Arkistot kuukauden mukaan: helmikuu 2010

Leikkiä ja treeniä

Julkaistu , kirjoittanut .

Aamupäivä alkoi meillä leikkimisellä.

Luna tajusi että Hänen Sängyllään on meneillään jonkinlaista hauskanpitoa ja tuli välittömästi ottamaan selvää siitä mitä oikein tapahtuu.

Ensimmäistä kertaa Luna osoitti että on toi koiranrääpäle ihan ok, ja hyppäsi sängylle Capon kanssa. Seuraavia kuvia ei ole lavastettu vaan koirat hengaili ihan omin päin noin.. Kahtena viime päivänä Luna on muutoinkin tutkiskellut ja haistellut Capoa vähän enemmän, eikä komentele niin paljon kuin aiemmin. Luna on meillä The Pennunkouluttaja joka puuttuu asiaan aina jos Capo Lunan mielestä käyttäytyy huonosti (syö mattoa, kiusaa Timiä, haukkuu…), mutta eilen Capo sai jo olla vähän löyhemmällä kurilla Lunan puolesta. Asiaan voi vaikuttaa se, että Luna ärähti Capolle riehumisen takia ja Capo ärähdyksestä säikähtäneenä huusi kuin sumutorvi hetken aikaa. Luna taas hämmästyi tätä reaktiota niin paljon että tutki pennun kolmesti läpikotaisin että sattuiko sitä…

Joka tapauksessa, ”kai tota voi vähän sietää”.

Lisäksi kävimme tänään hieman jäljestämässä. Capo oli ensimmäistä kertaa niin valjaissa kuin etsintätreenaamassakin, ja selviytyi hommista ilmiömäisesti. Se  siis jäljesti niinkuin olisi tehnyt sitä koko tähänastisen elämänsä, mutta ehkä isältään (kokeneelta ja useaan otteeseen Vuoden Etsijäkoiraksi valitulta Epulta) verenperintönä on saatukin hyödyllisiä taitoja.

Capolle tehtiin näkölähtö, eli se sai katsoa kun maaliin menevä etsittävä koira lähti. Ideana on saada pentu kiinnostumaan jäljestä ja hokaamaan mitä pitäisi tehdä. Capo tajusikin sen huomattavasti paremmin kuin odotettiin, ei tarvinnut kun antaa haju pussista jossa oli Timin karvoja ja hitusen ohjata että tonne mennään ja Capo lähti kuin vanha tekijä.

Video Capon jäljestä on nähtävissä täällä.

Myös Luna pääsi tekemään ns. motivaatiojäljen, eli sille todella helpon muutaman sadan metrin mittaisen jäljen jossa oli yksi kulma ja maalissa Capo. Motivaatiojälkiä teemme vaativien jälkien ja tosietsintäjälkien väleissä jotta pysyy koiralla into yllä.

Lunan jälkivideo.

Sitten vielä vähän kuvia Caposta etsintäkamppeet päällä.

Capo

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään meille tuli hetkeksi aikaa arkeamme ilahduttamaan (tosin toistaiseksi Timi ei ole aivan samaa mieltä ja Luna rastitti kohdan ”en osaa sanoa”) kolmikuinen Capo-pentu. Capon kuvia tullaan siis varmana floodaamaan blogiin roppakaupalla, beware.

Tätä mieltä Luna oli tavatessaan Capon ensimmäistä kertaa.

Esimerkiksi tässä on syy siihen että sitä on pakko kuvata koko ajan:

Automatkailusta ja meidän koirien (lähinnä Lunan) tapaamisesta toivuttuaan oli aika keksiä jotain tekemistä. Koska miniläppärin johdon pureksiminen toistuvasti kiellettiin, löysi Capo jotain muuta hauskaa. Puukengän.

Puukengän tapporavistaminen ja heitteleminen osoittautui kuitenkin aika hankalaksi tehtäväksi sen painaessa suunnilleen yhtä paljon kuin Capo itsekin. Niinpä siirryttiin kevyempiin jalkineisiin.

Kun oli syöty ja riehuttu ja käyty ulkona, alkoi vähän jo väsyttääkin. Hetkeksi.

Palataan asiaan uusin voimin mahdollisimman pian!

Lisää talvikuvia!

Julkaistu , kirjoittanut .

Taas ois näitä talvikuvia, tällä kertaa tosin enemmänkin vierailevasta koirasta, siskon Ticosta. Samalla osallistumme tällä blogauksella ensimmäistä kertaa Dog Fridayn Viikon koirakuvahaasteeseen jonka aiheena on tällä viikolla Talvirieha.  

Tähän väliin sellainen maininta, että nyt on tullut muutamia kyselyjä siitä josko voisin kuvata muidenkin koiria ja jos, mihin ottaa yhteyttä? Jos haluat kuvia koirastasi, laita minulle sähköpostia osoitteesen jasmine.lindstrom@hotmail.com. Kuvaan pientä korvausta vastaan, ja jos koira ei tule tänne suuntaan kuvattavaksi niin myös bensakulut tulevat maksettavaksi. Tarkempia tietoja saa joka tapauksessa laittamalla mailia.

Mutta nyt niitä kuvia!

Vaikka pakkasta oli lähemmäs 20 astetta ja siihen päälle todella pureva tuuli pellolla, Luna olisi jaksanut vaikka kuinka kauan riehua ja pelmuta lumessa.

Samoin Tico-Taco. Ticosta kuvia oli miljoonittain mutta ikävystymisen estämiseksi tässä vain parhaat palat.

Timi taas hengaili lähistöllä keskenään vähän kauempana riehuvasta nuorisosta, ja joka kerta luoksekutsuttaessa tuli kyllä nätisti mutta näytti hieman närkästyneeltä siitä että hänet jatkuvasti keskeytetään.

Niskaongelmia

Julkaistu , kirjoittanut .

Timille ostettiin joulukuussa Jyryn y-valjaat (klik) jotka osoittautuivat muuten oikein hyviksi, tukeviksi ja hankaamattomiksi, mutta niiden käytön aloittamisen jälkeen Timillä on alkanut olla niskaongelmia (niska kipeytyy niin että se ei kykene kääntämään lainkaan päätään vasemmalle ja joka kerta se tarvitsee kipulääkityksen hieronnan ja venyttelyn lisäksi) huomattavan usein. Lisäksi Timi, joka rakastaa ulkoilua äärettömän paljon ja on joka kerta ovella ensimmäisenä innokkaana, alkoi vältellä lähtötilanteita. Se tuli kyllä ovelle kun tajusi että ulos ollaan lähdössä, mutta valjaat nähtyään pakitti ja oli sitä mieltä että mielummin hän sisälle jää kuin lähtee ulos noissa valjaissa. Tämä on erittäin suuri muutos koiralle joka lähti innokkaana lenkille silloinkin kun sillä oli todella massiivinen tulehdus anturassa (ei, emme lenkittäneet sitä enää kun se alkoi ontua, mutta kyseessä oli tulehdus jota on vaikea havaita etenkään koiralla joka näyttää kivun vasta kun on äärimmäinen pakko). Timi rakastaa ulkoilua yli kaiken ja kestää paljon ennenkuin on valmis luopumaan siitä. Joten jo se yksin olisi riittävä syy lopettaa kyseisten valjaiden käyttö.

Valjaiden ongelma on se, että niiden kaula-aukko ei ole avattava ja se on aika nafti, ja niinpä niiden pois ottaminen hellästi on hankalaa. Vaikka Timi saa vetää itse päänsä pois valjaista eikä niitä siis revitä pois sen päältä, niska kipeytyy silti. Lisäksi valjaat ovat suhteellisen ”raskaat” tukevuutensa takia, ja kun Timillä tuota taakkaa on muutenkin turkin muodossa aika paljon, siltä jäi pois tavanomaiset spurttinsa ja muutoinkin Timin suunnaton ilo lenkeillä tuntui hiipuneen. Niinpä valjaat saavat jäädä odottamaan mahdollista uutta perheenjäsentä jäljestysharrastuksineen ja Timi palaa toistaiseksi käyttämään vanhoja avarammalla kaula-aukolla varustettuja valjaitaan.

Koska vanhat valjaat alkavat kuitenkin olla aika elämää nähneet, taidamme seuraavaksi koettaa Timille Happy Dogin y-valjaita joiden kaula-aukon saa soljilla auki eikä niitä tarvitse vetää pois pään yli.

Terveisiä Jyrylle että saisivat hekin tuunata valjaisiinsa soljet myös kaula-aukon kohdalle!