Agilitya, osa 2

Julkaistu , kirjoittanut .

Ja taas on videoita!

Pienet reippaat agilitykoirat olivat tänään hienoja, mahtavia, upeita. Vähän niillä on sählä ohjaaja, mutta koirat antavat tämän anteeksi jos illalla saa rustoluut palkkioksi.

Kävimme treenailemassa vapaavuorolla ja koska aika sopi myös isännälle, oli hän mukana kuvaamassa koiria.

Capo teki erinomaisen hienosti ja tarkasti hommia, tiukat käännökset, hieno estehakuisuus ja paljon intoa. En tiedä mitä itse sählään tuon putken jälkeen, mutta enpä ainakaan onnistunut pilaamaan suoritusta… Capon kanssa ei vielä olla tehty kontakteja koska olemme keskittyneet ohjaustekniikoihin sekä sen ainaisen estehakuisuuden hakemiseen. Ja koska alkaa olla ihan kivasti jo muu plakkarissa (toki käännökset voisivat aina olla parempia, estehakuisuus parempaa, nopeutta voisi olla lisää, ohjaus tarkempaa ja niin edelleen ja niin edelleen, mutta olemme treenanneet vasta kolme kuukautta ja siihen nähden olemme oikein hyvässä vaiheessa) niin kontaktiesteiden opettelun aloitamme varmaankin ensi viikolla.

Capon suorittaessa ovesta törmäsi yhtäkkiä sisään kaksi lasta isänsä kera, ja heidän kolisteluistaan ja lasten kommentoinnista huolimatta Capo teki todella nätisti ja hienosti työtään. Myöskään Lunan haukkuminen ja vinkuminen kentän laidalla ei vaikuttanut yhtään, mistä olin hiukan hämmästyksissäni koska yleensä Capoa kiinnostaa Lunan mielipiteet asiasta kuin asiasta.

Videota siis, näettepä itse!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=PBxwkD9qL68]

Luna taas on tehnyt viimeisen vuoden ja kolmen kuukauden sisään tasan kerran kolmea hyppyestettä, ja niitäkin pari-kolme kertaa. Ennen radan tekemistä tein sen kanssa yksitellen muutaman hyppyesteen, putken, puomin ja renkaan, jokaisen kerran tai kaksi. Ja näin hyvin se kaikesta huolimatta menee! Kaikki esteet se tuntui muistavan hyvin, ainoastaan kepit eivät enää olleet niin selkeinä mielessä. Hienosti kuitenkin, ehkäpä Luna nyt kuitenkin lähtee tammikuun alussa Agilityakatemian treeneihin kanssani ja katsotaan jos sitä vielä ehtisi muutaman kisastartinkin ennenkuin ikää alkaa olla ”liikaa”.

Luna oli agiliitämisestä myöskin erittäin, siis todella innoissaan, joten harrastus on varmasti sille enemmän kuin mieluinen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qPYkvN5_61s]

 

2 vastausta artikkeliin ”Agilitya, osa 2

  • Henni

    Kiitokset tuumauiluistasi tuon estehakuisuuden ym. suhteen. Sai ideoita treeneihin – mietiskelin, että kontaktiesteet kuitenkin monilta koirilta ja myös omalta nuoremmaltani sujuvat innokkaasti, joten olisi hyvä keskittyä aluksi nopeuden, estehakuisuuden ja muun hallintaan ja kehittämiseen. Tätä ei ole ennen tullut mieittyäkään.

    Onnea Lunalle treeneihin jatkoon, mikäli sen kanssa treeniryhmään menette. Tiedä vaikka sekin ”vanhus” yllättäisi tässä lajissa nuorikot koirat. 😉

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *