Arkistot vuoden mukaan: 2010

Meiltä ei noin vain paeta

Julkaistu , kirjoittanut .

Viime aikoina meillä on ollut teemana kaikenlaiset varmisteluhommat sen suhteen ettei meiltä yksikään koira menisi hukkaan tavalla tai toisella. Ei tosin tarkoituksella teemana, mutta jostain syystä on nyt tullut hankittua paljon asioita jotka liittyvät jollain lailla siihen että koirien on ihan turha yrittää päästä eroon tästä taloudesta!

Tänään postiluukusta tipahti kaksi kirjekuorta koiria koskien, toinen Tapiolalta ja toinen Vuosaaren Suutarilta. Ensinnä mainittu sisälsi eläinlääkärikulu- ja vastuuvakuutuksen Capolle, ja toinen ylläolevassa kuvassa killuvat nimilaatat Lunalle ja Capolle. Timillä on oma nimilaatta ollut jo iät ja ajat valjaissa kiinni, mutta Capolla ei ole nimilaattaa ollut ensinkään ja Lunan vanha laatta taas ostettiin aikanaan valjaita varten ja kaulapantaan se on liian iso. Valjaissa se taas on aavistuksen turha, kun ei meillä juurikaan Timiä lukuunottamatta liikuta valjaissa noin niinkuin muissa kuin etsintähommissa.

Nimilaatta ei ole tuntunut tarpeelliselta koska Luna ei ole harrastellut minkään sortin karkailua eikä Capokaan, mutta mekin lähdemme monesti Lunan kanssa etsimään kadonnutta koiraa jonka omistajan ensi lauseita on ”kun ei se koskaan karkaa”, niin nyt pistin kuitenkin maanantaina tilauksen nimilaatoista menemään. Kahden viikon toimitusaika-arvio meni suhteellisen metsään koska aikaa kului kaksi vuorokautta tilauksesta siihen että laatat olivat paikallaan pannoissa.

Huomenna valjaiden nimilaattakin pääsee käyttöön kun uusivuosi koittaa. Lukekaahan kaikki Etsijäkoiraliiton uudenvuoden tiedote lemmikkejä koskien. Me aiomme selvitä uudestavuodesta kera Lunan paukkuarkuuden pommisuojassa, toivoen että päästäisiin vieläkin vähemmällä kuin viime vuonna. Tai oikeammin Luna pääsisi, sehän se kärsijä on. Rauhoittavista en niin perusta koska en voi olla varma etteivätkö ne pahentaisi tilannetta (eli että koira pelkäisi edelleen muttei pystyisi ilmentämään sitä mitenkään koska on rauhoitettuna) mutta viime vuonna esitellyt arnicat aion pakata matkaan.

Hyvää uuttavuotta siis muillekin, pitäkäähän lemmikeistänne huoli!

Minipeittoja

Julkaistu , kirjoittanut .

Messarista ostimme pari Back On Track -minipeittoa, ja Timi on koko viikon erittäin ahkerasti uhrautunut koekaniiniksi. En uskonut myyjätädin puheita siitä että koirat itse oikein asettelisivat tarkoituksella aina tietyn puolen peitolle, mutta kai se on ainakin osittain uskottava. Timillä nimittäin ainakin toistuu jonkinlainen rutiini siinä, että ensin nukutaan selällään, sitten on vuorossa oikea kylki ja sen jälkeen vasen kylki. Ja tämä toistuu päivittäin useitakin kertoja, eli kyse ei voi oikeastaan olla vain sattumasta.

Timi nukkui aiemmin lähinnä vaatelaatikoston alla pienessä kolossa lattialla, mutta nykyisin se lähes poikkeuksetta nukkuu uudessa pedissä minipeittojen päällä. Capo ja Lunakin nukkuvat ajoittain pedissä, mutta koska niiden mielestä on kivempi kiehnätä mutsin ja isin kainalossa, nukkuvat ne useimmiten kuitenkin sohvalla ja sängyssä. Timi kuitenkin suosittelee näitä!

Agilitya, osa 2

Julkaistu , kirjoittanut .

Ja taas on videoita!

Pienet reippaat agilitykoirat olivat tänään hienoja, mahtavia, upeita. Vähän niillä on sählä ohjaaja, mutta koirat antavat tämän anteeksi jos illalla saa rustoluut palkkioksi.

Kävimme treenailemassa vapaavuorolla ja koska aika sopi myös isännälle, oli hän mukana kuvaamassa koiria.

Capo teki erinomaisen hienosti ja tarkasti hommia, tiukat käännökset, hieno estehakuisuus ja paljon intoa. En tiedä mitä itse sählään tuon putken jälkeen, mutta enpä ainakaan onnistunut pilaamaan suoritusta… Capon kanssa ei vielä olla tehty kontakteja koska olemme keskittyneet ohjaustekniikoihin sekä sen ainaisen estehakuisuuden hakemiseen. Ja koska alkaa olla ihan kivasti jo muu plakkarissa (toki käännökset voisivat aina olla parempia, estehakuisuus parempaa, nopeutta voisi olla lisää, ohjaus tarkempaa ja niin edelleen ja niin edelleen, mutta olemme treenanneet vasta kolme kuukautta ja siihen nähden olemme oikein hyvässä vaiheessa) niin kontaktiesteiden opettelun aloitamme varmaankin ensi viikolla.

Capon suorittaessa ovesta törmäsi yhtäkkiä sisään kaksi lasta isänsä kera, ja heidän kolisteluistaan ja lasten kommentoinnista huolimatta Capo teki todella nätisti ja hienosti työtään. Myöskään Lunan haukkuminen ja vinkuminen kentän laidalla ei vaikuttanut yhtään, mistä olin hiukan hämmästyksissäni koska yleensä Capoa kiinnostaa Lunan mielipiteet asiasta kuin asiasta.

Videota siis, näettepä itse!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=PBxwkD9qL68]

Luna taas on tehnyt viimeisen vuoden ja kolmen kuukauden sisään tasan kerran kolmea hyppyestettä, ja niitäkin pari-kolme kertaa. Ennen radan tekemistä tein sen kanssa yksitellen muutaman hyppyesteen, putken, puomin ja renkaan, jokaisen kerran tai kaksi. Ja näin hyvin se kaikesta huolimatta menee! Kaikki esteet se tuntui muistavan hyvin, ainoastaan kepit eivät enää olleet niin selkeinä mielessä. Hienosti kuitenkin, ehkäpä Luna nyt kuitenkin lähtee tammikuun alussa Agilityakatemian treeneihin kanssani ja katsotaan jos sitä vielä ehtisi muutaman kisastartinkin ennenkuin ikää alkaa olla ”liikaa”.

Luna oli agiliitämisestä myöskin erittäin, siis todella innoissaan, joten harrastus on varmasti sille enemmän kuin mieluinen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qPYkvN5_61s]

 

Agilitya

Julkaistu , kirjoittanut .

Aloitettiin Capon kanssa agility syyskuun viimeisellä viikolla ja nyt saatiin vihdoin jotakin kuvamateriaalia siitä.

Aluksi Capon oli vaikea lähteä irtoamaan minusta, ja sen estehakuisuus oli aika heikko. Nyt se irtoaa jo hyvin, ja estehakuisuuskin paranee kerta kerralta. Oikeastaan enää hyppyesteet vaativat harjoittelua sen suhteen että se hakisi niitä itse enemmän. Viime viikolla haimme agilityhalliin oman avaimen jotta voimme treenata myös vapaavuoroilla, ja eiköhän tässä saada asiat ihan hyvin kondikseen kun päästään treenailemaan vähän useammin.

Myös Luna on kerran päässyt pitkästä aikaa harrastamaan agilitya, ja oli niin innoissaan että vakavasti harkitsen sen kanssa aloittamista uudelleen. Vapaavuoroilla se jo treenaa taas, mutta kursseille lähtemistä vielä hieman mietin koska se täyttää kuitenkin keväällä 7 vuotta. Mutta jätämme asian muhimaan, ehkä saamme siitäkin kuitenkin videota näytille seuraavan viikon sisään.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qDaTzdYoB2s]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TEgl6P0zQhM]