Vajaakasvuisia ja -älyisiä

Julkaistu , kirjoittanut .

Kiirettä on viime aikoina pitänyt ja blogin päivittely on sattuneesta syystä jäänyt vähän vähemmälle. Tiivistetysti ollaan viime viikkoina treenattu Capon kanssa raunioita, tottista, agilitya ja rakennusetsintää, Xenan kanssa tottista, agilitya, hakua ja järjenkäyttöä. Viimeiseksi mainittu ei ole varsinaisesti vielä oikein ottanut tuulta alleen.

Capo on vissiin itsekseen vähän opiskellut noita paikannushommia, se on ollut rakennusetsintä- ja rauniotreeneissä ihan uskomaton. Olen lähinnä kulkenut sen perässä silmät teevadin kokoisina ja ihmetellyt että mistä toi koira on ton kaiken oppinut… Nyt olisi Capon kanssa katsottu vähän tottisvalmennusta ja ryhmätreenejä talvelle ja otettu BH-koe tavoitteeksi keväälle. Ja se, että saatais ilmaisu kuntoon raunioille niin päästäis sitten silläkin puolella kokeisiin. Agilitysta Capo on ollut nyt tauolla, viime treeneissä pari viikkoa sitten se oli vähän haluton hyppäämään, samoin seuraavan päivän vapaatreeneissä. Niinpä päätin että turha sitä sitten on hyppyyttää, ja sen sijaan varasin sille ajan osteopaatille. Lääkärissä ei nimittäin löydy syytä tälle, ja hierojakin on käynyt säännöllisin väliajoin, joten käydään osteopaatilla katsomassa josko ratkaisu löytyisi sieltä ja katsotaan sitten sitä agilitya uudelleen.

Koska Capoa en sitten viitsinyt kyseisellä vapaatreenivuorolla enempää rasittaa kun se kerran oli haluton, pääsi Xena hommiin. Xena sai ensimmäistä kertaa tehdä pientä ratatreeniä, aiemmin se on tehnyt max. kahta estettä peräkkäin (eli lähinnä putki-putki tai puomi-putki). Siihen nähden meni mielestäni tosi hyvin, joskin kun tuo video on kuvattu alkoi se olla hieman väsynyt. Oikeanpuoleinen ohjaus ei vielä ihan auennut Xenalle, kun kaikessa muussa kaikki lähtee aina vasemmalta. Niinpä nyt ekaa kertaa tuollasta pikku rataa tehdessä ohjasin koko ajan vasemmalta jottei Xena turhaan hämmenny. Täytyy ensin vahvistaa oikean puolen ohjausta yksittäisillä esteillä.

Video löytyy täältä, jostain syystä en saa niitä enää upotettua tähän tekstin sekaan.

Lisäksi Xena aloitti hakutreenit, ja on niin ilmeisen kivaa ja hauskaa ettei se edes muistanut mörköillä, mitä se muuten on vähän tehnyt vieraiden ihmisten kanssa. Tänään treeneihin mentäessä se ei olisi millään malttanut pysyä nahoissaan ja erinomaisen tehokkaat, nopeat ja suorat pistot teki vaikkei tietysti syvyyttä ollut vielä paljon. Ja ihanasti kääntyy korvat ihan luimuun ja alkaa häntä kovasti heilua kun saa hajun, ainakin on helppo lukea. 😀

Tottiksesta nyt taas ei ole juuri sen enempää sanottavaa kuin että keskittymiskykyä saisi olla neidillä vähän enemmän, järjen valo ei aina loista ihan kirkkaimmillaan. Mutta ollaan me toki jo paljon juttuja opittukin!

Muulla kuin harrastusrintamalla ei ole sitten paljon sattunutkaan, lenkkeilty ollaan ehkä normaalia enemmän ja käyty koirauimalassa uimassa. Mutta sitten meitä saapui viime torstaina riemastuttamaan nelihenkinen käppänäpentue, kuusiviikkoisia epeleitä. Ihanan reippaita pentuja, jos ois narttupennun paikka auki niin tuosta nappaisin itselle yhden, kasvattajaltahan ei tietty kysytä. Ja tässä heistä kuvia:

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *