Kuulumisia

Julkaistu , kirjoittanut .

Yleisön pyynnöstä piti päivitellä vähän koirien kuulumisia ja laittaa uusi kuvakin näytille.

Paljon uutta on vaihteeksi opittu, niin Luna kuin omistajansakin. Käymme viikon välein agiliitämässä tällä hetkellä ja minusta tuntuu että Luna harjoittelee yksin salaa, niin paljon se edistyy jokaisen kerran välissä. Mutta niinhän se on että levätessä se oppi kalloon painuu, treenikerroilla vaan käydään hakemassa se oppi sinne muhimaan. Tämän viikon treeneissä olin erityisen tyytyväinen Lunan irtoamiseen radalla – vielä viikko sitten se irtosi katastrofaalisen huonosti. Myös takaakierrot onnistuivat paljon paremmin kuin odotin (odotin etteivät ne onnistu lainkaan), ja minäkin pääsin harjoittelemaan valssia kunnolla kun koira vihdoin lähti kauemmas. Putki radan keskellä tuntuu olevan asia joka auttaa Lunaa, koska putkelle se irtoaa joka kerta äärimmäisen hyvin, vaikkakaan ei lähde ilman lupaa eli varsinaisesta putkihulluudesta ei ole kyse. Kontaktiesteet tuntuvat olevan helppo nakki ja tällä viikolla A-esteen alastulossakin vauhti oli sopiva aiemman täyden höyryn sijaan joten alastulokontaktien harjoitteleminen A:llakin oli helpompaa.  Kaiken kaikkiaan olen treeneihin erittäin tyytyväinen, ja myös siihen että Luna on agilitytreenien myötä oppinut selkeästi paljon paremmin rauhoittumaan vaikka joku muu tekisikin kentällä jotakin hauskaa, Lunan mielestä koko treeniajan pitäisi tehdä koko ajan jotain, ja kun se näkee että auto kääntyy kohti agilitykenttää, alkaa kiljunta… Tosin olen kovin tyytyväinen siihen että olemme löytäneet lajin joka selkeästi on Lunalle näin paljon mieleen, ja vauhdikkuudessaan se on erinomainen laji etsinnän rinnalle, toko kun meillä jää jatkuvasti vähän jalkoihin omistajaa vaivaavan motivaatiopulan takia.

Myös etsinnässä Luna on saanut tekemiseen aivan uudenlaista varmuutta (tai sitten olen vain huomannut sen nyt kun olen vihdoin rohkaistunut tekemään sille kunnolla vaativia jälkiä) ja tässäkin lajissa yllätyn yhä uudelleen Lunan taidoista.

Huomasin myös Lunassa aivan uuden toimintamallin, se selkeästi vaistoaa tosi herkästi minun mielialani ja on ruvennut tekemään sitä että jos minä jännitän jotakin tai olen muuten hermostunut, se tulee ihan viereeni minun ja jonkin toisen kohteen tai ihmisen väliin ikään kuin fyysiseksi esteeksi. Aivan rauhallisena vain on, heti kun saa tulla siihen. Mikäli sitä estetään pääsemästä väliin, se on äärettömän levoton ja lopulta puskee väliin vaikka väkipakolla, mutta rauhoittuu sitten. Aiemmin se on lähinnä vain aktiivisesti puolustanut tilanteissa joissa kokee sen tarpeelliseksi (esim. jos joku tekee äkkinäisen liikkeen minua kohti).

Timi sen sijaan on lähinnä vain hengaillut, etsintätreeneissä se käy maalikoirana usein ja on tietenkin minun ja Lunan mukana kaikessa muussa paitsi treenikentällä. Jonkin verran Timi on myös päässyt tokoilemaan pikkusiskon kanssa, mutta muutoin se keskittyy vain nauttimaan elämästä.

Loppuun vielä uusi kuva Lunasta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *