PetExpo

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään olemme olleet viettämässä viikonloppuamme PetExpon merkeissä. Aamulla hieman jälkeen puoli yhdeksän olimme paikalla ja lähtöä tehtiin puoli seitsemältä illalla, joten koirat tekivät kyllä täyden päivän ja ylikin. Tehtävänämme oli edustaa Etsijäkoiraliittoa, ja kyllä ne koirat vaan osasivatkin olla edustavia. Molemmat ylittivät jälleen odotukset käytöksellään, vain aamulla Capo kiljui häkissä jäätyään yksin, mutta rauhoittui sielläkin saadessaan Lunan kaverikseen. Loppupäivästä ei enää jaksanut edes yrittää kiljumishommia. Muutoinkin Capo oli hyvin lunkisti ja vähät välitti kaiuttimien pauhaamisesta ja väenpaljoudesta, paitsi tietenkin kaikki ihmiset ovat mukavia ja heidän kanssaan olisi tullut seurustella enemmänkin. Myös lasten ilmapallojen varastaminen viehätti häntä kovin. Kehuja tuli hirveästi – sekä ulkomuodosta että käytöksestä. Moni luuli Capoa vanhemmaksi, jopa aikuiseksi koiraksi sen käytöksen perusteella. Mutta niin se nassikka vaan osaa!

Myös Luna oli hyvin mallikelpoinen, vaikka messuhallissa oli samaan aikaan lapsimessut joiden takia siellä oli jumalaton määrä lapsia jotka halusivat silittää koiria mitä erinäisin omituisin tavoin (mm. tarttumalla koiraa yhtäkkiä pään molemmin puolin kiinni!), ei sillä pinna katkennut vaan leppoisasti antoi silitellä ja kun alkoi väsyttää, pyysi päästä häkkiin lepäämään tai sitten mentiin ständin perukoille kaikki lepohetkelle.  Luna tosin väsyi tästä lapsensietomäärästä niin paljon että nukkui ja lepäsi hyvin paljon verrattuna muihin kertoihin jolloin olemme olleet tapahtumissa edustuspuuhissa, joten Luna ansaitsi itselleen huomiseksi lepopäivän ja niinpä koiristamme vain Capo on tavattavissa PetExpossa huomenna.

Kummastakin olen kuitenkin erittäin ylpeä!

Näin rennosti sitä osataan ottaa vaikka ständi oli aivan Pedigree Areenan reunalla jossa toitotettiin musiikkia ja juontoja kovaan ääneen koko päivän, ja lisäksi siellä oli mm. rallytokoa ja agilitya menossa..

Yksi miinus järjestävälle taholle kuitenkin olisi – koirien ulkoittamispaikka oli aivan järkyttävän huonosti toteutettu, en ollut uskoa silmiäni nähdessäni sen. Pieni asvalttipläntti oli rajattu koirien ulkoiluttamista varten. Asvaltilla ei ollut hiekanjyvääkään, puhumattakaan mistään muusta alustasta millä koirat usein tykkäävät käydä tarpeillaan. Näin ollen mm. Luna joutui pidättämään koko messuillaoloaikansa, Capon sain sentään pissatettua alueen vieressä yli metrin korkeudella olevan pienen pusikkosysteemin juurella. Ilmeisesti joku muukin oli antanut asiasta palautetta sillä loppupäivästä alueen keskelle oli tuotu pystyynnostettu heinäpaali, mutta mitenhän narttukoirien tai vielä kyykkypissaavien urospentujen tätä tulisi käyttää hyväksi? Taikka koirien joilla on muukin kuin pissahätä? Sitä vaan kysyisin.

Lopuksi Luna pääsi vielä kokeilemaan jäljestämistä suuren häiriön alla vaativissa olosuhteissa messuhallissa kaikkien ihanien hajujen, ruokien ja vaikean alustan keskellä. Hyvin meni ja maalissa ollut ihminen löytyi!

Etsijäkoiraliitto pokkasi tänään myös Myötäkarvaan-palkinnon, lisää tietoa palkinnosta ja palkitsemisperusteluista linkin takaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *