Ensin mutsi vie ja sitten nenä

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään oli vuorossa pitkästä aikaa etsintätreeniä. Siitäkin pidimme sen parin viikon treenitauon, Luna tosin kävi etsinnässä kerran mutta treenaamisen jätimme joulun ja uudenvuoden ajaksi sikseen. Nyt mutsi vei etsintätreeneihin, poikkeuksellisesti molemmat pääsivät samoihin treeneihin, yleensä treenien sujuvuuden kannalta on paras jos jokaisella ohjaajalla on yksi koira treenejä kohden. Nyt meitä oli kuitenkin niin vähän että meiltä pääsi matkaan molemmat nenäkkäät. Timi jäi kotiin viettämään laatuaikaa isännän kanssa, oli päässyt privaattilenkille, saanut kaiken huomion ja varmaan vähän namiskaakin 🙂

Koirat olivat intoa täynnä kun päästiin vihdoin taas treenaamaan, ja mitäs sitä noista sittisontiaisista voisi muuta olla kuin ylpeä.

Luna sai jäljestettäväkseen kaksi vuorokautta vanhan jäljen joka kulki kokonaisuudessaan autoteitä. Karttakuvassa näkyy välillä kuin oltaisi skutassa, mutta jostain syystä tieosuuksia ei parista kohtaa kartalla näy, autoteitä ne kuitenkin olivat kaikki. Niinpä siis jäljen päälle oli parikin kertaa satanut lunta ja vettä, sitten lunta oli sulanut sen päältä ja jäljen päältä oli pariin otteeseen aurattukin.  Tietenkin tuulikin oli käynyt ja kävi jäljestäessä kovana heitellen ja pyöritellen hajuja, ja jäljellä oli mös viisi suht isoa risteystä sekä yksi hämäyspisto. Mutta mitäpä Luna niistä, jäljesti hienosti ja sujuvasti ongelmitta alusta loppuun.

Jälki lähtee vihreän lipun kohdalta.

Capon jäljestä tuli aiottua lyhyempi koska sitä tekemään päästessämme kello läheni jo puolta yhdeksää. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä teimmekin jäljestä häiriötreenijäljen, joten jälki kulki ohi koirapuiston asuinalueelle jossa meidät ohitti kaksi koirakkoa, ja jälkimmäinen teki vielä jäljen loppuun Y:n eli jatkoi suoraan Pekontietä siitä mistä etsittävämme oli kääntynyt kartassa näykyvälle Pekonkujalle. Capo teki nätisti töitä ja malttoi pitää suunsa kiinni myös muita ohitettaessa ja jatkoi heti oikeita hommia. Hieno ilmaisu, hieno ihana Capseli <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *