Arkistot kuukauden mukaan: marraskuu 2011

Capo 2v.!

Julkaistu , kirjoittanut .

Vuodessa on kaksi päivää jolloin huomaan ajan menevän hirvittävän nopeasti. 20.4. Lunan synttäreinä ja 30.11. Capon synttäreinä.. Olemme tällä hetkellä evakossa kotoa ja valitettavasti kamera ei vielä ole päässyt mukaamme, mutta katsotaan josko sen voisi päivällä hakea evakkoretkelle mukaan ja saisi otettua synttärikuvat Räkiksestä.

Pikkujäbä on siis jo kaks vee, onnittelut meiltä myös muille Xtravaschnauza E-pennuille!

Paska reissu mutta tulipahan tehtyä

Julkaistu , kirjoittanut .

Pyörähdettiin sitten Jyväskylässä KV-näyttelyssä. Hauskaa oli vaikka maailma pisti vastaan minkä ehti, lopulta selvittiin kuitenkin kotiin juuri ja juuri ehjin nahoin.

Ritari Räkäparta ja muutenkin koko neljän koiran poppoo esiintyi molempina päivinä ERI2, SA:n arvoisesti. Joka ikinen koira sai siis molempina päivinä täsmälleen saman tuloksen, tuomarina lauantaina italialainen Francesco Cochetti ja sunnuntaina irlantilainen Paul Lawless. Eipä tuolta siis irronnut mitään sen kummempaa ja kuten sanottua koko reissu oli muutenkin yhtä katastrofia toisensa jälkeen, mutta löytyipä sieltä silti ainakin yksi hyvä puoli; vuokramökkimme piha rantoineen oli ihanteellinen koirien kanssa reissaamiseen, koirilla oli tilaa juosta ja painia niin paljon kuin mieli teki.

Helin sanoin: ”Lisäksi todettiin että kun koirat eivät tuomareiden mielestä olleet kauniita kuin kukat, eikä varsinkaan kotimatkalla oltu itsekään ruusuja, niin huumorin kukka jaksoi kukkia vielä loppusuorallakin. ”

Mukanamme reissussa oli Capon lisäksi Xtravaschnauza Deirdré ”Nala”, X. Gunpowder ”Ruuti” ja X. Gingerbread ”Sora”. Ylimmässä kuvassa painiharrastusta ylläpitämässä Capo ja Nala, keskimmäisessä Sora ja Ruuti ja alinna Ruuti, Sora ja Capo.

Lohjan Erkkari

Julkaistu , kirjoittanut .

Pikkujäbä Sipsimies kävi eilen esiintymässä Lohjalla kääpiösnautsereiden erikoisnäyttelyssä. Capo osallistui avoimeen luokkaan jossa se oli luokan ainoa erinomaisella laatumaininnalla palkittu uros ja vielä SA:n kera. PU-kehä olikin Xtravalaisten juhlaa, Capo PU4, Xtravaschnauza Gunpowder ”Ruuti” PU2 ja X. Forza ”Pontus” PU1!

Capo esiintyi taas hienosti ja ”varmasti”, sillä alkaa selkeästi olla aika hyvä rutiini kehähommissa. Heli esitti Capon yksilöarvostelussa ja minä roikuin piuhannokassa PU-kehässä sekä kasvattajaluokkien arvostelussa.

Tuomarina toimi Olga Kupriyanova-Sinko, ja Capon arvostelu kuului näin:

Good size. Compact, strong. Good size head, very correct proportion. Nice strong neck, excellent topline. Nice compact body, nice set tail. Movements ok, correct coat & colour.

Capo osallistui myös Xtravaschnauzan kasvattajaluokkaan, joka sijoittui hienosti ROP-kasvattajaryhmäksi ja vielä päivän päätteeksi BIS2-kasvattajaryhmäksi!

Päivä Lohjalla oli pitkä mutta sitäkin mukavampi, mukana oli useampiakin uusia kasvoja nuorten XTRSCH-koirien haltijoista ja omistajista ja oli kiva tutustua uusiin ihmisiin. Täksi päiväksi olin ilmoittanut Capon agilitykisoihin mutta koska eilinen päivä oli pitkä, minulla viikko sairastelua takana ja aika monta viikonloppua putkeen ollaan Capon kanssa heiluttu kaikennäköisissä kissanristiäisissä, päätin pitää tänään vapaapäivän niistä ja keskittyä koirien kanssa sen sijaan uusien metsäreittien tutkimiseen ja pihatöiden tekoon.

Loput ottamani kuvat erikoisnäyttelystä (lähinnä tosin xtravoista) löytyvät täältä: http://kaapiosnautseri.kuvat.fi/kuvat/Erikoisn%E4yttely+Lohja+2011/

Seinäjoki KV

Julkaistu , kirjoittanut .

Sunnuntaina matkasimme Capon kanssa Seinäjoen kansainväliseen näyttelyyn, ja pikkumies esiintyi kuin hienoinkin showeläin, voittaen avoimen luokan ja ollen paras uros -kehässä neljäs kiilaten useammankin valion ohi ja koko saavutusrivi kuuluu siis AVO ERI1 SA PU4 VA-SERT.

Capon arvostelu Anne Sumen kehässä kuulosti tältä:

Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet, urosmainen. Hyvä snautserin olemus. Pitkä pää, vielä kevyt kuono-osa. Erinomainen ylälinja. Hieman alhainen hännän kiinnitys. Hyvin kulmautunut takaa. Erittäin hyvä turkki ja väri. Erittäin hyvät sivuliikkeet, liian leveä takaliike.

Koska lähdimme matkaan jo perjantaina ollen pe-la yön Helin luona, lauantaina Lohjalla kääpiösnautsereiden jalostustarkastuksessa (johon tosin Capo ei osallistunut) ja illalla jatkaen Seinäjoelle, Luna oli isäni luona isän ja pikkusiskon hoidossa Järvenpäässä torstaista maanantaihin. Lumppari oli nauttinut täysin siemauksin ainoan koiran roolistaan huomion keskipisteessä, ja ensimmäistä kertaa elämässään kömpinyt isäni kainaloon sänkyyn nukkumaan öiksi. Kotiintulonsa jälkeen Capolle kiukuttelusta ei ole ollut tietoakaan, mutta sen sijaan koirat ovat leikkineet keskenään leikkimästä päästyäänkin. Hyvää taisi siis tehdä sillekin pieni irtiotto arkeen ja pääsy ”maalle” pidennetyksi viikonlopuksi.