Tokoilua

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään etsintätokotreeneissä oli mukana hovikuvaaja, ja saatiin ihan hyvää kuvamateriaalia treeneistä vaikka alkoikin jo hämärtää ja siksi kuvien laatu ei päätä huimaa. Näkee niistä kai kuitenkin vähän mitä tekeminen on, täytyy jossain vaiheessa koettaa videoidakin niin saa paremmin selkoa noiden toimista.

Capolla oli taas ensialkuun virtaa kuin pienellä kylällä ja asiaa isommankin kylän verran, joten aloitin sen kanssa kontaktiharjoituksilla. Kun sillä on kierrokset oikein korkealla, on helpompi pyytää siltä kontaktia ollen itse kyykyssä.

Jahka Capo malttoi paremmin keskittyä, siirryttiin seuraamisen harjoitteluun. Vähän se meinaa aina innostuksissaan pomppia vasten, mutta aika nopsaan se yleensä tajuaa että palkkaa saa paremmin siitä kun liikkuu niin että jalat osuu maahan. Myös paikan kanssa on vielä hitusen tuunattavaa, Capo meinaa välillä vähän jätättää. Olen kuitenkin tämänpäiväiseen suoritukseen erittäin tyytyväinen koska Capo jaksoi hyvin keskittyä seuraamiseen ja pomppiminenkin loppui kokonaan suhteellisen pian.

Mikä ois Capon mielestä kivempaa kuin patukan repiminen!

Hyppääminen syliin on myös kivaa!

Seuraamisen lisäksi treenasin Capon kanssa vähän perusasentoa, maahanmenoa (sen mielestä maahanmeno ulkona on vähän tyhmää kun on kylmä maa), paikallaanistumista (helpotin vähän edellämainitusta syystä enkä ottanut paikallaanmakuuta, istuallaan odottamista tarvitaan kuitenkin agilityssa joten sitä on tarpeen treenata) ja luoksetuloa. Kaikki tämä häiriön alla, kentällä treenasi myös muita koirakoita samaan aikaan. Niihin Capo ei kiinnittänyt huomiota vaikka oli hyvin tietoinen niiden läsnäolosta.

Sitten Luna. Sen kanssa aloitin myös seuraamisella, koska se oli auton takaluukussa ensin seurannut mut treenaamista Capon kanssa ja vire oli aika hyvä.. Hyvää tärähtämätöntä kuvaa ei nyt kuitenkaan saatu.

Sitten paikallaanmakuu.

Siitä luoksetulo ja eteen istumaan, ei ole ihan liki mutta mulla pullotti noi treeniliivin taskut sen verran että se ei olisi pystynyt pitämään katsekontaktia muuten, luulen että siksi jäi tuo rako. Minä ainakin näin alaspäin vain juuri ja juuri Lunan naaman.

Yksi vastaus artikkeliin ”Tokoilua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *