Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään Capseli kävi treenaamassa jälleen etsintähommia. Luna jäljesti jo yhden vaikean jäljen alkuviikosta, joten en ottanut sitä näihin treeneihin mukaan kun Capon jälki tulisi olemaan suht aikaavievä.

Jälki lähti Haarajoen juna-aseman parkkipaikalta, eikä Capolle ollut hetkeäkään epäselvää mihin lähdetään eikä se ollut lainkaan kiinnostunut mistään muista hajuista ja ihmisistä joita asemalla oli. Jälki oli kokonaisuudessaan 3km pitkä, siinä oli paljon kulmia ja häiriöitä kuten koiranulkoiluttajia, lumenkolaajia, jääkiekonpelaajia koulun kentälle tehdyllä jääkentällä.. Capo reagoi suurimpaan osaan häiriöistä, mutta jatkoi nopeasti töitä ilman erityistä käskytystä tai muutakaan.  Jäljen päälle myös satoi jatkuvasti lunta niin, että emme esimerkiksi kyenneet erottamaan missään kohti jäljen tekijän jälkiä. Samoin sen päältä ajoi useita autoja, ja jälki meni lähes kokonaan omakotitaloalueella.

Jäljen pituus ei selkeästikään ollut Capolle haaste, ja pääasiassa risteyksiin sijoittuneet kulmatkaan eivät tuottaneet sille juurikaan päänvaivaa vaan aika lailla posotettiin maaliin ilman sen suurempia hidasteluja.

Yleensä kolmen kilometrin jäljestys väsyttää lähes koiraa kuin koiraa, mutta Capo ei ollut jäljen jälkeen moksiskaan vaan vielä jaksoi rellestää ilman mitään eroa siihen mitä meno oli jäljen alussa. Niinpä kun menimme toiselle koirakolle maaliin, tehtiin Capon kanssa vielä seuraamista. Seuraaminen oli tosi hyvää, Capo oli visusti oikealla paikalla, kontakti oli koko ajan tasaisen tiivis ja temponvaihtelutkaan eivät saaneet sitä jättättämään tai edistämään. Tämän päivän treeneistä jäi siis kaikin puolin hyvä mieli 🙂

Tässä vielä meidän jälkemme kartakuvana.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *