Kuulumisia

Julkaistu , kirjoittanut .

Capo on perheemme innokkain koirankoulutusojelmien seuraaja. Muut eivät oikein jaksa niistä oppimismielessä kiinnostua, mutta Capoa äänet kiinnostavat paljon ja ohjelmaa onkin tapitettava herkeämättä.

Vaikka edellisestä postauksesta ei ole pitkäkään aika, saimme jo kyselyjä siitä että ollaanko täällä lainkaan elossa? Kiitos huolenpidosta ja ahkerasta blogin seuraamisesta, olemme kyllä hyvissä sielu ja ruumiin voimissa ihan kaikki!

Kuulumisiakin on kerrottavaksi enemmän kuin paljon, kuvia tosin on tullut otettua vähän huonosti menneellä viikolla.

Luna on ahkeroinut ”töissä” kun päällä on etsintä, muutoin se on ottanut kotona rennosti ja ulkona viilettänyt tukka putkella.  Nuppu on siis viettänyt ansaittua lomaa treeneistä ja ollut käytettävissä vain ”töihin” ja sohvallamakoiluun sekä rentoon lenkkeilyyn.

Timi on myös viettänyt omaa eläkeläiselämäänsä, vähän se on käynyt etsintätreeneissä maalikoirailemassa ja kaverikoirailemassa, muuten sekin on hengaillut kotona ja lenkeillä.

Ja sitten Mr. Captain, joka on ahkeroinut vähän siellä sun täällä ihan kaikkien muiden edestä!

Tiistaina käytiin Capselssonin kanssa tekemässä erinomaisen hienosti mennyt jälki, edelleen ihmettelen tuon koiran suorastaan mieletöntä osaamista jäljellä. Jälki meni Järvenpään keskustan rantapuistossa, jossa siis on hirvittävä määrä niin ihmisten kuin koirien hajuja ja häiriötä. Lisäksi jälki oli ns. Y-jälki, eli samaa jälkeä oli tehnyt kaksi koira jotka noin jäljen puolivälissä erkanivat toisistaan eri suuntiin. Oikean etsittävän jälki oli jonkin aikaa vanhentunut eli toinen hämäyskoira oli mennyt jäljen päältä, ja seisoi häiriönä hankalan risteyksen sivussa meidän jäljestäessämme. Lisäksi annoin Capolle hajun parkkipaikalta sivussa jäljeltä, jolloin sen piti asvaltilla osata itse etsiä jäljen alku ja lähteä jäljestämään. Jäljestä noin 100m kulki asvaltilla, muuten se oli lähinnä hiekkatietä ja loppu nurmikkoa. Ja Capo meni kuin höyryjuna, ei mitään ongelmia missään. Erinomaista työskentelyä jäljellä, erinomaisesti löydetty jäljen alku ja erinomainen ilmaisu.

Keskiviikkona olikin luvassa viikoittaiset agilitytreenit. Aloitimme reilu kuukausi sitten agiliyn Agilityakatemiassa, ja se onkin osoittautunut loistavaksi valinnaksi. Tulossa on kokonaan Capselin agilitiitämiseen keskittyvä postaus, joten ei siitä sen enempää. Odotukset kuitenkin tämän(kin) lajin suhteen ovat korkealla.

Ja Latviaankin se Capo ehti!

Sälli kävi pyörähtämässä kasvattajan mukana Baltian Voittajassa lauantaina, ja pokkasi isossa junioriluokassa tiukalla tuomarilla toisen sijan ja junnusertin. Aiemmin emme tienneet että Capoa voisi joskus kuvata myös sanalla ”hillitty”, mutta ilmeisesti Capostakin löytyy kunnon hyvätapaisen ja hienostuneen kosmopoliitin elkeitä tarvittaessa. Oli siis käyttäytynyt hienosti ja näpsäkästi koko reissun, haltija tässä taisi olla vähemmän hillitty ja hallittu…

Näin rennosti Capo otti kampaussessiot ennen reissuun lähtöä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *