Arkistot kuukauden mukaan: toukokuu 2011

Vieheen perässä

Julkaistu , kirjoittanut .

© Linda Toivonen

Capo juoksee 5.6. RotuRacessa XTRSCH- eli Xtravaschnauza -kasvateista kootussa käppänäjoukkueessa, ja eilen päästiin ensimmäistä kertaa radalle vähän treenaamaan. Olen aina opettanut Capon niin että se pysyy automaattisesti lähellä eikä lähde mihinkään hortoilemaan itsekseen – ei edes rusakon tai muunkaan perässä vaikka mieli kuinka tekisi. No, niinpä se ei oikein nytkään tiennyt että saako sen vieheen perään lähteä jos kerta mutsi jää taakse? Sen vieheen ajaminen sitten olikin vähän sellaista jolkottelua kun ei se vissiin oikein osannut päättää että saako tässä nyt juosta vai ei, täytyy ensi kerralla itse mennä maaliin odottelemaan jos sitten sitä vauhtiakin saataisiin mukaan, koska Capo kyllä tykkää tosi paljon saalistaa vähän sitä sun tätä.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=x_7TJFp9jzU]

Keksinyt ruudin mutta kuka se on kun ampuu

Julkaistu , kirjoittanut .

Ja taas on ehtinyt tapahtua ihan mielettömästi asioita vajaassa viikossa. On taas matkailtu Lindan, Noomin ja Nitan kera ympäri ämpäri ja treenailtukin, ja lisäksi monia muita juttuja.

Tämän viikon suurimmista ilonaiheista toinen on se, että Capo kävi maanantaina Mevetissä näyttämässä silmiään ja polviaan, tuloksena silmät terveet ja polvet 0/0. Nyt on koko koira tutkittu läpi melko totaalisesti, ja tulokset ovat siis kaiken kaikkiaan olleet pelkkää priimaa!

Toinen asia taas mistä olen erityisen onnellinen on se, että Capo on taas saanut treeni-intonsa takaisin. Asian kanssa tekemistä on varmasti myös sillä että tällä viikolla sää on ollut hieman viileämpää, mutta myös sillä että pari viikkoa sitten totesin treenanneeni Capon kanssa ehkä vähän liikaa ja sen olleen syy siihen että siltä oli intoa vähän tippunut pois. Niinpä laitoin itselleni  Capon suhteen treenikiellon kaiken muun paitsi keskiviikkoisten agilitytreenien suhteen, ja näyttää toimivan. Hirveän vaikeaa oli, teki niin mieli päästä sen kanssa taas treenaamaan kun se on aina niin kivaa, mutta koska haluan että myös koiralla on varmasti kivaa niin maltoin mieleni. Luna sen sijaan sai sinä aikana oikein tehotreeniä.

Viime viikon loppupuolella Capo alkoi sitten itse taas tarjota mm. seuraamista ja sivulletuloa tosi paljon, joten katsoin että tauko lienee ollut paikallaan ja auttanut, ja otin sen kanssa lyhyitä treenituokioita silloin kun se itse tarjosi esimerkiksi seuraamista. Ja hyvää on tauko tehnyt, tässä siitä todiste:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JPrxALPaQ9s]

Käännökset on paremmat kuin ikinä, ja niitä en ole Capon kanssa aiemmin oikeastaan ollenkaan edes treenannut, kun ollaan lähinnä treenattu sitä että kontakti pysyisi seuraamisessa koko ajan ihan vaan suoralla. Nyt ei tarvinnut edes pyytää kontaktia, eikä se tippunut kuin ihan pari kertaa. Tuohon suoritukseen olen siis todella tyytyväinen.

Lunan osalta tokohommat on myös edistyneet, esimerkiksi  sen sivulletulo alkaa olla jo tosi hyvä verrattuna aiempaan säätämiseen. Hyppyä ei vieläkään olla päästy treenaamaan kun tarkoitukseen sopiva este puuttuu, agilityhypyillä en halua sitä harjoitella ja Ojangon kentät taas ovat olleet näillä säillä iltaisin niin täynnä ettei sinnekään ole mahtunut. No, ehkä me ehditään vielä kesän aikana saada se hyppykin kuntoon 🙂

Treenaamisen lisäksi onkin sitten ohjelmassa ollut lähinnä lenkkeilyä ja riekkumista, suurimmaksi osaksi Lindan, Nitan ja Noomin seurassa. Tässä parhaat palat kuluneen viikon ajalta:

Juokse villi lapsi

Julkaistu , kirjoittanut .

Viimeisen viikon aikana olemme olleet koirien kanssa niin aktiivisia että oksat pois ja kuvia on kertynyt sen mukaisesti. Viikonloppuna reissasimme Capon kanssa Latviassa, tuloksina näytelmistä ERI1 PU3 ja EH muiden kolmen mukana olleen koiran tuodessa kotiin yhteensä seitsemän uutta titteliä. Reissun parasta antia oli kuitenkin jokapäiväiset merenrannalla rehaamiset, kuvaajan taivas <3

Loput reissukuvat löytyvät täältä.

Latviasta kotiuduttuamme olen viettänyt lähes koko viikon lomaillen, ja kun sattumalta alkuviikosta myös Nitan ja Noomin mutsilla oli vapaata, menivät ensimmäiset kaksi päivää melko pitkälti lenkkeillen. Maanantaina ja tiistaina kävimme uittamassa koiria ja vähän niityilläkin, suuntana Nurmijärvi. Loput kuvat Nurmijärveltä löytyvät kuvagalleriastamme Nurmijärven valloitus -otsikkojen alta.

Keskiviikkona taas suuntasimme agilitytreenien jälkeen Paloheinään lyhyelle lenkille. Tällä kertaa mukana oli myös nahkanarttu Fiilis.

Torstaina päätimme lähteä treenaamaan, ensin suuntana oli Ojanko mutta koska se oli tupaten täynnä, lähdimme tekemään vähän agilityjuttuja hallille ja siitä sitten tokoilemaan Petikkoon. Hallilla ollessamme oli vielä melko lämmin joten Luna ja Capo tekivät radan per nenä (tai no, Lunan tekemistä ei oikein voi sanoa radaksi kun oli mukana intoa enemmän kuin älyä, mutta kyllä me höntsäiltiin se läpi :D) ja koska etenkin Capon rata meni mielestäni melko hyvin, sai treenaaminen sillä erää loppua siihen.

Kuten keskiviikkona agilitykouluttajammekin kanssa puhuimme, Capolla todennäköisesti vähän kestää että se tottuu treenaamaan myös lämpimällä kelillä, ja näyttäisi pitävän paikkansa. Nämä treenit olivat kolmannet jolloin oli melko lämmin, ja jokaisella kerralla virettä on löytynyt aiempaa kertaa hieman enemmän. Kaikkein nopeimmillaan Capo ei tässäkään ole, mutta minusta tuo rata on silti ihan sujuva. Niin ja taas huomaa kuinka hyvin Capo tekee radalla töitä myös häiriön alla, kentän laidalla Luna, Noomi ja Nita haukkuivat, hallin toisella puolella meluttiin jotain pressun takana ja ovesta kulki ihmisiä, mutta mitäpä Capo niistä välittämään!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RgGmDsscskM]

Petikkoon siirryttyämme oli jo ihanan viileää, tosin kellokin oli melko paljon joten video on vähän tumma siitä johtuen. Tein Lunan kanssa pääosin seuraamista, ja se alkaa nyt näyttää aika hyvältä. Alokasluokan liikkeet menevät kaikki melko hyvin, muutamissa kuten sivulletulossa, eteentulossa ja hypyssä on vielä hieman hiomista kuten tuossa seuraamisessakin, mut muuten alettais kohta olla valmiina. Asetin eilen treenatessa tavoitteeksi startata Lunan kanssa syksyllä alokasluokan kokeessa. Capon kanssa en tehnyt enää mitään, se sai vaan rallata mutta siinä lomassa se kävi itse tarjoamassa erittäin näppärää seuraamista ja sivulletuloja, mutta sen kanssa agility on nyt etusijalla joten sen tokotavoitteet ovat vähän kauempana.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-PsCa98bi1o&feature=related]

Uusia terveystuloksia

Julkaistu , kirjoittanut .

Ritari Räkäparta kävi pari viikkoa sitten kuvattavana lonkkien, kyynärten ja selän osalta. Selkäkuvaa ei lähetetty Kennelliittoon virallista lausuntoa varten, mutta eläinlääkäri totesi sen terveeksi ja nikamamuutoksettomaksi.

Tänään tuli sitten Kennelliitosta tulokset myös lonkkia ja kyynäriä koskien, ja molemmat ovat priimaa eli kyynärät 0/0 ja lonkat A/A. Erityisen onnellinen näistä tuloksista olen itse harrastusuramme kannalta, tuntuu kivemmalta treenata ja aikanaan kisatakin kun tietää että koiralla on kroppa kunnossa.