On siis kevät

Julkaistu , kirjoittanut .

Ensimmäiset kevättreenit oli tänään. Sunnuntaina oli vielä vähän pilvistä ja ei-niin-talven-näköistä, mut tänään paistoi aurinko ja oli loskaa ja muuta semmosta.

Koska en jaksa kovin montaa blogia pitää (ja inhoan vuodatusta), ajattelin nää Lunan jälkiraportitkin tänne kirjotella. Ennenhän ovat löytyneet osoitteesta http://nunan.vuodatus.net

Eli siis, maalissa Luca, jälki noin 500m pitkä, lähti ulkoilureittiä pitkin tuulisen pellon vierestä, kääntyi toiselle hiekkatielle, siitä metsään, metsän läpi siksakkia ja maali oli asvalttitiellä. Luna lähti jäljelle hienosti, innokkaasti ja ennen kaikkea vauhdikkaasti. Pellolta päin tuuli ja siellä oli kaksi koiraa, jotka Luna selkeästi erikseen tarkisti ilmavainulla ja totesi että ei oo se mitä etsitään! Kävi myös tarkistamassa yhden polunhaaran varsin nopeasti, ja sitten jatkoi aika lailla höyryjunan lailla läpi hiekkatien kulman ja metsän kulmineen ja ilmaisi selkeästi.

Käytti koko jäljen ajan erinomaisesti hyväkseen tuulta ja tasaisin väliajoin otti ilmavainun ennenkuin jatkoi töitä taas nenä maatakin viistäen. Ei myöskään reagoinut häiriöihin kuten hiihtäjiin ja toisiin leikkiviin koiriin mitenkään, vaan keskittyi täysin töihin.

Timistä taas on tullut oikein etevä maalikoira. Kauhealla innolla mennään maaliin odottelemaan, sitten se tulee pariksi minuutiksi syliin rapsuteltavaksi kunnes katsoo että maalissa ollaan oltu jo sen aikaa että etsijää kannattaa jo odotella, ja menee valmiiksi katsomaan tulosuuntaan. Ja ilmaisee yleensä etsijän ennenkuin etsijä ehtii ilmaista maalin :D Hänestä maalikoirailu on parsaa!

Treenien jälkeen käytiin vielä rantapuistossa käveleskelemässä puolen tunnin ajan, ja voi sitä onnea Timin silmissä kun sai mennä syömään luunsa pihalle auringonpaisteeseen. Luna ei saa luita ulkona syödä (lue: haudata), mutta Timi kun ei hautaa niin se monesti tykkää mennä syömään ulos.

Perjantain eläinlääkäriä odotellessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *