Arkistot kuukauden mukaan: huhtikuu 2011

Uimakauden avaus

Julkaistu , kirjoittanut .

Tiistaina koirat ottivat vähän ensikosketuksia vesileikkeihin juoksemalla lätäkössä mutta eilen mentiin sitten jo ihan kunnolla uimaan hiekkakuopalle, jälleen kerran muskettisotureiden vahvistuksena Nita ja Noomi. Vesi on vielä siinä määrin viileää ettei Capo eikä Noomikaan kauheasti innostuneet uimaan, mutta vesipedommat Luna ja Nita sen sijaan uivat onnellisina.

Ennen uimaan menoa käytiin kuitenkin vähän treenailemassa, Capo agiliiti ja Luna tokoili. Capon kanssa vireongelma on todella palannut takaisin, tosin tämä on nyt alkanut sen jälkeen kun lämpimät säätkin joten ehkä sillä on jotain vaikutusta asiaan. Joka tapauksessa, tällä viikolla meno on ollut uskomattoman flegmaattista. Pieni suunnitelma on jo muhimassa päässä että mitä asialle tulisi tehdä, raportoin myöhemmin jos se toimii. 😉 Vireongelmaa ei ole jos joku muukin on samaan aikaan kentällä trenaamassa jolloin Capo kiihtyy jo siitä, mutta jostain syystä yksin ollessaan se leikkii todella hyvin ja innokkaasti kentällä mutta suorittaa löysästi. Kuitenkin kuten sanottu, katsotaanpa jos suunnitelmassani olisi jotain järkeä ja saataisiin lisää vauhtia peliin. Muutama vauhdikas veto kuitenkin saatiin kun naapurikentällekin tuli treenaajia, sekä Lunan että Capon treenikuvat otti Linda Toivonen;

Lunan kanssa vähän agilityhöntsäiltiin mutta enemmänkin keskityttiin tokoiluun. Tein vain muutamia pikkujuttuja vähän aikaa koska kentällä alkoi olla todella kuuma ja Luna näytti lähinnä läkähtyneeltä. Sillä on pientä epävarmuutta tällä hetkellä liikkeissä god knows why, mutta teki eilen aika tasaisesti töitä. Seuraaminen on melko hyvää käännöksiä lukuunottamatta, ja kontaktikin yleensä pysyy melko hyvin. Myös seuraamisesta seisominen meni ihan ok, lopussa Luna kääntyi minua kohti mennessäni takaisin sen luokse mutta se on todennäköisesti nopeasti ja helposti korjattavissa. Luoksetulo oli vammainen, muuten ok mutta pyysin sen sivulle ja Luna jäi ihan johonkin omaan asentoonsa istumaan. Hyppy siltä on ihan unohduksissa kun ollaan viimeksi treenattu hyppyä kolmisen vuotta sitten ja sen jälkeen vain agiliidetty, joten Luna ei muistanut jäädä seisomaan hypyn jälkeen. Oli se kuitenkin sen verran kiva että ehkä vähän tekisi mieli kuitenkin asettaa sen kanssa joku pieni tavoite tokon suhteen, mut saas nähdä. Ehkä innostun senkin kanssa treenaamaan systemaattisemmin nyt kun on useammin treeniseuraa.

Kun treenit oli hoidettu pois alta, lähdettiin kohti metsälenkkiä ja hiekkakuoppia. Koska oli kuuma ja treenattukin oli alle, koirat eivät olleet kovin riehakkaita mutta olivat silti innoissaan lenkkeilystä ja läträämisestä.

Ennakkoluulojen ja talviturkin heittoa

Julkaistu , kirjoittanut .

Eilen kirjattiin tapahtuneeksi yksi meidän koiraperheen elämän ihmeistä. Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, Luna on aika sosiaalisesti rajoittunut muiden koirien suhteen, nuorena se toki oli hyvinkin sosiaalinen ja vielä sen ollessa parivuotias kuvailin sitä sanomalla että ”se tulee toimeen ihan kaikkien kanssa”, mutta kuten yleisesti tiedetään niin usein akoista tuppaa iän myötä tulemaan äkäisempiä.. Näin tapahtui myös Lunan kohdalla ja nykyään valikoin tarkkaan millaisille koirakontakteille Lunan altistan, ja siis nimenomaan sellaisia kontakteja tarkoittaen jolloin koirat pääsevät nokikkain, silloin kun kyseessä ei ole koirien yhteisriekkuminen vaan esim. treenitilanne niin ongelmia ei ole.

Ja kuten myös olen aiemminkin blogissa kertonut, olemme ulkoilleet Lindan Nita-belgin ja Noomi-collien kanssa vähän pilkkoen aina porukkaa osiin koska oli riski että Nita ja Luna eivät tule keskenään toimeen. Olemme siis ulkoilleet aiemmin niin että jompikumpi on jäänyt kotiin. Nyt kuitenkin Luna ja Nita kerran tapasivat reilu kuukausi takaperin ilman Noomia ja Capoa häiriötekijöinä, ja molemmat nartut antoivat vähän myöden toiselle välttääkseen konflikteja. Koska tarkoitus olisi etenkin kesällä treenailla ja ulkoilla yhdessä ehkä enemmänkin ja on inhottava aina jättää joku koira kotiin odottelemaan, päätimme koettaa josko koko lössin saisi kuitenkin ihan rauhanomaisesti liikkumaan porukassa. Nitalla oli juoksut loppusuoralla ja koska se on juoksujen aikaan vähän nöyrempi, päätimme yrittää nyt. Menimme ensinnäkin puolueettomalle maaperälle koska Luna on tunnetusti vähän reviiritietoisempi ja pitää meidän lähimetsää ja -peltoa omana alueenaan. Sitten Linda lähti Noomin ja Nitan kanssa edeltä pellolle jotta koirat eivät ensi kertaa pääsisi nokat vastakkain Lunan auton luona ja ne olisivat kaikki siinä kohti vapaana ilman hihnojen tuomaa jännitettä, ja yllättäen minkäännäköistä, ei edes pienintä, murinaa kuulunut. Ne olivat alusta asti porukassa niinkuin tässä nyt olisi lenkkeilty jo iät ja ajat samalla kokoonpanolla!

Ainoa konflikti tuli silloin kun siirryimme seuraavaan paikkaan, Lemmenlaaksoon, ja siellä Nitan ja Lunan keskelle eksyi keppi jonka kumpikin halusi. Tämäkin jäi vain yhdeksi matsiksi, ja sen jälkeen vaikka välillä jollain saattoi joku keppi olla suussa sellaisen jostakin maasta mukaan tartuttua, ei enää tapahtunut mitään ja Nita jopa väisti Lunaa keppien luota jos Luna näytti siltä että se sellaisen haluaa. Tahallaan emme niille keppejä viskoneet, mutta metsästä on paha eliminoida kaikki mahdolliset kepit.. Ja vahinkojahan ei siis sattunut.

Koirat pääsivät siis myös heittämään talviturkkinsa, Capokin juoksi lopulta vedessä muiden perässä kun sai rauhassa ja vapaaehtoisesti sinne pulahtaa.

Hirveän ylpeä olen siitä että ne osasivat olla nätisti yhdessä kaikki, ja varmasti siis jatkossa tulee näkymään samalla kokoonpanolla höystettyjä kuvia 🙂 Tässä postauksessa www. belgialainen.luvat.fi -vesileimalla varustetut kuvat ovat Linda Toivosen ottamia.

Luna 7v.!

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään ikinuori Luna täyttää seitsemän vuotta. On käsittämätöntä kuinka aika kuluu, vastahan se oli ihan pieni pentu..

Luna on juhlistanut merkkipäiväänsä etsintätehtävän parissa, ja sen päätteeksi annetut ruhtinaalliset nakkiherkut saivat riittää tämän päivän juhlaruoaksi.

Pitemmittä puheitta, hyvää synttäriä Lumppari <3

PetExpo 2011

Julkaistu , kirjoittanut .

Työnteon lisäksi ehdittiin välillä laittaa leikiksi
Ikean Rotan kera.

Tänä vuonna PetExpossa Etsijäkoiraliittoa oli edustamassa meidän koirista vain Capo. Viime vuonnahan Luna väsähti jo ensimmäisen päivän puolivälissä melko totaalisesti koska PetExpon yhteydessä järjestetään Lapsimessut ja ilman muuta niiden takia suuri osa koiria tervehtineistä oli niitä natiaisia. Luna kyllä tulee toimeen lasten kanssa ihan ok, mutta sen täytyy kuitenkin tsempata niitä tilanteita sen verran että ne väsyttävät sen nopeasti. Niinpä on oivallista että nyt Capo voi hoitaa nämä lapselliset messuedustukset ja Luna sai viettää messutungoksen sijaan kivaa metsälenkkeilyviikonloppua isännän kanssa kotona.

Capon kanssa olikin sitten ihanaa messuilla, se on niin avoin, reipas ja kaikin puolin ihana koira että messuilu sen kanssa meni rentoutumisesta. Capo sai suurimman osan ajasta olla ihanan ison ständimme alueella vapaana ja jokaisen lapsen ja isommankin tervehtijän se otti vastaan heiluvan hännän ja virnistyksen kera. Koska päivät messuilla olivat suht pitkiä, Capokin oli aika väsynyt osan ajasta, mutta hienosti se osasi tulla jalkoihin ”piiloon” tai mennä häkkiin nukkumaan kun alkoi väsyttää jolloin se sai nukkua ihan rauhassa ständin suojassa. Lisäksi Capo tutustui sunnuntaina Satu Tuomistoon, ja siitä tapaamisesta kerromme enemmän jossakin vaiheessa toukokuuta!

Agilitya, agilitya

Julkaistu , kirjoittanut .

Ny kun missihommat on taas hetkeksi plakkarissa, ollaan Capon kanssa keskitytty Ihan Muuhun. Heti maanantaina alkoi ankara keppiharjoittelu, joka on meillä siinä vaiheessa että paikallaan ovat sisään- ja ulosmenokepit ja yksi verkko välissä. Tuon yhden verkon poistaminen onkin ollut sitten hieman ongelmallisempaa, mutta nyt koetetaan uusilla keinoilla vielä ja katsotaan kuinka käy!

Tällä hetkellä Capon kepit näyttävät tältä:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=44Qv9d924cI]

Toinen asia minkä kanssa ollaan aika lailla lepsuiltu tähän asti mutta nyt otettu tehotreeniin, on kontaktit. Pari viikkoa sitten harjoiteltiin oikeaa asentoa kontaktin päässä, eilen harjoiteltiin sitä vauhdissa ja tänään jo yhdistettynä muutamaan muuhun esteeseen. Aika nopeasti se Sapseli ymmärsi jutun jujun, vielä tänään vähän varmistelin että menee varmasti oikein mutta eiköhän noista ihan hyvät kontaktit saada aikaan 🙂

Tässä puomi pienen radanpätkän osana.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ps8YPc7n2Vk]

Myös se Paras Vire on tällä hetkellä vähän hakusessa, joskin uskon sen johtuvan enimmäkseen siitä että kontaktia treenatessa olen palkannut Capon namilla, ja Capo on kyllä niitä koiria joihin syöminen vaikuttaa aika selkeästi rauhoittavasti ja tätä myöten vire laskee. Samaten Capo on sillä lailla aika ohjaajapehmeä, että siitä kyllä heti huomaa jos se ei oikein ymmärrä mitä siltä haluan ja täten myös uuden asian eli sen kontaktin opetteleminen on tehty melko rauhassa, ja koska ollaan tehty sitä treenien alussa odotellessamme muita, voi olla että sekin on vaikuttanut Capon treeni-intoon. Nyt menimmekin hallille sillä mielellä että tehdään pieniä, suht helppoja vauhdikkaita pätkiä, otetaan Capon mielestä kaikkein kivoin lelu eli Ikean Rotta mukaan ja pidetään vaan tosi hauskaa ja yritetään löytää se vire sieltä. Ja niinhän se löytyi, Capo toimi kuin unelma!

Koska en halua jättää Lunaakaan vähemmälle huomiolle vaikka se ei tavoitteellisesti agilitya treenaakaan, otimme senkin mukaan höntsäämään. Ja kyllä huomasi että Luna tosiaan vaan höntsää, sen verran leväperäisiä käännöksiä oli näkyvissä, joskaan myöskään ohjaus ei ollut ihan parasta koska keksin rataa sitä mukaa kun tehtiin sitä.. Pääasia kuitenkin että Lunakin pääsi vähän tekemään ja että oli hauskaa 🙂

Tässä Lunalta pientä radanpätkää:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=c8Ibz6fwADs]