Lurun uimakoulu

Julkaistu , kirjoittanut .

Tässä kun on kesä ja hyvät säät tulleet, ollaan taas alettu viettää aikaa veden äärellä yhä enenevissä määrin. Loruhan kävi uimassa talvella koirakylpylässä kerran, mutta en kokenut sitä oikein mukavaksi tavaksi aloittaa uinti, ainakaan meidän kohdalla. Lorun mielestä koko touhu oli tyhmää kun sinne veteen vaan väkisin laitettiin ja sit oli uitava jos ei halunnut kuolla. Noh, jätimme tuolloin uimaharjoitukset tauolle ja odoteltiin kevättä ja luonnonvesien sulamista (ja lämpenemistä..).
Toukokuun alkupuolella käytiin ensimmäisiä kertoja sitten ulkona lotraamassa. Lorun mielestä uiminen oli edelleen epäilyttävää, joitakin kertoja se kyllä kepin perässä meni aivan pienen matkaa niin että jalat ei osuneet enää pohjaan, mutta vähän näytti hätä tulevan ja sitä myöden uintitekniikkakin oli aivan väärä, enemmän se ui ylös kuin eteenpäin.

Koska uiminen ei ole asia jota mun mielestä tarvii nuorella koiralla kiirehtiä, se ui jos haluaa uida eikä sen elämänlaatuun radikaalisti vaikuta jos ei uisi, niin en lähtenyt tätä asiaa mitenkään erityisesti stressaamaan. Mutsin elämänlaatuun ehkä hieman, koska silloin olisi haaveet vesipelastusharrastuksesta kyllä hävinneet kuin pieru saharaan : D
Plus että tiesin, et kyllä belgialaiset yleensä kuitenkin tykkää uida, ja Loru on nuori joten eiköhän se siitä. Kaikki jotka ovat osallistuneet koulun liikuntatunneille tietävät että mukavasta asiasta voidaan tehdä ikävä pakottamalla (allekirjoittaneen mielestä tosin koululiikunta oli parasta, mutta en tiedä kovin montaa jotka olis samaa mieltä :D) ja päätin jo talvella että se ui sit kun se haluaa uida. Siihen asti lotratkoon miten parhaaksi näkee. Heittelin sille ensin keppiä siten että sai hakea juosten vedessä ilman että tarvitsi uida, ja sitten pikkuhiljaa hieman syvemmälle. Lopulta tiistaina keppi lensi paikkaan jossa oli vähän äkkisyvää, ja Lorun piti käydä uimasille se saadakseen. Ei tarvinnut pitkää matkaa uida, mut kuitenkin. Siitä se sitten lähti. Nyt se polskii just sinne asti mihin keppi lentää!

Tässä vielä video tiistailta jolloin KukkuLuru ui ensimmäisen kerran! Edelleen uintitekniikka ei ole ihan paras mahdollinen, mutta muutaman kepin kun on hakenut, alkaa se rauhoittua ja ui paremmin. Tämä viskaisu oli tuon päivän viimeinen ja siinä se jo uikin ihan nätisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *