Arkistot kuukauden mukaan: heinäkuu 2012

Loma!

Julkaistu , kirjoittanut .

Heinäkuu on lomakuukausi koirilla, koko kuukausi ollaan oltu ja tullaan olemaan ilman treenejä. Melkein. Vähän ollaan käyty treenaamassa tottista, Capon kanssa työskentely on lähinnä keskittynyt oikean mielentilan löytämiseen tottistreeniin painottuen seuraamiseen, ja Lunan kanssa ihan vaan siihen että tehään mutsin kanssa kahden hauskaa. Tottiksen treenaaminenkin on ollut kyllä ihan tosi vähäistä, ja sen lisäksi ainoa harrastuksiin liittyvä tekeminen on ollut Capon kanssa haukkuilmaisun treenaaminen mikä nyt oikeastaan on pelkkää leikkiä. Olen kahdesti päivässä ottanut Capon pihalle leikkimään ja haukkumaan, ja alkaa sujua kyllä tosi hyvin. Alku oli jumalattoman tahmea, mutta kun Capo hiffasi että mitä tässä haetaan niin siitä hetkestä ollaan edistyttykin ihan mielettömän hyvin.

Näiden lisäksi koirat ovat lähinnä hengailleet pihalla ja lenkeillä ja ollaan myös käyty nyt aika paljon uimassa. Mun koirat on aina olleet siltä kannalta vähän perskärpäsiä, että mun on ollut ihan turha heivata niitä pihalle ja jäädä itse sisään. Ne vain tönöttävät sitten kuistilla ja odottavat että millon mutsi päästää sisään. Nyt olen kuitenkin tehnyt aika kovalla kädellä siivousta ja järjestelyä, ja koirat yksinkertaisesti sitten sai tönöttää siellä pihalla kerta pihaa on, nyt kun Romeokin on meillä elokuuhun asti niin kolme koiraa jaloissa ei ole oikein hyvä jos meinaa jotain saada siivouksen osalta aikaiseksi. Tarpeeksi monta kertaa kun ne jätin sinne tönöttämään niin koiratkin vissiin ajatteli että vois täällä ulkona jotain muutakin tehdä, ja nyt ne on oppineet hengailemaan pihalla keskenäänkin.

Mutta muutoin se koirien loma onkin sitten ollut kuvien osoittamaa touhua, ihmisten lomaa tässä vielä odotellaan mutta saapahan ainakin joillain jo aivonystyrät vähän levätä.

EE MVA

Julkaistu , kirjoittanut .

Käytiin reissaamassa jumalattoman kuumassa Virossa, Luigen näyttelyssä Jari Laakson arvosteltavana.

Näyttelypäivänä lämpömittari näytti 29 lämpöastetta, mutta siitä huolimatta koirat jaksoivat hyvin esiintyä, Capokin nyt huomattavasti paremmin kuin pari viikkoa sitten, nyt kun häkit sai sijoitettua suht varjoisaan paikkaan. Eikä olisi voinut paljon paremmin mennä,  Capon tulosrimpsu kuului ERI1, PU1, SERT, VSP ja näin ollen se viimeisteli Eestin muotovalionarvonsa!

ROP Xtravaschnauza Chamonix ”Rana”, VSP Capo

Arvostelu kuului näin:

2v. 35 cm. Erinomainen rungon pituus ja rintakehän muoto. Hyvä ylälinja. Hännän kiinnitys voisi olla parempi. Kaunis etuosa. Riittävät kulmaukset. Kaunis kaula. Erinomainen pään pituus. Riitt. poskia. Erinomainen karvanlaatu rungossa, hyvä raajoissa, pehmeä päässä.

Pehmeähän se on päästä, mutta kiva sen kanssa on silti rallata ympäri ämpäri. 😀

Lunan kuulumisia

Julkaistu , kirjoittanut .

Viimeaikaisissa postauksissa on käsitelty lähinnä kisoja ja muita sellaisia tapahtumia joista Luna on jo ansaitusti eläköitynyt, ja siksi siitä on ollut vähemmän puhetta. Niinpä päätin omistaa Lumpparille ihan ihkaoman postauksen, niin ei tule paha mieli!

Luna on toden totta rauhoittunut täällä metsässä asuessamme todella paljon. Virtaa löytyy edelleen leikkeihin, lenkkeihin ja kaikkeen mihin sitä pitääkin riittää, mutta kaikki ylimääräinen kohkaaminen on jäänyt pois kun ei koko ajan tarvitse olla ns. hätätilassa vahtimassa jokaista ääntä. Luna on nykyään oikea hyvänmielen koira, häntä heiluu, se nukkuu mielellään kainalossa (tosin ei niinkään paljon minun kainalossani, mutta etenkin jos pelästyy jotakin niin se kaivautuu heti mahdollisimman lähelle Jania…) eikä äksyile niin paljon. Toissapäivänä heitin Capolle kepin palkaksi ilmaisuhaukusta, Luna ehti kepin luo ensin mutta käskystä antoi kepin olla ja Capon ottaa sen. Tuollaista ei IKINÄ ole tapahtunut aiemmin. Tietysti Luna sai tästä toiminnasta palkaksi oman kepin.

Muutamana päivänä meillä on myös jäänyt ruokaa vähän varomattomasti johonkin, yhtenä iltana oli unohtunut yksi pizzanpala lautasella pöydälle ja vissiin kiireellä olen ryysinyt aamullakin sitten töihin, kun se jäi siihen edelleen päiväksi. Normaalistihan meillä ei jätetä mitään astioita, ruokaa tai muuta sellaista mihinkään näkyville. No, kun tulin töistä kotiin, pizzanpala nökötti siinä pöydällä edelleen. Tätäkään ei ole IKINÄ tapahtunut aiemmin, joten historiaa tehdään. Kolmaskin ihmetyksen aihe saatiin kun jonakin päivänä tässä alkukesän aikana keittiön turvaportti ja oven kettinki oli unohtunut auki meidän lähtiessä töihin, eli Lunalla oli vapaa pääsy keittiöön. Eikä se ollut tehnyt mitään. Ei koskenut roskikseen, ei availlut kaappeja, ei vetänyt kissojen ruokalautasia alas. Ja nyt viikonloppuna Romeon ollessa meillä hoidossa, Luna on tehnyt itse aloitteen ja pyytänyt Romeota leikkimään. Se ei normaalisti itse aloita leikkiä minkään koiran kanssa vaikka tulisikin jonkun koiran kanssa toimeen, ja silmät pyöreinä nytkin katsoin että mitä täällä oikein tapahtuu..

Lumpparilla luistaa siis elämä hyvin, kaiken ihmetyksen aiheuttamisen lisäksi se pääsee aika ajoin mukaan treeneihin tekemään vähän omaa höntsää, jälkeä ollaan vähän tehty ja uitu paljon. On se vaan maailman mahtavin koira, pitäisi muistaa kuvata sitäkin paljon enemmän, nyt kun tulee otettua kuvia lähinnä vain jos Kapteeni käy jossakin karkeloissa näyttäytymässä.