Lääkäripäivä

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään kävimme testaamassa ”uutta” Eläinklinikka Laumaa. Ennen olemme käyttäneet toista yksityistä eläinlääkäriä jossa ei mitään vikaa kyllä ollut, mutta ihan mielenkiinnosta (ja koska Laumalta saa koirakerhon jäsenedun) päätin nyt kokeilla Laumaa. Kävimme siis ihan vaan rokotuksilla ja mietiskelemässä Timin hengitysasioita (ts. et onko nenäpunkkeja vai mistä kiikastaa). Joulun aikaanhan käytiin viimeksi ja silloin nenäpunkeista ei löytynyt jälkiä, nielutulehdus sen sijaan löytyi, joka hoidettiin pois ja tällä kertaa ei siitä ollut kyse. Saatiin siis se nenäpunkkilääkitys.

Kokemuksena käynti Laumalla oli niin hyvä kun voi eläinlääkärikäynti olla (huomautetaan nyt tähän väliin että olen siis hyvin innoissani eläinlääkärikäynneistä, vaikka musta ei ole ollenkaan hauskaa se että mun koirat tarvitsee eläinlääkäriä muuhun kuin rokotuksiin). Palvelu oli hyvin ystävällistä käynnin alusta loppuun, ja puitteet olivat niin hienot etten edes tiennyt eläinlääkärillä voivan sellaista olla. Odotustila ei siis ollut normaalin valkoinen ja lääkärimäinen, vaan siellä oli käytetty lämpimiä värejä, tilassa oli normaalien yksinkertaisten tuolien sijaan hyvin sisustukseen sopivia värikkäitä tuoleja sekä sohva, pehmeä tuoli ja vieraskirja sekä erillinen kirja asiakkaiden ilmoituksille. Sisustuksen ansiosta jo heti sisääntulosta asti oli tervetullut olo ja odottaminenkaan ei tuntunut tylsältä.

Lääkäri (valitettavasti en tähän hätään muista nimeä) oli hyvin ystävällinen myös, ja käsitteli koiria erinomaisesti. Aikaa lääkäriltä riitti myös Lunan perusteelliseen läpikäymiseen vaikka sen kanssa homma ei ole nopeata eikä helppoa kun Luna vähän arkailee uusia ihmisiä. Myös minua kuunneltiin hyvin eikä vain ns. kävelty yli, kun sanoin että sen on tosi vaikea antaa vieraan ihmisen tutkia takapäätä (eli kaikkea kylkien takana), se otettiin huomioon eikä alettu väittää vastaan että ”no kyllä se nyt antaa kokeilla, no laitetaan sille nyt toi kuonoside ja sitten katotaan vaikka ollaanki vaan rokotuksilla eikä ois tarpeen kiusata sitä” kuten aiemmin on monesti tapahtunut. Uutta oli myös se, että Luna tosiaan katsottiin tarkkaan läpi eikä mun tarvinnut puuttua mihinkään muuten kuin että vähän silittelin ja juttelin Lunalle kun sydänääniä kuunneltiin (silloinkin Lunaa vain vähän jännitti). Yleensä kun on saanut olla jatkuvasti pitämässä koiraa jostain kiinni kun käsittely on ollut jokseenkin kiireistä eikä niin asiantuntevaa(?). Samaten rokotukset meni ihan iisisti, ja koirat olivat kuin McDonaldsiin päässeet kun kotona meillä ei Frolicin tyyppisiä herkkuja syödä, ja lääkärissä niitä sai (toki luvan kanssa) ihan kourakaupalla :D. Ja mä en ole monta vuotta miettinyt turhaan tota Lunan ”tynnyrimäisyyttä”, ell ihan kysymättä sanoi että katsoi ensin et onko Luna vähän tukeva, mutta käydessään läpi myönsi että on erinomaisessa kunnossa, mutta on vain rintakehältään tynnyrimäisempi ja pyöreämpi.

Timin kanssa nyt ei koskaan aiemminkaan ole ongelmia ollut kun se on niin helppo, mutta siitä huolimatta sekin katsottiin läpi kauniisti kohdellen.

Hyviä asioita on niin paljon, että varmasti jokin jäi mainitsematta. Kokonaiskuva joka tapauksessa oli erinomainen, ja varmasti olemme jatkossa uskollisesti Lauman asiakkaita. Myös se pikkuseikka, että kirjasivat ylös meidän olevan koirakerhomme jäseniä (ja näin jäsenedun piirissä) jolloin minun ei joka kerta tarvitse (muistaa) näyttää jäsenkorttia, oli mukava juttu.

Lääkärin jälkeen lähdimme koirien kanssa töihin, joskin matkan varrella pikavisiitillä mummolassa käydessä Timi jäikin sinne siskon Rikon seuraksi työvuoroni ajaksi, ja noin tunnin siellä oltuaan mummu jo soitteli että koirat olivat olleet tunnin mummun kanssa pihalla ja kyseli, että saako Timillekin antaa niitä naudan rustoluita mitä mummu oli kaupasta Rikolle ostanut. Timillä on siis tänään ollut oikea onnenpäivä.

Lunan kanssa suuntasimme sitten töihin, ja illalla kotiin syömään herkkuruokaa (lohta, naudan rasvaa, oluthiivaa, kasvissosetta, lohiöljyä, Plaque Offia) sekä nauttimaan nenäpunkkilääkkeet sen seassa. Koirien mielestä mahti päivä, kauheasti hyvää syötävääkin!

Eilen oli Timin pesu- ja kampauspäivä. Timi kiitti. Ps. Mason Pearsonin harja on ihan ehdoton runsasturkkisille eläimikkäille. Mahtava. Noin suunnilleen puolittaa ton karvamöykyn harjaamiseen kuluvan ajan. Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *