Niskaongelmia

Julkaistu , kirjoittanut .

Timille ostettiin joulukuussa Jyryn y-valjaat (klik) jotka osoittautuivat muuten oikein hyviksi, tukeviksi ja hankaamattomiksi, mutta niiden käytön aloittamisen jälkeen Timillä on alkanut olla niskaongelmia (niska kipeytyy niin että se ei kykene kääntämään lainkaan päätään vasemmalle ja joka kerta se tarvitsee kipulääkityksen hieronnan ja venyttelyn lisäksi) huomattavan usein. Lisäksi Timi, joka rakastaa ulkoilua äärettömän paljon ja on joka kerta ovella ensimmäisenä innokkaana, alkoi vältellä lähtötilanteita. Se tuli kyllä ovelle kun tajusi että ulos ollaan lähdössä, mutta valjaat nähtyään pakitti ja oli sitä mieltä että mielummin hän sisälle jää kuin lähtee ulos noissa valjaissa. Tämä on erittäin suuri muutos koiralle joka lähti innokkaana lenkille silloinkin kun sillä oli todella massiivinen tulehdus anturassa (ei, emme lenkittäneet sitä enää kun se alkoi ontua, mutta kyseessä oli tulehdus jota on vaikea havaita etenkään koiralla joka näyttää kivun vasta kun on äärimmäinen pakko). Timi rakastaa ulkoilua yli kaiken ja kestää paljon ennenkuin on valmis luopumaan siitä. Joten jo se yksin olisi riittävä syy lopettaa kyseisten valjaiden käyttö.

Valjaiden ongelma on se, että niiden kaula-aukko ei ole avattava ja se on aika nafti, ja niinpä niiden pois ottaminen hellästi on hankalaa. Vaikka Timi saa vetää itse päänsä pois valjaista eikä niitä siis revitä pois sen päältä, niska kipeytyy silti. Lisäksi valjaat ovat suhteellisen ”raskaat” tukevuutensa takia, ja kun Timillä tuota taakkaa on muutenkin turkin muodossa aika paljon, siltä jäi pois tavanomaiset spurttinsa ja muutoinkin Timin suunnaton ilo lenkeillä tuntui hiipuneen. Niinpä valjaat saavat jäädä odottamaan mahdollista uutta perheenjäsentä jäljestysharrastuksineen ja Timi palaa toistaiseksi käyttämään vanhoja avarammalla kaula-aukolla varustettuja valjaitaan.

Koska vanhat valjaat alkavat kuitenkin olla aika elämää nähneet, taidamme seuraavaksi koettaa Timille Happy Dogin y-valjaita joiden kaula-aukon saa soljilla auki eikä niitä tarvitse vetää pois pään yli.

Terveisiä Jyrylle että saisivat hekin tuunata valjaisiinsa soljet myös kaula-aukon kohdalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *