Koe-eläimet

Julkaistu , kirjoittanut .

Viime aikoina meillä on koeteltu ja koettu jos vaikka mitä. Timiä ja Timin kärsivällisyyttä on koetellut mikäs muukaan kuin Mr. Capo. Koska Capon mielestä hirmu mukavaa on nukkua Timin pedissä Timin kyljessä, on Timi päätttänyt muuttaa muualle punkkaamaan. Nätisti Capo kyllä menee petiin ja asettuu nukkumaan eikä kiusaa, mutta Timin mielestä jo tällainen läheinen toiminta on kiusallista. Niinpä sai peti jäädä ja tuli löytää jokin uusi paikka mihin kakara ei mahdu kainaloon. Löytyihän se, ja niin koristekoira muutti nukkumaan yöpöytäni hyllyyn.

Capo taas on kokenut ensimmäisen kansainvälisen näyttelynsä. Jätkä oli mukana Vaasan turneella turistina viihdyttämässä muita koiria ja tunnustelemassa näyttelyn tunnelmaa omaa tulevaisuuttaan ajatellen. Tai ehkä edellinen ilmaus oli väärä, se todennäköisesti ei ajatellut pätkääkään tulevaisuuttaan, vaan ainoastaan sitä kuinka pienessä tilassa mahtuu painimaan. Sellainen rytinä kävi näyttelypaikallakin kevythäkissä kun Capo ja Dharma (Xtravaschnauza Dramatique) katsoivat sellaisessa olevan oivasti tilaa matsata. Ja olihan siinäkin hänelle viihdykettä kun mukana oli Capo mukaanlukien yhteensä viisi nausteriskoiraa, pelkkä harmaa hullunmylly kieppui holtittomasti hotellihuoneessa kun oli kökötetty ensin pitkä automatka Vaasaan. Tältä se näytti:

Lunaa sen sijaan koeteltiin tänään kun se on muutaman kerran tehnyt eräänlaisen karkoitusyrityksen toista koiraa kohtaan pellolla lenkillä ollessamme. Testasimme muutaman kaverin ja heidän Lunalle vieraiden koiriensa avulla että tekeekö se samaa myös muualla vai onko kyseessä vain reviirin puolustaminen. Ei tehnyt, joten mitä ilmeisimmin se on vain päättänyt että tämä peltopa onkin minun (olemme käyneet ko. pellolla päivittäin 3,5v ja se on vain kivenheiton päässä kotoamme) ja sinnehän ei muut koirat tule. Eli aivan samaa kuin mitä se tekisi kotipihallamme jos vain pystyisi. Niinpä Luna joutuu pellolla liikkuessamme olemaan liinassa jottei vahinkoja satu ja vapaanaolo suoritetaan sitten metsässä taikka muussa vieraammassa maastossa.

Kovasti olisin myös halunnut laittaa kuvia Lunan ja Capon ihanista iltapaineista, siivosin pihaltamme kaikki koirankakat ja Capseli ja Lunpu pääsivät ison pihan puolelle rehaamaan siksi aikaa. Ja kyllä riitti rehattavaa, koko tunnin juostiin ja painittiin hullun lailla. Valitettavasti kuitenkin paskatalkoissa oli hommaa ihan tarpeeksi ellei enemmänkin, ja lisäksi en halunnut kovin häiritä toisten paineja, joten kamera pysyi sisätiloissa. Niinpä tyydyin ihastuksissani katselemaan niiden leikkejä ja ihmettelemään sitä miten hyvin ne leikkiessään toisensa ottavat huomioon. Välillä Luna leikki omalla vähän rajummalla tyylillään ja silloin Capo viiletti kieli pitkällä sen perässä ja pisti urheasti vastaan vaikka usein jäikin vähän jalkoihin, ja välillä taas Luna kävi maahan kyljelleen jotta Capokin pääsi painimaan ihan kunnolla olematta jatkuvasti altavastaajana. Molemmat olivat kovasti tyytyväisen näköisiä kun lopulta mentiin sisään.

Ps. tämän kuukauden Koirafanitus-lehdestä löytyy artikkeli etsijäkoirista, ja artikkelin yhteydessä on peräti kolme kuvaa Lunasta <3.

Yksi vastaus artikkeliin ”Koe-eläimet

  • Heli

    Toi harmaa pallo kuvaa kaiken siitä Vaasaan saapumisesta kun koirat pääsi matkahäkeistä…

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *