Töitä ja hupeja

Julkaistu , kirjoittanut .

Viikonloppuamme on jälleen ollut ilahduttamassa ihanainen Rai-poika, ja Capo on ottanut pikkuveikankorvikkeesta jälleen ilon irti niin hyvin kuin mahdollista. Pojat painivat, tekevät tutkimusretkiä talossa ja öitä lukuunottamatta nukkuvat yhdessä. Capo kun nukkuu meidän kanssamme sängyssä, mutta Rai ei sinne vielä itse pääse joten se on ottanut asemapaikakseen öisin koirien sinisen pedin. Rai raahasi sen olohuoneen pöydän alle ja sisusti mieleisekseen, ts. käänsi pehmikealustan nurinpäin, ryttäsi pedissä olevan pandarätin haluamallaan tavalla ja vei petiin koirien lempilelun, päättömän pehmojäniksen. Kyllä kelpaa nukkua!

Ja leikitty on. Jälleen painia ja repimisleikkejä, niinkuin aiemminkin. On revitty jänistä, on revitty sukkia, on revitty hanskaa. Ja paljon onkin, montaakaan kuvaa ei ole mahdollista ottaa ilman että pojilla olisi lelu molempien suussa. Eilen syödessämme molemmat pojat nukkuivat lattialla vierekkäin kyljellään, molemmilla visusti sukan toinen pää suussa..

Luna halusi osallistua leikkeihin, mutta kukaan ei uskalla leikkiä sen kanssa repimisleikkejä, koska Lunan katse on tiukka ja murina vakuuttaa vähän kovapäisemmänkin koiranpenikan. Niinpä Luna leikki repimisleikkiä itsensä kanssa.

Myös ulkoleikit olivat pop. Lähdettiin läheiselle niitylle, ja koirilla olikin virtaa mitä purkaa vaikka koko viikonloppu on mennyt lähinnä rehatessa. Rai ensin kysyi että eikö olisikin viisaampaa jos täti koppaisi hänet kainaloon, mutta kun tajusi ettei onnistu, otti kunnon vauhdit ja lähti täyttä häkää muiden perään. Sen jälkeen ei paljon tädit tai sedät kiinnostaneetkaan, kun piti juosta muiden perässä minkä kintuista irtosi.

Lunalla oli myös omia bisneksiä. Niityltä löytyi jotain jota piti sitten oikein antaumuksella kaivaa. Annettiin kaivaa koska oltiin sellaisessa osassa niittyä jossa ei oikeastaan kukaan koskaan kävele, eikä niittyä muuhunkaan tarkoitukseen käytetä. Lisäksi kaivuupaikka oli ihan ojan vieressä joten mahdolliset juoksentelijat todennäköisesti osaisivat kohdassa varoa muutenkin. Lopuksi Luna toki piti kaivannoltaan käskeä pois.

Ikinä ei selvinnyt mikä tämä hyvin kiintoisa haju oli, mutta myös Capo ja Rai reagoivat siihen, ja Rai jopa yritti kaivaa hieman kuopan vierestä myös, mutta Luna ajoi sen pois. Jotain siellä kuitenkin varmasti oli, koska Luna ei antanut kenenkään koiran mennä kuoppansa lähelle ja se kaivoi sitä hyvin innokkaasti sekä tassuin että puremalla maata ja sylkemällä sen pois. Se ei siis syönyt kuopasta mitään, vaan suurensi kuoppaa reunoista puremalla. Tässä lyhyt näyte Lunan kaivuhommista, en ole ennen nähnyt sen käyttävän suutaan noin paljon kaivaessaan.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ullRaBZPbIA]

Myös Timsan oli mukana geimeissä vaikka ei riehunutkaan muiden joukossa, vaan lähinnä pysytteli minun matkassani ja syömässä ruohoa.

Loppuiltapäivästä tehtiin vielä Capolle jälki joka videoitiin. Aluksi oli tarkoitus videoida cityjälki, mutta maali-ihmisen toivomuksesta sai hän mennä maaliin pellolle. Koska Capon omat jälkivaljaat jäivät viime treeneissä toiselle harrastajalle, jäljesti Capo Timin valjaissa. Eipä näyttänyt häntä varusteiden vaihdos haittaavan.

Jälki lähtee meidän kotipihasta, joten siinä on häiriöhajuja aika paljon kun on sekä Capon omia että muiden koiriemme hajuja. Lisäksi pellolle tultaessa betonirummun ylimenon jälkeen oli maalikoira viimeisen viikon aikana käynyt joka suunnassa, joten Capon täytyi osata valita tuorein jälki. Ko. kohdassa on videossa joku kupru. Capo selvitti kaikki haasteet helpon oloisesti ja hienosti, erityisen hieno oli ilmaisu, erittäin selkeä ja Capo oli myös ihan hiljaa ilmaistessaan vaikka selkeästi kiihtyi. Eikä olisi malttanut tulla hakemaan palkkiota..

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=77uW-bttAiQ]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *