Arkistot kuukauden mukaan: syyskuu 2010

Pikkucapo

Julkaistu , kirjoittanut .

Eilen tuli yhtäkkiä Capon kasvattajan sivuja selatessani mieleen että siellähän oli E-pentujen blogissa vaikka ja kuin kuvia Caposta ihan pienenä. Niinpä kyselemään lupaa siihen saisko kuvia julkaista täällä ja Capselin kuvagalleriassa. Lupa tuli, joten ny Capon pikkupentukuvia, kuvat on ottanut tietenkin Heli Lillbacka.

Capo, tai silloin vielä Pulla, 5vrk vanhana.

Sama jätkä, ikää 3 viikkoa.

Hän 5 viikkoa vanhana. Meidän reipas rakas pikkumies <3

Rairai

Julkaistu , kirjoittanut .

Pieni herra Rai oli meillä taas kylässä pitkän viikonlopun. Capon mielestä se oli mainio asia, koska Capolla on ollut kovasti puuhaa omantasoisessaan seurassa. Kaksi viikkoa sitten Capoa oli ilahduttamassa Rain sisko Lilo jonka kanssa painiminen oli myös hauskaa, mutta Rain kanssa kuitenkin ihan toista luokkaa. Painiähinä alkoi kuulua kahdeksan aikoihin aamulla ja vielä miltei puoliltaöin se jatkui.

Vetoleikki oli myös suuri hitti, vetoleikkejä Capo ja Luna eivät voi keskenään leikkiä koska Capo ei uskalla Lunan tiukan katseen alla repiä siltä lelua. Nyt sai repiä oikein olan takaa, tosin Capoa aavistuksen otti pannuun ettei pentua saanut irtoamaan lelusta ei sitten millään, vaikka kuinka olisi ravistanut. Lilolta kun lelun sai pois tekemällä vaan vähän ärhäkämmän ravistuksen.

Rain lähdettyä Capo nukahti heti, tosin varmaan toivoen että sille tajuttaisiin hankkia oma kääpiösnautseri.. Toinen oli niin onnellinen pikkuveikankorvikkeen kanssa.

Yllättävää kyllä, Luna ei juurikaan puuttunut poikien leikkeihin vaikka ne välillä painivat menemään sohvalla Lunan vieressä sen nukkuessa. Yleensä Lunan mielestä meillä sisällä ei saa muut riehua muuta kuin Lunan kanssa painiessa, mutta nyt ei neitiä haitannut. Toki valvontaa oli silti tarpeen pitää yllä.

Timi VET PUN3

Julkaistu , kirjoittanut .

Muutama viikko sitten kaavailin lähteväni mätsäriin harjoittelemaan esittämistä Capon kanssa, kun kerran ihan lähellä kotia sellainen järjestettäisiin. Lähempänä mätsäriä päätin että voisihan sinne Timinkin viedä kun kerran veteraaniluokkakin on, joten lauantaipäivän kulutin tekemällä Timille sen puolivuosittaista täyshuoltoa. Säännöllisin väliajoin kampaan ja harjaan sitä sekä leikkaan tassukarva ja kynnet, mutta noin puolen vuoden välein pesen perusteellisesti koko koiran ja leikkaan turkin siistiksi. Match Show’sta sain hyvän syyn toteuttaa operaation nyt, sopivasti vielä ennenkuin ilmat kylmenevät niin paljon että tuollaisen turkin omaava koira täytyy oikeastaan föönata kuivaksi pesun jälkeen.

Timin mielestä koko homma oli ihan syvältä.

Sunnuntaiaamun valjetessa oli käynyt kuitenkin niin että henkilökunnan miesvahvistus ei ollutkaan niin hyvässä hapessa kuin piti, lupasi kyllä edelleen lähteä mukaan mutta armahdin sen verran että lopulta lähdettiin vain Timin kanssa kun se nyt kuitenkin oli puunattu ja yhden koiran kanssa mennessä ei paljoa tarvi stressata siitä miten kehät kulkee ja meneekö jotkut kehät päällekkäin ja niin edelleen. Mätsäripaikalla tietenkin harmitti ja näin jälkeenpäin olisin kyllä voinut viedä kaikki kolme, mutta eihän se sitten enää auttanut olla jälkiviisas..

No, Timi kuitenkin esiintyi tapansa mukaan erinomaisesti veteraaniluokassa tullen punaisten kolmanneksi. Kehuja se sai erityisesti hienosta väristään ja turkistaan, miinusta tuli parin hampaan puuttumisesta.

Näin hieno hän on 12 vuoden iässään:

Huomionhakukoirat

Julkaistu , kirjoittanut .

Yksi koirien rakkain harrastus meillä on huomionhaku. Ne lopettavat ja rauhoittuvat käskystä, mutta aina välillä ne eivät mielestään saa tarpeeksi joitakin haluamiaan asioita. Ja jokaisella niistä on oma tyylinsä pyytää sitä mitä ikinä haluavatkaan, on se rapsutusta, ruokaa, leikkiä tai mitä vaan. Capo on yleensä pyytämisessä varsin hienovarainen, se yksinkertaisesti vaan tulee pusuttelemaan että ”huomaaksä mut, tehäänkö jotain?!”. Timi nousee joskus jalkaa vasten pyytämään rapsutuksia. Luna taas haukkuu, riehuu, repii lahkeesta ja menee muutenkin ihan sekaisin.. Tosin sekin kyllä loppuu hyvinkin pikaiseen kun käsky käy.

Timin bravuuri on mennä makaamaan sen asian päälle mihin huomio on kiinnitetty. Koska sittenhän huomio kiinnittyy automaattisesti häneen! Lehteä tai kirjaa on meillä vaikea lukea sellaisessa paikassa mihin Timi voi helposti tulla, ja myös ristikoiden tekeminen saattaa olla haasteellista kuuden perhoskoirakilon läpi.

Capselsson hakee leikkihuomiota riekkumalla. Voihan sitä aina yrittää ottaa kuvaa Lunasta makaamassa sängyllä, voipi vaan olla ettei onnistu jos Capolla on muut bisnekset mielessä.

Lunasta on hienovaraisuus kaukana..

Capseli pienestä pitäen

Julkaistu , kirjoittanut .

Nyt kun Capo alkaa näyttää aikuiselta (ainoastaan siis näyttää, henkinen puoli on asia erikseen) ja tulin eilen katselleeksi sen pentukuvia, ajattelin että hauska juttuhan olisi tehdä pikkumiehen kasvusta kooste tänne! Valitettavasti kaikki kuvat eivät ehkä ole toisiinsa nähden parhaiten vertailukelpoisia kun ei ole säännöllisesti otettu tietynlaisia kuvia joista kasvun parhaiten näkisi, mutta hauskempaahan se ehkä on että on erilaisia kuvia.. Jokaiselta kuukaudelta siis yksi kuva.

Helmikuun 24. Capo tuli meille ”hoitoon”.

14.3. Capo kävi ensimmäistä kertaa näyttelykehässä Match Show’ssa.

6.4. Capon toinen mätsäri.

15.5. Pentunäyttely.

14.6. Käppänöiden pääerikoisnäyttely.

Heinäkuussa vaan juostiin ympäriinsä ja näytettiin tältä:

16.8. Yhtä riehakkaissa tunnelmissa.

Ja nyt se on jo iso poika, kuva otettu 5.9.!

Loppuun vielä Timin ja Lunan pentukuvat.