Koirataikinaa

Julkaistu , kirjoittanut .

Pikkusällit kävivät tänään vaivattavina Jannin luona. Koska koirat eivät häntä ole aiemmin tavanneet, Luna ei lähtenyt mukaan koska todennäköisyys siihen että vieras ihminen saisi sitä hieroa, on aika pieni.

Pojat siis kuitenkin lähtivät hierottaviksi, ja vaikka meno alkuun oli vähän levotonta hierontapaikassa olleiden hirvittävän kiinnostavien muiden koirien hajujen takia, lopulta molemmat rentoutuivat ihan hyvin aloilleen.

Pidän hierontaa mahdollisimman säännöllisin väliajoin todella tarpeellisena etenkin erittäin aktiivisille ja paljon harrastaville koirille. Capo on siinä määrin aktiivinen ja touhukas koira, että väkisinkin sen lihaksisto on koetuksella. Myös sen harrastamat lajit tuovat oman lisänsä siihen, että lihashuolto on tärkeää, agilityssahan vääntyillään ja kääntyillään vähän väliä kovaa vauhtia sinne ja tänne, tokossa taas koira joutuu usein liikkumaan hieman epäergonomisessa asennossa pitääkseen kontaktin liikkeitä tehdessään. Timi taas alkaa pikkuhiljaa tarvita lihashuoltoa enemmänkin sen vanhentuessa ja vanhuuden hitusen jo näkyessä niin että lihakset jäykistyvät helpommin. Kaikkia koiria pyrin hieroskelemaan ja venyttelemään säännöllisesti etenkin pitkien lenkkien ja treenien jälkeen, mutta sen lisäksi haluan käyttää niitä asiantuntevan hierojan luona ajoittain joka käy läpi koirat kokonaisuudessaan.

Ensin hierottiin Timiä, jumeja siltä ei enää lihaksista löytynyt. Pientä jäykkyyttä oli reisilihaksessa vasemmalla puolella, mutta muutoin lihakset olivat hyvässä kuosissa.

Capo sai ensin harjoitella rauhoittumista meidän kanssa Timin hieronnan ajan, ja sen jälkeen sekin alkoi olla sen verran asettunut että malttoi makoilla kiltisti hierottavana. Välillä toki piti vähän katsella ympäriinsä ja kysyä että eikö nyt vois kuitenkin rapsuttaa mahasta, mutta muutoin oli ihan nätisti. Yllättävänkin rauhallinen se mielestäni oli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *