Unihiekkamyrsky

Julkaistu , kirjoittanut .

Hiljasta on pidellyt meillä viime aikoina. Vaihdoin työpaikkaa, viimeisen viikon olen ollut yövuorossa ja kuuppa on ihan sekaisin. Jatkuva väsymys on pitänyt otteessaan enkä tahdo jaksaa mitään. Xenan kanssa ollaan käyty vähän hakuilemassa, vähän agiliitämässä ja tehty jotain pikkasta kotona, mut siinäpä ne on olleet treenien osalta. Capon kanssa piti käydä perjantaina epävirallisissa aksakisoissa kattomassa että miten se homma kulkis, mutta yövuoron jälkeen päivän nukuttuani olin jälleen kerran itse niin pirteänä että jäi ne skabat kyllä heittämällä välistä.

Ollaan siis lähinnä lenkkeilty samalla poimien sieniä säilöön talven kasvissoseita varten, ja muu aika ollaan otettu ahkerasti lepiä. Ensi viikko menee osittain työreissun merkeissä ja sitten katellaan jos minäkin löytäisin taas itseni, koska tällä hetkellä se on jossain kadoksissa. Samoin on kadoksissa Xenalta aivot, mutta ehkä sekin asia taas korjaantuu kun ehtii järjestää neidille enemmän aivojumppaa.

Mutta kun ei meillä oo muuta raportoitavaa niin kysymyksiä meille on kyllä tullut lisää, joten jos niitä sitten tähän väliin.

1. Mitkä ovat suurimmat heikkoutesi/parhaimmat puolesi koiran omistajana?

Kärsimättömyys on mun suurin heikkous elämässä yleensäkin ja myös koiran omistajana. Parhaimpana puolena näkisin sen, että koirieni hyvinvointi on mulle todella tärkeää ja olen valmis tekemään töitä taatakseni sen. Lisäksi olen valmis kehittymään ja oppimaan uutta oppiakseni olemaan parempi omistaja koirilleni.

2. Millaiset ulkoiset piirteet miellyttävät sinua koirassasi eniten?

Tätä on vaikea kuvailla sanoin. Kaikki, mistä näkee että koirat on rakenteeltaan terveitä, niin että niiden on hyvä liikkua ja olla. Spesifimmin tykkään Capon silmistä, Xenan päästä (ja maskista!) ja Lunan… Lunasta kokonaan. Luna ja Xena vastaa hyvin sitä miltä mun mielestä koiran pitää näyttää noin niinkuin yleisesti ottaen. Ei mitään liioiteltua. Capossakaan ei missään nimessä ole mitään liioiteltua ja sillä on pääosin toimiva rakenne eikä siinä ole mitään mikä estäisi sitä elämästä normaalia koiran elämää, mutta toki se näyttää enemmän jalostetulta kuin tytskät kun vertaa johonkin alkukantaisiin koiriin. Mun esteettinen silmä koirien suhteen vain on kehittynyt sellaiseksi.

3. Onko sinussa ja koirassasi samanlaisia luonteenpiirteitä? Mitä?

On. Ollaan kaikki neljä nopeasti kiihtyviä ja omaa tilaa ja komppaniaa välillä liiankin mahdikkaasti puolustavia. Yhteneviä luonteenpiirteitä löytyy kyllä varmasti paljonkin. Välistä tuntuu että mun koirat on ehkä vähän liiankin koiramaisia kopioita minusta luonteineen. Ja jumaliste jos joku yrittää koskea jonkun meistä ruokaan niin sille ei kyllä ole henki kallis.

4. Millaisia persoonallisia tapoja koirallasi on?

Hmmm. Niillä on vaikka mitä, mutta oon jo niin tottunut niihin tapoihin etten varmaan osaa eritellä… Lisäks niillä on paljon sellaisia tapoja mitä niillä kaikilla kolmella on, mutta joihin en oo törmännyt kellään meidän perheen ulkopuolisella koiralla.
Tytöt tekee molemmat sitä että jos meen sohvalle tai sängylle makaamaan (kyljelleni) niin ne tunkee naama edellä ensin seisten ittensä mahdollisimman lähelle mua ja sitten ne lökähtää siitä kainaloon makuulle. Xena myös tykkää nukkua mun pään ympärillä tyynyllä. Ja Capo nukkuu usein niin, että se haluaa pitää päätään mun kaulan päällä. Luulen että noiden about kaikki tavat on vähän persoonallisia ja kummallisia enkä enää erota niitä niiden muista tavoista. :–D

 

5. Miten vietät koiratonta vapaa-aikaa?

Vietän todella vähän koiratonta vapaa-aikaa, mutta jos vietän niin kyllä se menee usein kavereiden kanssa istuskellessa jossain ja pälättäessä kaiken maailman asioista. Mä oikeastaan koen työni koirattomaksi vapaa-ajakseni, koska töissä koirat ei oo mukana mutta siellä on niin kivaa et se on vähän kuin ois vapaalla. :—D

6. Onko sinulla jotain koiramaailman mentoria? Kuka?

Tähän kysymykseen mielestäni ainakin tietyllä tavalla vastasin jo aiemmassa vastauspostauksessa. Ei mulla ketään erityistä sellaista kyllä ole, imen itseeni oppia sieltä sun täältä.

7. Miksi kirjoitat koirablogia?

Koska koirat on mun intohimo ja lisäksi tykkään kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta. Mikäs sen parempi tapa yhdistää noi kolme asiaa kuin koirablogi?

8. Mistä koirarodusta unelmoit ollessasi nuorempi (noin 6-8 -vuotias)?

Halusin palavasti dobermannin. Mulla luki jossain hyllyssäkin tussilla kirjoitettuna että ”I love dobermann”. Hehe. Kattelen kyllä välillä edelleenkin dobbereita sillä silmällä, mutta niiden terveystilanne ja myös se, että niiltä noin niinkuin rotuna puuttuu se tietynlainen draivi ja kiihkeys, estää mua ottamasta sellaista itselleni.

9. Koetko olevasi liian jyrkkä mielipiteissäsi koira-asioiden suhteen? Eksytkö helposti väittelemään asioista?

Koen olevani jyrkkä, mutta en liian jyrkkä. Olen aina valmis keskustelemaan mielipiteistäni ja myös ”korjaamaan” niitä jos joku perustelee oman kantansa oikein hyvin. Mutta mulla on kyllä vahvat mielipiteet tietyistä koiriin liittyvistä asioista.
Aiemmin olin jatkuvasti väittelemässä jostain koiriin liittyvistä asioista. Tätä nykyä hyvin harvoin, ei vaan jaksa enää.

10. Mitkä ovat tämän hetkisiä lyhyen tähtäimen tavoitteitasi koirasi kanssa?

Capon kanssa tavoitteena ois startata ens kaudella mejä-kokeissa ja toisena tavoitteena ois nousta kolmosluokkaan agilityssa. Xenan kanssa tähdätään suorittamaan keväällä BH-koe ja starttaamaan ensi kaudella hakukokeessa. Ja varmaan myös rauniokokeessa. Ja ehdottomasti vesipelastuskokeessa.

11. Millaisessa tilanteessa näet itsesi ja koirasi kolmen vuoden kuluttua?

En minä uskalla edes miettiä sinne asti! En uskalla. Toivon että Luna porskuttaa vielä mukana hyvissä voimissa, ja että ollaan päästy junnujen kanssa harrastuksissa hyvin eteenpäin niin että kaikki koirat ois pysyneet terveinä.

12. Millainen piha ja aita teillä on? Onko se koirien vapaasti käytettävissä vai onko siellä alueita (kukkapenkki, kasvimaa tms), joille meno on kielletty?

Kirjoitin postauksen pihasta ja aidasta toukokuussa. Koko aidattu piha on koirien vapaasti käytettävissä, ja ne tykkää varsinkin kesäisin lotrata pihallamme olevassa ”lähteessä”. En harrasta kukkapenkkejä tai kasvimaita joten ei oo tarvinnut niitä eristääkään. : D
Aita loppuu etupihan kulmalle (tai siis on siitä vedetty talon seinään kiinni) jotta pihaan pääsee ajamaan ja pysäköimään vapaasti niin ettei siellä juoksentele mitään elukoita alla, ja toisekseen etupihalla teen usein keppejä tai tottisjuttuja.

13. Monissa kuvissasi koirasi ovat irti luonnossa. Miten koirasi reagoivat erilaisiin eläimiin? Peura, jänis jne.

Kaikki lähtee peurojen ja jänisten perään, mutta jokaikinen kääntyy takaisin käskyttäkin hyvin nopeasti. Hirveen ollaan törmätty Lunan kanssa kerran, ja Lunalla meni kyllä pupu housuun ja se kysyi vaan et voitko mutsi hoitaa tän. Juniorit ei oo tainnu sen kummempaa nähdäkään kuin fasaaneja, jäniksi ja peuroja. En kylläkään muista että todella moneen vuoteen ois tapahtunut mitään tuollaista että ne ois lähteneet minkään perään, ainakaan niin etteivätkö ois hyvin nopeasti kääntyneet takaisin. Lintuja ne joskus pelästyttelee tuolla meidän takapihalta lähtevässä metsikössä mutta sitäkin sattuu harvoin.

14. Mitä asioita koirasi inhoavat?

Capo inhoaa vettä. Sade ei haittaa sitä mutta muuten sen mielestä vesi on todella syvältä. Luna inhoaa kärpäsiä. En keksi mitään mitä Xena inhoaisi.

Yksi vastaus artikkeliin ”Unihiekkamyrsky

  • Sini

    Jehna tekee kans tuota, että se tunkee aivan kiinni minuun seisten ja lösähtää sitten osaksi mun päälle makaamaan.. 😀 Herttaista..

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *