Uusivuosi

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänä vuonna pakkasimme perheen koirat (Luna, Timi ja isosiskon Tico) kasaan ja ajoimme äidin luokse viettämään uuttavuotta. Syitä siihen oli monia, a) Karjaalla paukkuvat raketit huomattavasti vähemmän ja lyhyemmän aikaa kuin Järvenpäässä, tälläkin kertaa ammuskelu alkoi tasan kuudelta niinkuin pitääkin ja loppui noin yhden aikaan yöllä b) aivan äidin lähellä on iso koirapuisto jossa on parimetriset aidat, eli pelästyessäänkään kukaan koirista tuskin pääsisi paniikissa karkuun joten niiden ulkoiluttaminen vapaana on mahdollista pitempään. Normaalisti emme käy ollenkaan koirapuistoissa niiden tautipesäkkeisyyden ja koirien stressaamisen takia, mutta tässä nimenomaisessa koirapuistossa en ole koskaan nähnyt muita (joten saisimme suurella todennäköisyydellä olla puistossa rauhassa omien koirien kesken) ja jostain on tingittävä mikäli haluaa että koirat pääsevät juoksemaan turvallisesti vapaana kun on vaara paukuista. Lunalla kun näkyy erityisen selkeästi liikunnan määrän ja laadun vaikutus sietokykyyn, laadusta toki joutuu ehkä siinä kohti tinkimään että metsälenkeille ei päässyt mutta äidin Cinja-koira huolehti kiitettävästi Lunan mielekkäästä liikkumisesta puistossa. Lunakaan ei ole koskaan karannut vaikka olisikin paukkunut vaan sen sijaan tulee minun luokseni, mutta niin sitä sanoo moni jonka koira onkin uudenvuoden jälkeen karkuteillä… Ja vielä c) äidin luona meillä oli hyvät ja mukavat tilat kellarikerroksessa jonne pauke ei kuulunut kovinkaan kovaa.

Niinpä uusivuosi meni varsin hyvin aiempiin nähden. Luna ei joutunut paniikkiin ollenkaan (meni piiloonkin vain kahdesti ja tuli heti pois kun pyydettiin) ja suurimman osan ajasta joko makoili epäileväisen näköisenä tai nukkui. Olen aiemmin ollut aika epäileväinen kaikenlaisten homeopaattisten lääkkeiden toimivuudesta eikä meillä ole muutenkaan toimineet ikinä mitkään DAPit tai Serene UMit tai Rescue Remedyt, mutta tällä kertaa saimme tutulta eläinhomeopaatilta arnica-”pillereitä”  jotka hieman helpottivat Lunan oloa. En usko että ne vaikuttaisivat juurikaan jos koira olisi hyvin peloissaan tai ylipäätään auttaisivat paukkuarkuuteen, mutta Lunaa olen siedättänyt jo useamman vuoden ja sen sietokyky alkaa olla parempi paukkujen suhteen, eikä se ollut siis lainkaan niin peloissaan kuin yleensä. Se lähinnä makoili, kuulosteli ja hieman tärisi muutamaan otteeseen. Arnicaa käytimme silloin kun se ei näyttänyt pelkäävän kovin paljoa mutta ei pystynyt rentoutumaankaan. Arnicaa saatuaan se joka kerta pystyi rentoutumaan ja nukahti. Koetimme tänäkin vuonna Rescue Remedyä (sprayna), mutta sen vaikutuksesta en osaa aivan varmasti sanoa sillä annoimme sitä ennenkuin kovin paukuttelu alkoi joten muutosta Lunan käytöksessä emme ainakaan päässeet näkemään. Lisäksi olosuhteet vaikuttivat niin paljon etten osaa sanoa oliko Rescue Remedyllä siihen paljoa vaikutusta.

Sitten loppukevennykseksi hieman uudenvuodenpäivän ulkoilukuvia, jostain syystä FTP-ohjelma veti ne siirrettäessä hieman pikseleisiksi mutta kaipa niistä jotakin näkyy:

Käskin Lunaa käymään maahan, ja se todella yritti kaivautua sinne ensin..

Timille tuli ensimmäistä kertaa näkyvästi kylmä alle 20 asteen pakkasessa, vanhuus alkaa jo vähän näkyä.. -12 astetta oli ja parin kuvan ottamisen jälkeen vein tärisevän koiran sisään. Timillä ei ole oikein koskaan ollut mitään vaatteita kun sillä on niin muhkea ja lämmin turkki, mutta tänä vuonna se on saanut käyttää joitakin kertoja Donin vanhaa villapaitaa, ja saa näemmä vastedeskin!

Kotiin tultuamme huomasimme vielä että Luna oli päässyt Etsijäkoira-lehden kanteen. Täytyyhän se koirien omassa blogissakin siis mainita 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *