Timi, Kiva Koirakansalainen

Julkaistu , kirjoittanut .

Timi suoritti tänään kypsässä iässä Kiva Koirakansalainen -testin hyväksytysti. Olisihan se sen toki aiemminkin läpäissyt, nyt vasta sattui tulemaan nenän eteen sopiva tilaisuus jolloin käydä testauttamassa se. Lunahan suoritti saman testin jo vuonna 2007.

Olin suorastaan yllättynyt siitä kuinka reippaasti, iloisesti ja tehokkaasti Timi kaiken teki. Se on kyllä yleensäkin hyvin toimelias, energinen ja tekemisenhaluinen, mutta lämpötilat ovat vähän imeneet siltä mehuja ja nyt ei ollut käytössä mitään motivaattoreita kuten nameja. Siitä huolimatta Timillä oli tosi kivaa!

Ensimmäiset osiot olivat vieraan ihmisen hyväksyminen, vieraan ihmisen silitettävänä istuminen ja antaminen vieraan ihmisen tehdä tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä.  Timillehän se ei ollut ongelma eikä mikään, korvat, tassut ja muutkin sai tutkia ihan rauhassa ja harjata myös.

Vetämättä kävely oli seuraavana vuorossa, ja senhän Timi osaa, samoin kuin seuraavan osion eli ihmisjoukon läpi kulkemisen.

Sitten päästiin istumiseen, maahanmenoon, paikallaan pysymiseen ja luoksetuloon. Niiden jälkeen seurasi koirien kohtaaminen ja koiran reaktio häiriöön, ja mitäs se Timi nyt turhia reagoimaan häiriöihin. Viimeisenä tuli vielä omistajan odottaminen, eikä Timiä todellakaan kiinnostanut lähdinkö minä johonkin vai en, ei siis minkäännäköistä hätää.

Kaikki kohdat menivät läpi erinomaisesti.

2 vastausta artikkeliin ”Timi, Kiva Koirakansalainen

 • Rebecca

  Onnea! Hienolta näyttää 🙂

  On muuten veikeen näköinen toi viimeinen kuva, näyttää siltä, että sä jotenkin ajatuksen voimalla nostaisit tota hihnaa 😀

  Vastaa
  • biitti Artikkelin kirjoittaja

   Kiitti, vähän yllätyin siitä kuinka hienosti ja etenkin täsmällisesti ja tarkasti Timi teki kaikki liikkeet. Kyllähän se ne osaa, mutta että ilman pienintäkään hiuksenhienoa virhettä.. Ihana!

   Joo tolle viimeselle kuvalle mekin naurettiin että mihinhän suuntaan se hihna onkaan menossa 😀

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *