Aidanrakennusta

Julkaistu , kirjoittanut .

Taas on se aika vuodesta kun rakennellaan aitaa. Tosiaan vuosi sitten rakennettiin viimeksi, ja sepä olikin fiksua kun urakka oli aivan hillittömän suuri ja alta vuosi aidan valmistumisesta pitikin sit purkaa koko aita pois ja roudata kaatikselle. No, nyt päätettiin että kunhan koirat pysyy sisällä niin hyvä, jos joskus halutaan laittaa nätimpi/parempi/whatever aita niin sit laitetaan mutta alkuun saa riittää sellainen joka pitää koirat sisällä. Luna ja Capohan ei välttämättä tarvis aitoja lainkaan siltä kannalta katsottuna että ne pysyy nätisti pihassa ilmankin. Aita on kuitenkin sellainen turvallisuustekijä jonka haluan olevan olemassa koska eläimiä ne L ja C:kin on, eikä siinä nyt tarvii käydä kuin yksi rusakon perään lähtenyt koira ja auto samaan aikaan samassa paikassa niin on hyvin äkkiä koira tahi pari vähemmän.

Xenakin on melko lailla lopettanut karkailureissunsa, enkä vieläkään tiedä mistä ne edes johtuu. Missään muualla sille ei näytä tulevan edes mieleenkään lähteä mun tai muiden koirien luota yhtään mihinkään, ja se onkin mun koirista se joka ahkerimmin esim. lenkillä käy ilmoittautumassa mun luona ja pysyy muiden koirien tavoin lähellä koko ajan. Eikäpä se pihasta lähtiessäänkään oikein tee muuta kuin juoksee pari minuuttia ympyrää aitojen ulkopuolella ja tulee sitten takaisin. Mutta kun meillä ei ainutkaan koira ole saanut koskaan lupaa hillua yksikseen juoksemassa yhtään missään vaikka landella asutaankin, niin ei muuta kuin vahvistamaan aitoja. Etupihalla aitoja ei ole, mutta sieltä ei mulineksilla ole mitään tarvetta mihinkään lähteäkään. Mikä logiikka?

Muuttaessamme pihassa tosiaan oli valmiina tuollainen kevyt puuaita. Heti kun lumet suli niin kiinnitettiin siihen 120cm korkea verkkoaita joka on sillä lailla kovaa ettei sitä kauheasti saa taivuteltua niin että pystyisi lähtemään livohkaan, mutta se on silti varmuuden vuoksi kiinnitetty vielä u-koukuilla maahan kiinni alareunastaan, koska palikan mielipuuhaa on ollut nimenomaan noiden verkkoaitojen alareunojen väänteleminen.

Yksi vastaus artikkeliin ”Aidanrakennusta

  • Maisa

    Voi miten ihanan näköinen piha! Olen niin kateellinen, mä joudun tuijottamaan ikkunastani vain tylsää asfalttimaisemaa. Toivottavasti vielä joskus mullakin on oma, aidattu piha 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *