Etsintähommia

Julkaistu , kirjoittanut .

Kävimme tiistaina 3.11. Lunan kanssa Espoossa jäljestämässä 3km pituisen harjoitusjäljen kurssin puitteissa, ja saimme hieman kuviakin.

Jäljellä oli niin peltoa, metsää, asuinaluetta, tienylityksiä kuin siltojakin, maali oli sisällä talossa ja lisäksi haju annettiin esitietona vain ”koira on nähty juoksemassa tällä tiellä”. Minä ohjaajana en siis tiennyt ollenkaan missä jälki menee, itse asiassa huonosti Espoota tuntevana minulla ei ollut edes mitään aavistusta siitä missä ilmansuunnassa maali ylipäätään sijaitsee. Niinpä kaikenlainen ohjaaminen oli tietenkin mahdotonta (ja niin pitääkin olla), sitäkään en tiennyt mihin jälki lähtee joten hajua koiralle ja koira töihin. Osoittautuikin että minä olin antanut hajun koiralle oletuksena että se lähtee tiettyyn suuntaan tietä eli rintamasuuntani oli sinne päin, mutta hienosti Luna korjasi että kyllä tämä jälki tästä ihan vastakkaiseen suuntaan menee.. Luna onkin todella huimasti edistynyt viime aikoina etenkin itsenäisessä työskentelyssä, ja nykyään se, että koira vilkaisee minua vähän kysyvästi, tarkoittaakin poikkeuksetta sitä että haju on jostain syystä loppunut. Todella opettavaista oli tehdä pitkää jälkeä niin että itse jäljen tekijä oli seuraamassa koko jäljen ja osasi kommentoida koiranlukemistani. Eräässä kohdassa jäljen tekijän toinen koira oli hypännyt jäljestettävän päälle, maalikoira oli tästä hermostunut ja Luna merkkasi paikan kierimällä samassa kohtaa. Erityiskiitoksia kuitenkin saatiin siitä että luen koiraani tosi hyvin, ja siitä olen kovin tyytyväinen. Olen myös useaan kertaan syksyn aikana haastavilla jäljillä yllättynyt siitä, kuinka osaava koira minulla oikeastaan on käsissäni.

Ja sitten niitä kuvia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *