Arkistot kuukauden mukaan: maaliskuu 2012

Räkä kisaamassa

Julkaistu , kirjoittanut .

Käytiin korkkaamassa tän vuoden kisat Ojangossa BATin järjestämissä kisoissa. Oli ekat kisat tosiaan tälle vuodelle ja sen näköistä oli menokin… Ensimmäinen rata oli aika haastava siitä näkökulmasta katsottuna että me ollaan treenailtu Capon kanssa kahdestaan viime elokuusta asti ja välillä on ollut useamman kuukauden taukoja, plus että viime vuoden kisoissa radat oli huomattavasti helpompia ja niinpä meidän treenitkin on olleet vähän sitä luokkaa. Nopeasti me kuitenkin sitten muisteltiin et mitä täällä oikein piti tehdä, ja toinen rata olikin sit helppoa kauraa.

Capolla oli vauhtia ja se teki todella makeesti – ois hienoa jos vois sanoa ohjaajasta samaa. Joka ikinen virhe mitä tehtiin, oli niin tyylipuhtaasti mun moka ettei ollut todellistakaan. Ensimmäisellä radalla hätäilin enkä tiennyt ohjaamisesta hölkäsen pölähdystä ja hyllytettiin kepeillä. Tosin kyseisellä radalla tuli muutenkin koko luokassa yksi ainoa nollatulos.

Toisella radalla meni jo paljon paremmin, jos Capo olisi saanut tehdä suorituksensa ilman ohjaajaa niin ois se typerä virhe jäänyt ehkä kepeiltä pois. Niin näppärästi se haki kepit ja lähti jo pujottelemaan mut kai siinä vähemmästäkin hämmentyy kun ohjaaja se vaan seisoo paikallaan sormi suussa. Hienosti meinasin ohjata sen myös ihan väärään paikkaan puomin jälkeisellä putkella. Mutta hirveen kiva tota koiraa on ohjata, en vaan oo vielä oikein tottunut siihen vauhdikkaana ja se taas aiheuttaa tommosia typeriä ohjausvirheitä. No, eteenpäin sano mummo lumessa. Kattokaa nyt itekin:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=t9eRO6Ga4J0&feature=youtu.be]

Kolmannelle sijalle tuo suoritus kuitenkin riitti, tässä hieno mamman tissinvälikoira palkintoineen. <3

Treffit Nitan kanssa

Julkaistu , kirjoittanut .

Käytiin eilen pitkästä aikaa lenkillä Nitan ja Lindan kanssa, ne pirulaiset muutti syksyllä Lahteen joten yhteislenkkeilyt on radikaalisti viime kesästä harventuneet. Toivotaan että ne tulis takas sieltä niin ois taas lenkki- ja treeniseuraa joiden kanssa sekä Luna että Capo tulee hyvin toimeen. Nita on myös äärimmäisen hyvä juoksuttaja Capolle, Luna kun ei enää jaksa kohkata ja spurttailla ihan niin paljon kuin aiemmin. Vaikka kyllä siltäkin virtaa löytyy niin ettei uskoisi että se kohta on veteraani-iässä.

Joka tapauksessa, käytiin Petikossa juoksuttamassa koiria ja tältä se näytti, lisää kuvia täällä ja täällä:

Uudet lenkkimaastot

Julkaistu , kirjoittanut .

Lähdettiin tänään tutustumaan meidän uusiin lenkkimaastoihin vähän aiempaa pidemmälle, niitähän täällä riittää niin paljon kuin jaksaa kävellä. Tällä hetkellä tietysti lumitilanne vähän vaikeuttaa joihinkin paikkoihin pääsyä mutta ulkoilureittejäkin on paljon jotka pidetään avoinna, eikä koirakieltomerkkejäkään ole näkynyt.

Tässä tämän päivän tunnelmia. Kuvat suurempina löytyvät täältä: http://bitey.kuvat.fi/kuvat/Nuuksion%20metsiss%C3%A4/

Ensimmäinen

Julkaistu , kirjoittanut .

Osallistumme tällä postauksella Hauvahaasteen ensimmäiseen haasteeseen joka kulkee nimellä – yllätys, yllätys – Ensimmäinen.

Meidän versio tähän haasteeseen vastaamisesta tällä kertaa on kuvalaarien läpikäynti ja sieltä erilaisten ensimmäisten noukkiminen. Enjoy!

Capon ja Lunan ensimmäinen kohtaaminen Capon kasvattajan pihalla, ennenkuin me Lunan kanssa edes tiedettiin että Caposta tulisi meidän puolimieli. Ilmeistä näkee kummankin mielipiteen… Seuraavaksi Capo sai tuta ettei voi kuitenkaan häslätä Lunan seurassa ihan miten sattuu, naminjaossa Capo yritti etuilla kiipeämällä Lunan niskaan ja tuskin tarvitsee sanoa mitä mieltä Luna siitä oli. Ensimmäinen ja viimeinen kerta se, kun Capo kuvitteli että Luna antaa piiruakaan periksi kun on ruoasta kyse.

Capon ensimmäinen kerta jäljellä, ikää 12vkoa.

Ensimmäinen kerta, kun Capo ja Luna vähän koettivat leikkiä keskenään.

Ensimmäistä kertaa yhdessä edustamassa messuilla. Capolla ikää 5kk.

Me ollaan muutettu, taas!

Julkaistu , kirjoittanut .

Kerrostaloelämä Helsingissä sai riittää, helmi-maaliskuun vaihteessa muuttui muuttomme Espoon metsiin ihan viralliseksi. Asumme tätä nykyä siis omakotitalossa höystettynä 2,5 hehtaarin tontilla ja lähimmän naapurin ollessa noin kilometrin päässä, ei hullumpaa koirien kanssa!

Nyt kun evakot, remontit, muutot ja sen sellainen alkaa olla vihdoinkin takanapäin, ollaan aloitettu Capon kanssa treenaaminen niin tokon kuin agilityn suhteen oikein rytinällä, ja anteeksi kielenkäyttöni mutta ai jumalauta millainen koira mulla on käsissäni!

Tokossa otin tehotreeniin seuraamisen, se kun on ollut meillä se ongelmallinen asia jonka takia ei vielä olla menty kokeisiin. Tosin täytyy myöntää etten ole siihen kovin paljoa keskittynytkään kun viime vuoden missio oli saada Capo agilityssa kisavalmiiksi ja tokoa tehtiin vähän siinä sivussa, mutta jospa nyt. Muuttaessa löysin hukassa olleet naksuttimet (kyllä, monikossa…) ja otin yhden mukaan seuraamistreeniin. Tänään teimme lyhyitä pätkiä seuraamista jolloin pyrin vahvistamaan oikeaa paikkaa ja kontaktin pitämistä seuratessa, eli niin lyhyitä pätkiä ettei kontakti vahingossakaan ehtinyt tippua. Sen lisäksi treenasimme käännöksiä seuratessa, Capolla ne on vähän tupanneet olla liian väljiä. Pari käännöstä naksuttimen kanssa ja ei ollut ainakaan sillä kerralla väljyydestä enää tietoakaan.

Agilityssa taas tehotreenissä on sisäänmeno oikeasta keppivälistä ja pujottelu jättämättä keppivälejä pujottelematta myös silloin kun vauhti on kova. Capolla on ollut lujassa vauhdissa vähän huolimattomuutta etenkin siinä että niitä keppivälejä loppupäästä voi jäädä pujottelematta, sisäänmeno alkaa olla sille aika helppoa kauraa vaikka vauhtia olisikin kuin Naton ohjuksella, itse asiassa Capo tuntuu osaavan sen asian paremmin kuin minä. Pari viikkoa takaperin treeneissä ihmettelin että mikä siinä on kun toiseen suuntaan kepit menee täysin tyylipuhtaasti mutta toiseen suuntaan Capo jättää aina viimeisen keppivälin pujottelematta. No, tietysti jos ei ohjaaja ohjais joka kerta sieltä suunnasta väärältä puolen sisään niin vois sujua tietysti paremmin..

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, toivottavasti päästään pian postaamaan kisatuloksiakin taas. 🙂