Voittaja ja Pohjoismaiden Voittaja 2009

Julkaistu , kirjoittanut .

Olimme Lunan kanssa viime viikonloppuna (12.-13.12.) edustamassa Etsijäkoiraliittoa Messarissa. Luna käyttäytyi koko viikonlopun äärettömän hyvin, ja etenkin lauantaina sillä tuntui olevan älyttömän hauskaa. Jatkuvasti piti saada olla liikkeellä ja tehdä jotain siitä huolimatta että kiersimme tungoksissa ja muutenkin ahtaissa halleissa. Lauantaina arvelimme että eiköhän koira ole illalla väsynyt kun olimme Messuilla aamuyhdeksästä iltakahdeksaan, mutta Luna oli asiasta eri mieltä. Tottahan illalla jaksoi käydä kävelyllä, leikkiä, rouskutella luita ja muuten vain puuhastella. Ja heti sunnuntaiaamuna se oli tikkana ylhäällä kysymässä että taasko mennään! Sunnuntai-iltana meno onneksi oli vähän tyynempää ja Lunakin käytti illan enemmän lepäilemiseen kuin touhuamiseen.

Toinen iloinen Messarissa sattunut yllätys oli se, että Luna oli häkissään erinomaisen nätisti. Sitähän ei ole koskaan pidetty häkissä missään vaikka sillä on ihan pennusta saakka ollut tuo iso metallihäkki. Nyt kuitenkin koira tuupattiin häkkiin ja niin kauan kun en ollut näkö-tai hajuetäisyydellä, pysyi Luna kuulemma hiljaa ja nätisti häkissä. Välittömästi sen huomatessa minut alkoi vaativa tassu rämplätä häkin ovea ja vieno itku kuulua. Jatkossa siis Lunankin voi tarvittaessa häkkiin sulkea esim. tapahtumissa, nyt kun on testattu sen reagoiminen siihen. Aiemmin sitä ei ole häkissä pidetty juuri siitä syystä että se on aina ollut hieman ahtaanpaikankammoinen ja parivuotiaana häkkiä kokeillessaan meinasi rikkoa itsensä kokonaan jouduttuaan suljetuksi sinne.

Iloinen virne naamalla oli ja pysyi  (huomatkaa sen valjaiden uusi etuosa, maastokuvioinen!)

Erityisesti Luna kunnostautui ravinnonhankinnassa ja onnistuikin siinä kiitettävästi.

Timille ostimme näyttelystä Nutrolin Senioria (kokemuksia luvassa myöhemmin kun mahdolliset vaikutukset jo voisivat näkyä) sekä  punaiset Jyryn y-valjaat jotka ovat osoittautuneet erinomaisiksi. Ne ovat tukevat, eivät hankaa ja pysyvät erinomaisesti paikallaan. Ainoa miinus on se, että kaulaosa on vedettävä pään yli eikä sitä saa esim. soljella auki. Kaulaosa tuppaa ottamaan kiinni Timin korviin ja siksi sitä ei voi vaan hellästi sujauttaa pois, mikä taas ei ole hyvä ottaen huomioon että Timillä on ollut ongelmia yhden niskan nikaman kanssa. Timi kuitenkin ratkaisi tämän asian itse oppimalla kahden kerran jälkeen vetämään itse päänsä pois meidän vain pidellessä valjaista kiinni. Näin ei tule satutetuksi koiraa tai vedettyä liian voimallisesti valjaita pois.

Valitettavasti valjaita ei juurikaan Timin turkin alta näy, mutta tässä nyt vielä valjaat käytössä heti maanantaina Messarin jälkeen.

Käykäähän täyttämässä myös tämä:  http://www.ruokintakysely.fi/

Yksi vastaus artikkeliin ”Voittaja ja Pohjoismaiden Voittaja 2009

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *