Arkistot kuukauden mukaan: huhtikuu 2010

PetExpo

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään olemme olleet viettämässä viikonloppuamme PetExpon merkeissä. Aamulla hieman jälkeen puoli yhdeksän olimme paikalla ja lähtöä tehtiin puoli seitsemältä illalla, joten koirat tekivät kyllä täyden päivän ja ylikin. Tehtävänämme oli edustaa Etsijäkoiraliittoa, ja kyllä ne koirat vaan osasivatkin olla edustavia. Molemmat ylittivät jälleen odotukset käytöksellään, vain aamulla Capo kiljui häkissä jäätyään yksin, mutta rauhoittui sielläkin saadessaan Lunan kaverikseen. Loppupäivästä ei enää jaksanut edes yrittää kiljumishommia. Muutoinkin Capo oli hyvin lunkisti ja vähät välitti kaiuttimien pauhaamisesta ja väenpaljoudesta, paitsi tietenkin kaikki ihmiset ovat mukavia ja heidän kanssaan olisi tullut seurustella enemmänkin. Myös lasten ilmapallojen varastaminen viehätti häntä kovin. Kehuja tuli hirveästi – sekä ulkomuodosta että käytöksestä. Moni luuli Capoa vanhemmaksi, jopa aikuiseksi koiraksi sen käytöksen perusteella. Mutta niin se nassikka vaan osaa!

Myös Luna oli hyvin mallikelpoinen, vaikka messuhallissa oli samaan aikaan lapsimessut joiden takia siellä oli jumalaton määrä lapsia jotka halusivat silittää koiria mitä erinäisin omituisin tavoin (mm. tarttumalla koiraa yhtäkkiä pään molemmin puolin kiinni!), ei sillä pinna katkennut vaan leppoisasti antoi silitellä ja kun alkoi väsyttää, pyysi päästä häkkiin lepäämään tai sitten mentiin ständin perukoille kaikki lepohetkelle.  Luna tosin väsyi tästä lapsensietomäärästä niin paljon että nukkui ja lepäsi hyvin paljon verrattuna muihin kertoihin jolloin olemme olleet tapahtumissa edustuspuuhissa, joten Luna ansaitsi itselleen huomiseksi lepopäivän ja niinpä koiristamme vain Capo on tavattavissa PetExpossa huomenna.

Kummastakin olen kuitenkin erittäin ylpeä!

Näin rennosti sitä osataan ottaa vaikka ständi oli aivan Pedigree Areenan reunalla jossa toitotettiin musiikkia ja juontoja kovaan ääneen koko päivän, ja lisäksi siellä oli mm. rallytokoa ja agilitya menossa..

Yksi miinus järjestävälle taholle kuitenkin olisi – koirien ulkoittamispaikka oli aivan järkyttävän huonosti toteutettu, en ollut uskoa silmiäni nähdessäni sen. Pieni asvalttipläntti oli rajattu koirien ulkoiluttamista varten. Asvaltilla ei ollut hiekanjyvääkään, puhumattakaan mistään muusta alustasta millä koirat usein tykkäävät käydä tarpeillaan. Näin ollen mm. Luna joutui pidättämään koko messuillaoloaikansa, Capon sain sentään pissatettua alueen vieressä yli metrin korkeudella olevan pienen pusikkosysteemin juurella. Ilmeisesti joku muukin oli antanut asiasta palautetta sillä loppupäivästä alueen keskelle oli tuotu pystyynnostettu heinäpaali, mutta mitenhän narttukoirien tai vielä kyykkypissaavien urospentujen tätä tulisi käyttää hyväksi? Taikka koirien joilla on muukin kuin pissahätä? Sitä vaan kysyisin.

Lopuksi Luna pääsi vielä kokeilemaan jäljestämistä suuren häiriön alla vaativissa olosuhteissa messuhallissa kaikkien ihanien hajujen, ruokien ja vaikean alustan keskellä. Hyvin meni ja maalissa ollut ihminen löytyi!

Etsijäkoiraliitto pokkasi tänään myös Myötäkarvaan-palkinnon, lisää tietoa palkinnosta ja palkitsemisperusteluista linkin takaa.

Hullunmylly

Julkaistu , kirjoittanut .

Luna täytti eilen 6 vuotta,  ja yritin ottaa siitä ja Caposta kuvia ulkona riehumispuuhissa. Tämä ei kuitenkaan onnistunut koska kepit ja hajut voittivat painileikit, joten uusintayritys tänään. Tänään sää oli kehnompi ja valoa oli vauhdikkaaseen menoon liian vähän, joten kovavauhtisimmat kuvat eivät onnistuneet kovin hyvin. Yksi kuva alkuun eiliseltä ja sen jälkeen sitten tältä päivältä. Valitettavasti painikuvat ovat ylhäältäpäin otettuja koska olimme koirien kanssa eri puolilla aitaa enkä voinut sitä avata etteivät juniorit häiriinny.

Loppuun vielä eiliseltä Timistä kuva, meidän seniori täyttää 5.5. 12 vuotta vaikka ei vielä ikä painakaan <3

Koe-eläimet

Julkaistu , kirjoittanut .

Viime aikoina meillä on koeteltu ja koettu jos vaikka mitä. Timiä ja Timin kärsivällisyyttä on koetellut mikäs muukaan kuin Mr. Capo. Koska Capon mielestä hirmu mukavaa on nukkua Timin pedissä Timin kyljessä, on Timi päätttänyt muuttaa muualle punkkaamaan. Nätisti Capo kyllä menee petiin ja asettuu nukkumaan eikä kiusaa, mutta Timin mielestä jo tällainen läheinen toiminta on kiusallista. Niinpä sai peti jäädä ja tuli löytää jokin uusi paikka mihin kakara ei mahdu kainaloon. Löytyihän se, ja niin koristekoira muutti nukkumaan yöpöytäni hyllyyn.

Capo taas on kokenut ensimmäisen kansainvälisen näyttelynsä. Jätkä oli mukana Vaasan turneella turistina viihdyttämässä muita koiria ja tunnustelemassa näyttelyn tunnelmaa omaa tulevaisuuttaan ajatellen. Tai ehkä edellinen ilmaus oli väärä, se todennäköisesti ei ajatellut pätkääkään tulevaisuuttaan, vaan ainoastaan sitä kuinka pienessä tilassa mahtuu painimaan. Sellainen rytinä kävi näyttelypaikallakin kevythäkissä kun Capo ja Dharma (Xtravaschnauza Dramatique) katsoivat sellaisessa olevan oivasti tilaa matsata. Ja olihan siinäkin hänelle viihdykettä kun mukana oli Capo mukaanlukien yhteensä viisi nausteriskoiraa, pelkkä harmaa hullunmylly kieppui holtittomasti hotellihuoneessa kun oli kökötetty ensin pitkä automatka Vaasaan. Tältä se näytti:

Lunaa sen sijaan koeteltiin tänään kun se on muutaman kerran tehnyt eräänlaisen karkoitusyrityksen toista koiraa kohtaan pellolla lenkillä ollessamme. Testasimme muutaman kaverin ja heidän Lunalle vieraiden koiriensa avulla että tekeekö se samaa myös muualla vai onko kyseessä vain reviirin puolustaminen. Ei tehnyt, joten mitä ilmeisimmin se on vain päättänyt että tämä peltopa onkin minun (olemme käyneet ko. pellolla päivittäin 3,5v ja se on vain kivenheiton päässä kotoamme) ja sinnehän ei muut koirat tule. Eli aivan samaa kuin mitä se tekisi kotipihallamme jos vain pystyisi. Niinpä Luna joutuu pellolla liikkuessamme olemaan liinassa jottei vahinkoja satu ja vapaanaolo suoritetaan sitten metsässä taikka muussa vieraammassa maastossa.

Kovasti olisin myös halunnut laittaa kuvia Lunan ja Capon ihanista iltapaineista, siivosin pihaltamme kaikki koirankakat ja Capseli ja Lunpu pääsivät ison pihan puolelle rehaamaan siksi aikaa. Ja kyllä riitti rehattavaa, koko tunnin juostiin ja painittiin hullun lailla. Valitettavasti kuitenkin paskatalkoissa oli hommaa ihan tarpeeksi ellei enemmänkin, ja lisäksi en halunnut kovin häiritä toisten paineja, joten kamera pysyi sisätiloissa. Niinpä tyydyin ihastuksissani katselemaan niiden leikkejä ja ihmettelemään sitä miten hyvin ne leikkiessään toisensa ottavat huomioon. Välillä Luna leikki omalla vähän rajummalla tyylillään ja silloin Capo viiletti kieli pitkällä sen perässä ja pisti urheasti vastaan vaikka usein jäikin vähän jalkoihin, ja välillä taas Luna kävi maahan kyljelleen jotta Capokin pääsi painimaan ihan kunnolla olematta jatkuvasti altavastaajana. Molemmat olivat kovasti tyytyväisen näköisiä kun lopulta mentiin sisään.

Ps. tämän kuukauden Koirafanitus-lehdestä löytyy artikkeli etsijäkoirista, ja artikkelin yhteydessä on peräti kolme kuvaa Lunasta <3.

Lintu vai kala

Julkaistu , kirjoittanut .

T’ämän viikon koirakuvahaaste on nimeltään Lintu vai kala.

Vähän vahingossa tuli tänään otettua vähän aiheeseen sopivia kuvia juniorikoiraosastosta, mahdollisuuksiahan noista olisi vielä sopivampiakin saada jos sattuisi olemaan aina se kamera oikeaan aikaan oikeassa paikassa.. Joka tapauksessa, tässäpä näitä:

Sitten niitä aavistuksen fiksumman oloisia kuvia:

”Heitä jo!”

Kevät

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään kävimme työpaikan lasten kanssa ulkoiluttamassa koiria ja ottamassa kuvia metsässä ja pellolla. Niin tuli otettua myös vuoden ensimmäiset kevätkuvat.  Pienen opastuksen jälkeen totuteltiin lähinnä käyttämään painavaa järjestelmäkameraa, tarkemmin opettelemme erilaisia asioita jatkossa. Tällaisia kuvia koirista kuitenkin tuli:

Lapsikoiran katsekontakti <3

Timtim onnistui heti ensimmäisenä kastelemaan itsensä kauttaaltaan ollakseen mahdollisimman epäkuvauksellinen.

Luna vanhana konkarimallina pysyi juuri siinä mihin käskettiin juuri niin kauan kun käskettiin.

Lopuksi komppaniaamme erittäin hyvin kuvaava yhteispotretti:

Muutamia kuvia otin lopuksi itse Capon lumiriehunnasta kun se onnistui löytämään vielä sopivan kokoisen läntin siihen tarkoitukseen.