Luna

Julkaistu , kirjoittanut .


11,5v

Sitten tullaan kunniakomentajan tilanteeseen kun uuden tulokkaan tilanne on selvennetty. Lumpparillahan on ollut jo useamman vuoden melko herkästi jumiutuva lantion alue ja toinen kyynärnivel on myös ollut välillä huonona niin että Luna on välillä ontunut sitä. Mitään varsinaista fyysistä vikaa kuten nivelrikkoa siitä ei löydy, ja nämä näkyvät lähinnä levon jälkeen. Mitä enemmän ikää tulee, sen useammin nämä vaivaavat, ylläriylläri. Reipas vuosi sitten mun työtahdin ollessa aika kova, Luna meni äidille hoitoon. Äiti asuu omakotitalossa ja tekee paljon töitä kotoa käsin, ja lisäksi nuorin pikkusiskoni asuu siellä, ja nämä asiat yhdessä tekevät sen että Luna pääsee hyvin usein liikkumaan omaehtoisesti lenkkien ja uimisen lisäksi. Mun kanssa ollessa rytmi kun kuitenkin on se, että arkena aamulla käydään ulkona, sitten mä oon töissä ja koirat nukkuu, sitten mennään taas ulos ja sitten tehdään asioita x, y tai z ilta, sitten nukutaan taas yö ja sama homma jatkuu. Jolloin koira ehtii joka välissä jäykistyä.

Äidin luona oireet tosiaan hävisivät, ja koska meillä oli edessä kaiken muun hyvän lisäksi kerrostaloasumista eikä edes missään kovin alhaalla sijaitsevassa kerroksessa, todettiin että ehkäpä ois koiran etujen mukaista jos se jäisi äidin luo. Ja niin se jäi. Vaikka nyt asumme jälleen maan tasossa niin Luna on kuitenkin ollut yli vuoden jo äidillä, ehtinyt kotiutua ja siitä sielläkin tykätään hirmuisesti. Niinpä totesin kerrostalohelvetistä eroon päästyäni että en mä vanhaa koiraa ala roudata edestakaisin omien mielihalujeni mukaan, etenkin kun siihen se kerrostaloelämän päättyminen ei auta mitään että siltikin mun on käytävä töissä ja Lunalle tulisi taas pitkiä aikoja jolloin se nukkuu ja paikat pääsee jäykistymään hieronnoista sun muista huolimatta.
Hillitön ikävä sitä usein on, ja onhan se nyt oikeasti maailman hienoin koira ilman epäilystäkään. Mutta tässä sitä yritetään olla epäitsekkäitä ja ajatella koiran parasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *