Menoja

Julkaistu , kirjoittanut .

Nyt kun miehistökin on lomalla, on rallattu koirain kanssa ties ja missä. Tänään otin heti aamusta koko köörin mukaan ja suuntasin ensialkuun kohti Ojankoa, jossa tehtiin ensin Capon kanssa lyhyt agilitytreeni. Intoa sillä on niin maan pirusti, ja mielelläni olisin intoa latistamatta joten varsinaista ensi viikolla tapahtuvaa ryhmätreenien ja kisakauden aloitusta ennen pyrin pitämään treenit mahdollisimman lyhyinä ja hauskoina. Edelleen keskityttiin lähinnä kontakteihin. Viime treenit olivat tauon ja sitä edeltäneen kisojen kontaktivirheiden jälkeen ensimmäiset, ja silloin palauttelin Capolle mieleen että mitä siellä alastulokontaktilla olikaan tarkoitus tehdä. Tänään treeneissä kovassakin vauhdissa Capo teki melkein käskyttä kaikki kontaktit hienosti ja puhtaasti ja siitä huomasi että asia on tullut selväksi. Niinpä siis muutaman toiston jälkeen leikit päälle ja otin taas hetkeksi Xenan vielä kentälle juoksemaan Capon kanssa. Tällä kertaa Xena meni kentällä kuin olisi omistanut sen huolimatta viereisestä rakennustyömaasta ja sieltä kuuluvista kovistakin äänistä.

Kenttähommien jälkeen pakkasin taas koirat autoon ja ajelin Petikkoon jossa koirat pääsivät ennen remmilenkkiä päästämään niitylle turhat höyryt pois. Xenan mielestä muiden touhut oli kyllä hyvin mielenkiintoisia, mutta toisaalta mutsi on oikeastaan (vielä toistaiseksi) kivempi, joten sillä niittyily meni lähinnä muiden koirien ja minun välillä juoksemiseen. Mutta mikäpä siinä, kaikilla kolmella oli hauskaa, ja niityllä hengailemisen jälkeen käytiin vielä remmilenkillä läheisillä lenkkipoluilla.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun olin autolla liikkeellä yksin kaikkien kolmen kanssa ja myös ensimmäinen kerta kun olin remmilenkillä kaikkien kolmen kanssa. Xena nyt ei ollut remmissä, mutta muut kaksi olivat koska liikkeellä oli paljon muita ulkoilijoita ja kolmen koiran ohittaminen kapealla ei ehkä ole kaikkein helpointa jos en satu huomaamaan tulijoita. Niinpä turvallisuuden vuoksi Capo ja Luna olivat kiinni kun olivat jo vapaana päässeet rallaamaan. Ja muutenkin ihan hyvä välillä muistuttaa mieleen hihnassa kulkemisen saloja kun yleensä ottaen ei tule pidettyä koiria kiinni juuri muuta kuin ehkä treeneissä, kun asutaan niin metsässä.

Olen kuitenkin tavattoman tyytyväinen kaikkien hyvään käytökseen ja siihen, kuinka vaivatonta noiden kanssa oli liikkua missä vain. Koiraharrastus <3

Yksi vastaus artikkeliin ”Menoja

  • Mim

    Kesti hetken, ennen ku tajusin, kenen blogi tää on, mutta nuo kuvat on ihania <3 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *