinlääkärikäynneistä, vaikka musta ei ole ollenkaan hauskaa se että mun koirat tarvitsee eläinlääkäriä muuhun kuin rokotuksiin). Palvelu oli hyvin ystävällistä käynnin alusta loppuun, ja puitteet olivat niin hienot etten edes tiennyt eläinlääkärillä voivan sellaista olla. Odotustila ei siis ollut normaalin valkoinen ja lääkärimäinen, vaan siellä oli käytetty lämpimiä värejä, tilassa oli normaalien yksinkertaisten tuolien sijaan hyvin sisustukseen sopivia värikkäitä tuoleja sekä sohva, pehmeä tuoli ja vieraskirja sekä erillinen kirja asiakkaiden ilmoituksille. Sisustuksen ansiosta jo heti sisääntulosta asti oli tervetullut olo ja odottaminenkaan ei tuntunut tylsältä.

Lääkäri (valitettavasti en tähän hätään muista nimeä) oli hyvin ystävällinen myös, ja käsitteli koiria erinomaisesti. Aikaa lääkäriltä riitti myös Lunan perusteelliseen läpikäymiseen vaikka sen kanssa homma ei ole nopeata eikä helppoa kun Luna vähän arkailee uusia ihmisiä. Myös minua kuunneltiin hyvin eikä vain ns. kävelty yli, kun sanoin että sen on tosi vaikea antaa vieraan ihmisen tutkia takapäätä (eli kaikkea kylkien takana), se otettiin huomioon eikä alettu väittää vastaan että ”no kyllä se nyt antaa kokeilla, no laitetaan sille nyt toi kuonoside ja sitten katotaan vaikka ollaanki vaan rokotuksilla eikä ois tarpeen kiusata sitä” kuten aiemmin on monesti tapahtunut. Uutta oli myös se, että Luna tosiaan katsottiin tarkkaan läpi eikä mun tarvinnut puuttua mihinkään muuten kuin että vähän silittelin ja juttelin Lunalle kun sydänääniä kuunneltiin (silloinkin Lunaa vain vähän jännitti). Yleensä kun on saanut olla jatkuvasti pitämässä koiraa jostain kiinni kun käsittely on ollut jokseenkin kiireistä eikä niin asiantuntevaa(?). Samaten rokotukset meni ihan iisisti, ja koirat olivat kuin McDonaldsiin päässeet kun kotona meillä ei Frolicin tyyppisiä herkkuja syödä, ja lääkärissä niitä sai (toki luvan kanssa) ihan kourakaupalla :D. Ja mä en ole monta vuotta miettinyt turhaan tota Lunan ”tynnyrimäisyyttä”, ell ihan kysymättä sanoi että katsoi ensin et onko Luna vähän tukeva, mutta käydessään läpi myönsi että on erinomaisessa kunnossa, mutta on vain rintakehältään tynnyrimäisempi ja pyöreämpi.

Timin kanssa nyt ei koskaan aiemminkaan ole ongelmia ollut kun se on niin helppo, mutta siitä huolimatta sekin katsottiin läpi kauniisti kohdellen.

Hyviä asioita on niin paljon, että varmasti jokin jäi mainitsematta. Kokonaiskuva joka tapauksessa oli erinomainen, ja varmasti olemme jatkossa uskollisesti Lauman asiakkaita. Myös se pikkuseikka, että kirjasivat ylös meidän olevan koirakerhomme jäseniä (ja näin jäsenedun piirissä) jolloin minun ei joka kerta tarvitse (muistaa) näyttää jäsenkorttia, oli mukava juttu.

Lääkärin jälkeen lähdimme koirien kanssa töihin, joskin matkan varrella pikavisiitillä mummolassa käydessä Timi jäikin sinne siskon Rikon seuraksi työvuoroni ajaksi, ja noin tunnin siellä oltuaan mummu jo soitteli että koirat olivat olleet tunnin mummun kanssa pihalla ja kyseli, että saako Timillekin antaa niitä naudan rustoluita mitä mummu oli kaupasta Rikolle ostanut. Timillä on siis tänään ollut oikea onnenpäivä.

Lunan kanssa suuntasimme sitten töihin, ja illalla kotiin syömään herkkuruokaa (lohta, naudan rasvaa, oluthiivaa, kasvissosetta, lohiöljyä, Plaque Offia) sekä nauttimaan nenäpunkkilääkkeet sen seassa. Koirien mielestä mahti päivä, kauheasti hyvää syötävääkin!

Eilen oli Timin pesu- ja kampauspäivä. Timi kiitti. Ps. Mason Pearsonin harja on ihan ehdoton runsasturkkisille eläimikkäille. Mahtava. Noin suunnilleen puolittaa ton karvamöykyn harjaamiseen kuluvan ajan. Suosittelen!