Tätä sata lasissa takoo

Julkaistu , kirjoittanut .

Ensiksikin kerron että Xenan lonkka-ja kyynärlausunnot tuli Kennelliitosta ja nyt on ihan virallisesti kyynäriltään 0/0 ja lonkiltaan B/B. Ja sitten itse asiaan.

Ollaan nyt saatu pariin otteeseen Rebecasta ja Cecilistä treeniseuraa Ojankoon agilitya treenaamaan. Ohjatut treenit on kesätauolla Xenalla ja Capon kanssa en tee tällä hetkellä muuta kuin ne viikottaiset ohjatut aksatreenit, lämpimät ilmat ei ole ihan sen makuun ja mulla on sille vähän suunnitelmia agilityn, tokon ja erään kolmannenkin lajin saralle tuonne syksyyn, joten varon nyt kyllästyttämästä sitä. Oon jotenkin kamalan huono treenaamaan yksin muuta kuin tottista ja ilmaisuja, usein kyllä meen ihan itekseni treenaamaan mutta jotenkin tuntuu että treenit jää ehkä vähän lyhyiksi tai valjuiksi kun treenaa vaan yksin, etenkin kun meiltä kuitenkin ajaa Ojankoon 45min/suunta. Lisäksi on aina kiva jos joku toinen on katsomassa ja kuulee vähän kommentteja sieltäkin omasta ja koiran tekemisestä. Toivottavasti saadaan Rebestä ja Cecilistä seuraa jatkossakin!

Mutta niin. Meillä on Xenan kanssa ollut vähän pulmana se, että se ei hae kunnolla hyppyjä ja sit myös se, että sitä häiritsee usein mun liikkuminen esim. takaakierroille lähtiessä, ja halusin myös treenata sylkkäriä. Niinpä rakentelin meille radan jossa on useita takaakiertoja, yks sylkkäri ja jossa itse joudun myös tekemään asioita vähän nopeammalla tempolla.  Lisäksi tuohon loppuun halusin myös hypyn joka on vähän vinossa eikä se voi vaan ikään kuin sattua koiran tielle ja sitten se saisi tuon hypyn jälkeen palkan.

Varastin törkeästi ratapiirroksen Reben blogista;

Videolta näkyy hyvin se kuinka vähän Xena vielä hakee esteitä itse, se tuntuu tuijottavan mua koko ajan ja siksi esimerkiksi tuossa ensimmäisellä hypyllä hyppää ihan vammasesti. Toisella takaakierrolla jouduin ensin vähän puskemaan sitä jotta se lähti takaakiertoon, seuraavalla kerralla ei enää tarvinnut mutta se video tietysti sitten korruptoitui. Muutoin tuo onnistui minusta hyvin siihen nähden kuinka vähän Xena on treenannut,  ja nuo ongelmakohdat joita tuonne yritin syöttää, meni hyvin. Toki käännösten pitäis olla tiukempia, pitäis irtrota paremmin jne., mutta tällä hetkellä olen tuohon suoritukseen oikein tyytyväinen.

Toisena pätkänä tehtiin irtoamistreeniä niin että koira putkeen ja kun se tulee putkesta ulos, pitää tulla takaisinpäin kolme hyppyä. Tiesin että tää voi olla Xenalle vähän hankala ja että se helposti tulee ensin hyppyjen ohi takaisin, mutta yllättävän nopeasti se kuitenkin sitten hiffasi hakea ne hypyt mukaan takaisin tullessa. Tosin kun ekan putkilähetyksen jälkeen se huomasi että piruvie mutsi jäi noin kauas taakse, ei se seuraavalla kerralla meinannut irrota niin millään putkelle… Joten nyt aloitellaan irtoamistreenit jos saadaan vielä jatkossa sitä treeniseuraakin eikä tarvi itse palkata koiraa ja näin ollen se ehkä tuijottaisi mua vähemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *