Leikkiä ja treeniä

Julkaistu , kirjoittanut .

Aamupäivä alkoi meillä leikkimisellä.

Luna tajusi että Hänen Sängyllään on meneillään jonkinlaista hauskanpitoa ja tuli välittömästi ottamaan selvää siitä mitä oikein tapahtuu.

Ensimmäistä kertaa Luna osoitti että on toi koiranrääpäle ihan ok, ja hyppäsi sängylle Capon kanssa. Seuraavia kuvia ei ole lavastettu vaan koirat hengaili ihan omin päin noin.. Kahtena viime päivänä Luna on muutoinkin tutkiskellut ja haistellut Capoa vähän enemmän, eikä komentele niin paljon kuin aiemmin. Luna on meillä The Pennunkouluttaja joka puuttuu asiaan aina jos Capo Lunan mielestä käyttäytyy huonosti (syö mattoa, kiusaa Timiä, haukkuu…), mutta eilen Capo sai jo olla vähän löyhemmällä kurilla Lunan puolesta. Asiaan voi vaikuttaa se, että Luna ärähti Capolle riehumisen takia ja Capo ärähdyksestä säikähtäneenä huusi kuin sumutorvi hetken aikaa. Luna taas hämmästyi tätä reaktiota niin paljon että tutki pennun kolmesti läpikotaisin että sattuiko sitä…

Joka tapauksessa, ”kai tota voi vähän sietää”.

Lisäksi kävimme tänään hieman jäljestämässä. Capo oli ensimmäistä kertaa niin valjaissa kuin etsintätreenaamassakin, ja selviytyi hommista ilmiömäisesti. Se  siis jäljesti niinkuin olisi tehnyt sitä koko tähänastisen elämänsä, mutta ehkä isältään (kokeneelta ja useaan otteeseen Vuoden Etsijäkoiraksi valitulta Epulta) verenperintönä on saatukin hyödyllisiä taitoja.

Capolle tehtiin näkölähtö, eli se sai katsoa kun maaliin menevä etsittävä koira lähti. Ideana on saada pentu kiinnostumaan jäljestä ja hokaamaan mitä pitäisi tehdä. Capo tajusikin sen huomattavasti paremmin kuin odotettiin, ei tarvinnut kun antaa haju pussista jossa oli Timin karvoja ja hitusen ohjata että tonne mennään ja Capo lähti kuin vanha tekijä.

Video Capon jäljestä on nähtävissä täällä.

Myös Luna pääsi tekemään ns. motivaatiojäljen, eli sille todella helpon muutaman sadan metrin mittaisen jäljen jossa oli yksi kulma ja maalissa Capo. Motivaatiojälkiä teemme vaativien jälkien ja tosietsintäjälkien väleissä jotta pysyy koiralla into yllä.

Lunan jälkivideo.

Sitten vielä vähän kuvia Caposta etsintäkamppeet päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *