Rakennusetsintää ja tottista

Julkaistu , kirjoittanut .

Capo on käynyt viime aikoina treenaamassa rakennusetsintää, ja se tuntuu olevan Capolle ihan kaikkein mieluisin laji. Toki se on aina ollut lahjakas raunioilla, haussa ja jäljelläkin, mutta nyt rakennusetsintätreeneissä se on ollut niin innoissaan ettei ole meinannut pysyä nahoissaan ennenkuin pääsee hommiin. Lisäksi se irtosi ihan älyttömän hyvin ja todella hämmästyttävän hienosti minusta vaikka rakennus oli aivan pimeänä ja siellä oli häiriönä mm. radio särisemässä kovaa. Raunioilla sillä tosin on ollut hieman hankaluutta pienen kokonsa takia, kun radalla jossa yleensä treenaamme, oli kesällä todella pitkät heinikot joista Capon oli vaikea päästä läpi ja etenkin samaan aikaan yrittää paikantaa maalimiestä – hakumetsässä ja rakennuksilla sen on helpompi liikkua ja ehkä siitäkin johtuu se että se irtoaa paljon pidemmälle ja tekee todella nätisti ja itsenäisesti hommia. Olin todella aivan äimänkäkenä kun koira vaan lähti vieraassa rakennuksessa reippaasti pimeyteen etsimään ”kadonneita”, pitkälle irtoaminen valoisallakin kun on meillä ollut työn alla viimeisen puoli vuotta.

Capon rakennusetsintätreenien lisäksi ollaan viime päivien aikana keskitytty tottisteluun, Capon seuraamisongelma on alkanut ratketa – sehän alkoi keväällä tehdä sitä että seurasi kyllä oikealla paikalla mutta haukotellen ja nuuskien maata, etenkin kun käytiin yhdessä möllitokokokeessa jossa jännitin. Päättelin että olen vain lähtenyt vaatimaan Capolta liian nopeasti liian paljon, sehän seurasi todella hyvin heti alusta asti, ja olen varmasti pidentänyt seuraamispätkiä kärsimättömyyksissäni liian nopeaan. Lopulta seuraaminen alkoi olla ihme seilaamista jatkuvasti. Nyt pidin alle ensin parin kuukauden tauon koko tokosta koska Capoa alkoi ottaa pannuun heti kun edes kuuli seuraamiskäskyn, ja sitten aloitin ihan pikkujutuista. Ensin otin jonkun aikaa vain lähtöjä, eli Capo sivulle ja sitten kaksi askelta eteenpäin. Sehän aiemmin tosiaan teki niin että kontakti sivullaolossa oli hyvä, mutta se laski heti liikkeelle lähdettäessä ja nousi sieltä sitten muutaman askelen jälkeen. Nyt kontakti pysyy koko tuon liikkeellelähdön ajan. Nyt olen pidentänyt seuraamispätkää viiden askeleen pituiseksi, ja kontakti on parempi kuin ikinä, samoin kuin pysähdykset. Nyt vaan yritän pitää mielessä ettei saa kiirehtiä jotten ryssi samaa asiaa samalla tavalla heti uudelleen… Samaten kettistä ollaan treenattu Capon kanssa siihen malliin että pöytiä ja putkea lukuunottamatta kaikki esteet menevät kuten kokeessa kuuluu. Pöytiä en ole vielä treenannut ollenkaan ja putken kanssa täytyy pikkaisen miettiä sitä, miten opetan Capolle selkeästi että kettiksen putki on eri juttu kuin agilityn, koska agilityssahan sen pitää mennä läpi niin lujaa kuin lähtee, mutta kettiksessä sen olisi heti putken jälkeen käytävä maahan. Toki putket näissä kahdessa ovat erilaisia ja käskysana on eri, mutta silti.

Xena taas aloittaa tänään tottiksen ryhmätreenit ja vähän ollaan kotona tehty lähinnä sivulletuloja. Xenan mielestä on vähän epäilyttävää että olen kumartuneena kun sen pitäisi tulla ihan muhun kiinni, mutta ensin harjoiteltiin ihan vaan siihen viereen seisomaan tulemista ja sitten kun se sujui hyvin, lisäsin istumisen mukaan. Xena on myös kulkenut Capon treeneissä ahkerasti mukana katselemassa uusia paikkoja ja ihmisiä, koska pientä mörköilyä on ilmassa ja etenkin tummille hahmoille tulee todella kertoa kaapin paikka nelikuisen uskottavuudella.

Ja ollaan me tietysti ihan normaalisti lenkkeilty ja rehattu muutenkin, tässä loppuun vielä pari otosta sunnuntain lenkkeilyltä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *