Hierontaa

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään ajoimme Hämeenlinnaan ja kaikki koirat pääsivät hierojalle.

Ensin aloitettiin Timin kanssa – se normaalisti rakastaa hierontaa oli hieroja kuka vain, lössähtää vain maahan hierottavaksi. Tänään oli kuitenkin kamalasti kivoja hajuja ja muutenkin härdelliä. Se ei meinannut jaksaa maata ollenkaan ja lähti aina välillä jonnekin haistelemaan muita paikkoja ennenkuin tuli taas hetkeksi hierottavaksi. Lopulta päätimme välissä koettaa mitä Capo hieronnasta sanoo ja katsoa Timiä myöhemmin.

Timi pakenikin odottelemaan seuraavaa vuoroaan piiloon..

No, mitäpä Capo olisi hieronnasta sanonut. Pentuja ei varsinaisesti hierota, mutta sen lihakset käytiin käytiin läpi ja vähän venyteltiin ja muutenkin lääpittiin ympäriämpäri jotta heti nuorena oppii olemaan rentona hierottavana. Vaikka ei se mitään opetusta tarvitse, ensimmäisellä kerralla jo oli ihan rentona ja sanoi et anna kuule mennä vaan. Välillä toki piti keksiä muutakin puuhaa hierottavana olon lisäksi ja hupparin naruhan se maistuikin hyvältä.

Kaikkien koirien kohdalla saatiin kiitosta siitä että jokaisella on ihan mojovat lihakset (etenkin reisissä), ja varsinkin Capon kohdalla siitä mainittiin useampikin kerta. Mutta niin ne lihakset vaan pysyy hyvässä kondiksessa kun tuolla lumihangessa ja metsissä loikkii!

Lunaa alkoi jossain vaiheessa Capon hieronnan aikana kyllästyttää, ja kun kaikki paikalla olleet koirat (omat + whippet Santeri) olivat kurissa ja järjestyksessä, piti sen saada muuta tekemistä. Jo paikalle tultua tyhjäksi tarkistettu ja hyllylle nostettu aktivointipallo piti saada.

Seuraavaksi oli Lunan hierontavuoro. Koska Luna ei ole noin 2,5 vuoteen nähnyt hierojaansa, lähdimme siitä että hän on Lunalle vieras, ja näin ensimmäisellä hierontakerralla aikoihin lähinnä lääpittiin ja hieroskeltiin kevyesti jotta Luna ei koe oloaan liian tukalaksi. Se ei yleensä pysty rentoutumaan samantien vieraan ihmisen hieroessa tai kosketellessa sitä – eikä tämä kerta tehnyt poikkeusta. Muutaman kerran se kyllä jopa kallistui kyljelleen makaamaan mikä oli aivan ennenkuulumatonta, mutta loppuvaiheessa se jo pienellä murinalla viestitti että nyt sen takapään (joka on Lunalle äärimmäisen herkkä paikka jos vieras koskee) voisi jo jättää rauhaan. Sen sijaan niskan ja pään alueelta olisi saanut hieroa ja hypistellä niin paljon kuin sielu sietää. Kokonaisuudessaan yllätyin paljon siitä miten nopeasti Luna rentoutui edes hieman ja kuinka hyvin se hieronnan otti. Oli myös jälkeenpäin selkeästi tyytyväinen ja kävi rauhassa nukkumaan kun Timiä vielä hieroskeltiin. Ehkä ensi kerralla pääsemme taas hieman pidemmälle : )

Timiltä löytyi hieman jumia oikeanpuolimmaisesta räätälinlihaksesta sekä vasemmalta puolelta selästä, todennäköisesti johtuen siitä että se on joutunut väistelemään Capon hyökkäyksiä. Mahdollisesti niistä jumeista johtui myös Timin levottomuus, ja edelleen myös lopuksi sitä hieroessa se välillä lähti pois ja tuli sitten taas oma-aloitteisesti hierojan luo takaisin. Levottomuuden takia sain siitä napattua vain yhden kelvollisen kuvan, ehkä ensi kerralla lisää.

2 vastausta artikkeliin ”Hierontaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *