Pikakelaus vuodesta 2012 ja tavoitteita ensi vuodelle.

Julkaistu , kirjoittanut .

Tällainen postaus mun käskettiin kirjoittaa joten kirjoitan.

Meidän kulunut vuosi noin saavutusten osalta oli aika hissua. Ensin muutto ja remontti vei alkuvuodesta monta kuukautta jolloin emme päässeet treenaamaan saati kisaamaan. Sitten ehdimme kaksi kuukautta treenailla ja vähän kisatakin, kun kesäloman jälkeen Capon jalka vaurioitui ja sitten ollaankin oltu enemmän tai vähemmän sairaslomalla ihan tähän vuoden loppuun asti. Agistartteja tuli käytyä ihan minimaalinen määrä, ja tosiaan treenatakin ehdimme tälle vuodelle sen pari kuukautta. Onneksi raunioilla ollaan kuitenkin saatu käydä melko normaalisti sitä neljän viikon täyslepoa lukuunottamatta. Lunahan eläköityi vuodenvaihteessa tavoitteellisesta harrastamisesta kun sen kyynärnivelet alkoivat oireilla.

Mutta ollaan me jotain saatu aikaan! Mm.

– Capon luonnetestaus, tulos 182p. +++ 
Tämä oli mulle yksi hienoimpia asioita tältä vuodelta. Olin niin tyytyväinen Capon toimintaan luonnetestissa, ettei voisi tyytyväisempi ollakaan. Eihän se testi kaikkea kerro, mutta aika osuvasti kuitenkin.

Capon viettitestaus
Vaikka tämä testi ei ole virallinen, olin silti hurjan tyytyväinen moken lausuntoihin Caposta. Capo ilmensi testissä täydellisesti omaa itseään, ja  oltiin kaikki hurjan ylpeitä meidän pikkupojasta.

EE & FI MVA.

Haukkuilmaisu kuntoon raunioille.
Tässä alku oli tosi hankala, ja mä meinasin jo luovuttaakin kertaalleen. Koska ollaan Capon kanssa aiemmin sovittu että haukkuminen on epäkohteliasta, oli tosi vaikea saada se hoksaamaan että nyt sitten pitäiskin haukkua. Meni ihan törkeän kauan ennenkuin sain Caposta ensimmäisen haukun ulos, ja kun sitä olin ensin vahvistanut,  seuraavaksi meni melko kauan että sain sen tajuamaan ettei pelkkä yksi haukahdus enää riitäkään. Aloitin opettamisen huhtikuun viimeisinä päivinä ja syyskuussa Capo haukkui kolme haukkua putkeen (…). No, siinä kohti oli sitten jo ikäänkuin lukko auki, ja kun sain muitakin haukuttamaan Capoa (Capo haukkuu paremmin muille kuin minulle) niin edistyminen olikin jo melko nopeaa. Ensin Capo haukkui eräässä treenissä suorilta kymmenen putkeen, ja seuraavalla kerralla jo 15 putkeen. Edistyminen oli siis hyvin nopeaa sen jälkeen kun saatiin korkki auki! Ilmaisuharjoituksia jatketaan edelleen koska se ei vieläkään ole sellainen kuin haluan, mutta tämän vuoden tavoite eli 30 haukkua jouluun mennessä on saavutettu.

– Seuraaminen kuntoon
Tästä olen kirjoittanut aiemmin jo niin paljon ettei jäädä siihen jumiin sen enempää. Tämä syksy ollaan joka tapauksessa keskitytty enimmäkseen mielentilatreeniin tottista tehdessä ja viime valmennuksessa viikko sitten Capon seuraaminen oli ihan kuin toiselta planeetalta. Niinpä siis voin todeta myös tämän tavoitteen saavutetuksi.

– Kettikset kuntoon
Ketteryysesteet otin viime kesän projektiksi saada opeteltua jotta niitä ei enää ensi kesänä tarvitsisi kauheasti hinkata ennen kokeeseen menoa. Tämä tavoite on saavutettu, Capo osaa esteet lukuunottamatta pituusestettä joka on sille niin älyttömän pitkä että olen oikeastaan ajatellut antaa sen olla ja otetaan siitä sitten virhepisteitä melummin kuin että alan ottaa stressiä ja rikkoa koiraa sen esteen kanssa. Pöytiä ei olla vielä ehditty kauheasti harjoitella (niitäkin olisi tarkoitus talven aikana katsella kuntoon kun hallilta pöytiä kuitenkin löytyy, muita kettisesteitä kun ei ole muualla kuin ulkotiloissa eli lumen alla) mutta kaikki muut esteet ovatkin kondiksessa meidän osalta.

Muuta me ei ollakaan varmaan tehty. Lumpparilla on ollut koko vuoden mukavaa ja Xena on syönyt paljon tavaroita rikki.

Mutta sitten ne tavoitteet vuodelle 2013.

Capo

– BH
– Raunio a-koe
– Agilityssa nousu kakkosiin

Luna

– Elää onnellinen ja terve vuosi

Xena

– Syödä vähemmän tavaroita
– Aloittaa agilityssa ratatreenit (tämä ehkä koskien enemmän aikaa yksivuotissynttäreiden jälkeen)
– Tehdä pikkuhiljaa valmiiksi tottista BH-koetta varten
– Yhdistää haukkuilmaisu hakumetsään
– Katsella kesällä vähän puruhommia

 

Kerron myös että perheemme julkimot Luna ja Capo, ovat taas häslänneet siellä ja täällä. Uusimmassa Koirapostissa on Pompan mainos varustettuna niiden kuvalla, ja kävimme ko. lehden eilen kotiuttamassa samalla kun käytiin Xenan kanssa jouluostoksilla.


 

2 vastausta artikkeliin ”Pikakelaus vuodesta 2012 ja tavoitteita ensi vuodelle.

 • Linda

  Jee!
  Meidän pitää mennä treenaamaan tottista joku päivä, koska haluan nähdä Capon seuraamisen. Tai sitten otat sitä videolle, koska muutkin varmaan haluaa nähdä!

  Mutta hyvät on tavotteet, mulla on vaan vähän sellanen fiilis että Xena saattais läpästä BHn jo ensi vuonna 😀

  Vastaa
 • admin Artikkelin kirjoittaja

  Saapa nähä mitä toi pieni paholainen keksii ja miten se kehittyy!

  Mun pitäis kyllä oikeesti videoida tota Capon seuraamista, tosin vähän harmi ettei mulla taida olla videoita niistä sen seuraamisista viime keväältä. Muutos on nimittäin niin huima, että ois kiva näyttää se muillekin sen sijaan et yrittää vaan kertoa sanoin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *