Capo, osa 2

Julkaistu , kirjoittanut .

22:11 < xxx> Sit sanoin että meitä kumpaakin onnellisempi lienee Lunan mutsi joka on nykyään myös Capon mutsi

Niinhän siinä sitten kävi, että vaikka kaikille muka niin järkähtämättömänä väitin että ei, Capo ei jää meille ja että kyllä se menee takaisin hoidosta, niin eihän siinä niin käynyt. Capo jää siis meille, joskin sijoitussopimuksella.

Niinpä olen vihdoinkin päässyt shoppailemaan koira-asioita. Kaapit pursuavat kaikenlaista koiratavaraa ja siksi aika harvoin tarvitsee käydä ostamassa jotakin oikeasti tarpeellista koirille. Niin pantoja, hihnoja, kuppeja, valjaita kuin turkinhoitovälineitäkin on yllin kyllin. Capolla onkin käytössään nyt Timin vanha pentupanta (12 vuotta vanha ja moitteettomassa kunnossa!), Donin vanha nahkahihna sekä yksi niistä lukemattomista koirankupeista mitä kaapeista löytyy. Myös pieni Capolle sopiva villapaita löytyi, villapaita joka on alunperin tehty Donille mutta joka siirtyi ensin Rikon pentuvillapaidaksi ja nyt siis Capolle.

Jotain olen kuitenkin saanut ostaa.  Timille ostin Messarista joulukuussa Nutrolin Senioria, ja erityisesti turkissa sen vaikutus on näkynyt hyvin. Timi on aina ollut siinä määrin virkeä tapaus että en osaa sanoa sen vaikutuksista muuten, mutta turkki on mielestäni paremmassa kunnossa, ei takkuunnu yhtä helposti ja koira näyttää vielä enemmän yhdeltä isolta karvapallolta kuin ennen. Koska Nutrolin siis näkyy vaikuttavan, ostin Capolle Nutrolin Pentua. Kunhan Luna saa Salmopet-lohiöljypullonsa hörpittyä tyhjäksi, täytynee riviä vielä täydentää Nutrolinin aikuiselle koiralle tarkoitetulla ravintoöljyllä.

Toinen ostos ei varsinaisesti ollut pentuostos, mutta se johtui pennusta. Koska autossa on takaosassa yksi häkki ja sen vieressä Lunalle tehty tila, täytyi häkin käytöstä jatkossa tehdä päätöksiä. Ajamme usein koko komppanian voimalla pidempiäkin matkoja, joten halusimme miettiä ajoissa turvallisimman koiriensijoitustavan. Capo vilkkaampana autoilijana saa periä Timin paikan takakontin häkissä, ja vaikka häkkiin mahtuisi kaksi pientä koiraa ja niin matkustivat häkissä aikanaan Timi ja Doni, Timi tuskin ilahtuisi Capon kanssa jaetusta autohäkistä. Niinpä Timi sai omat turvavyövaljaat.

Aiemmin vuosia sitten ennen farmariautoa Lunalla on ollut Karlien turvavyövaljaat jotka toimivat ihan ok (tosin kolaritilanteessa tms. niiden kanssa ei olla oltu joten siitähän ei voi sanoa mitään), mutta nyt löysin Clix Car Safe -valjaat jotka näyttivät tukevilta ja hieman toimivammilta kuin Karliet. Turvavyövaljaiden toimivuudesta tositilanteessa en ole äärettömän vakuuttunut, mutta koska juuri muutakaan vaihtoehtoa ei ole, haluamme yrittää turvata Timin automatkustamisen edes mahdollisimman hyvin.

Capo on kotiutunut meille oikein hyvin. Luna on alkanut jo pitää pikkuveikasta huolta, aina täytyy käydä tarkistamassa että kaikki on hyvin jos Capo vähänkään piippaa, ja mm. kotiin tultaessa Capon kiljuessa päivähuoneestaan Luna ulvoo sille takaisin. Luna ja Capo myös juoksevat yhdessä lenkillä ja leikkivät varovaisia leikkejä kotona. Capo saa huomattavan paljon enemmän jo anteeksi toilailuja, ja Luna taas komentaa ainoastaan sen verran että pentu ymmärtää viestin, eli lähinnä nostamalla hieman ylähuulta ja mahdollisesti päästämällä hiljaista murinaa. Ja Capohan tottelee.

Myös Timi on alkanut sopeutua. Se edelleenkin vetäytyy omiin oloihinsa (kuten pitääkin) kun pentu alkaa jurppia, mutta muuten sen sietokyky Capon suhteen tuntuu kasvaneen. Capo saa jo jakaa Timin oman rakkaan pedin, eikä se nyt niin haittaa vaikka se lenkilläkin vähän juoksisi päin tai perässä…

4 vastausta artikkeliin ”Capo, osa 2

 • Aamu

  Vanha on postaus, mutta kommentoin silti, kun osui kohdalle.

  Nämä koirien feikki turvavaljaat, joissa on esim kuvassa näkyvät muoviset pikalukot, ovat valitettavasti täysin turhia kolaritilanteessa tai kovissa jarrutuksissa. Hintakin kertoo jo paljon, normaalien valjaiden hinnalla ei saa oikeita turvavyövaljaita.

  Kolaritestattuja turvavyövaljaita on kyllä tarjolla ja niitä voi tilata netistä, jos ei oman kaupungin tarjonnasta löydy.

  Vastaa
  • admin

   Vanha on juu postaus ja itse asiassa kaikista hankinnoista olen tätä nykyä eri mieltä kuin ennen. Niin öljyistä kuin valjaista.

   Kuvan mukaisia tai mitään muitakaan turvavyövaljaita ei koskaan edes sitten käytetty, vaan auton häkkitilat tehtiin uusiksi ja jo muutamaa kuukautta myöhemmin autokin vaihtui eikä valjaille siis ole koskaan ollut käyttöä eikä meillä sellaisia ole eikä tule olemaan käytössä. Uudemmista postauksista selvinnee nykyisetkin järjestelyt 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *