Potilas Timi

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään Timi kävi uudelleen eläinlääkärissä, koska se alkoi ryystää ja ryystäminen paheni yhtäkkiä niin paljon ettei syöminen tai lenkkeilykään enää oikein eilen onnistunut ja alkuyökin meni siihen että yritin saada Timin rauhoittumaan ja hengittämään suun kautta. Lisäksi Timi on muutaman päivän rapsutellut itseään aika paljon, ja heti aamusta vakioeläinlääkärimme auettua soitin Timille iltapäiväksi ajan, ja siellä vieteltiinkin sitten viimeiset pari tuntia.

Timin mielestä oli yksinomaan hauskaa päästä kaksin äiskän kanssa matkaan, ja vielä hauskempaa oli mennä lääkäriin jossa sai olla kaikkien lääpittävänä. Verikokeen otto ei kuulemma ollut niin hauskaa, mutta tyynenä Timi tuijotti isäntää silmiin ja odotteli et oltaisko kohta valmiita.

Timistä siis otettiin raape- ja teippinäytteet ihosta,  näytteet korvista sekä verikoe, joista ei mistään löydetty mitään erikoista. Kilpirauhasarvoja odotellaan huomiseen, ja eläinlääkäri arveli että niistä saattaisi löytyä jotain vastausta kutinaan sekä siihen että Timillä on noussut varsin lyhyessä ajassa paino kilon verran, vaikka ruokinta- ja liikuntatavoissa ei ole tapahtunut muuta muutosta kuin että ruokamäärää on vähennetty. Lisäksi Timin vatsa vähän pömpöttää siihen malliin kuin sillä olisi jatkuvasti virtsarakko täynnä, myös pissallakäymisen jälkeen.

Neljät röntgenkuvatkin otettiin, ja sieltä taas alkoikin löytyä, tosin varmaa ei ole liittyvätkö löydökset oireisiin lainkaan vai ovatko ne vain sivulöytöjä. Keuhkoissa ei nimittäin ollut mitään vikaa, mutta sen sijaan henkitorvi oli osin laajentunut, osin liian kapea ja kun sen pitäisi olla suora, Timillä se tekee kummallisen kaarroksen. Kaarroksen kohdasta taas löytyi jonkinlainen laajenema sydämestä jossa kuulemma on ehkä jonkinlaista massaa, mahdollisesti kasvain. Tarkemmin asia selviäisi ultraamalla ja tähystämällä, mutta koska niitä ei ollut mahdollista tehdä omalla eläinklinikallamme, pitäisi meidän lähteä esimerkiksi Pieneläinklinikalle tutkituttamaan näitä. Harkinnan alla vielä on mennäänkö, sillä vaikka sydämestä ja henkitorvesta löytyisi mitä, niille ei Timin iässä voisi enää tehdä mitään.

Tällä hetkellä mennään kortisoonilla ja antibiooteilla sekä viikon liikuntakiellolla ja odotellaan niitä kilpirauhastuloksia. Ja toivotaan sormet ristissä että mitään pahempaa ei Timillä olisi vaan elinvuosia vielä muutama jäljellä.

 

Caposta saimme sen sijaan eilen iloisia testituloksia kun viikko sitten otetusta myotonia congenita -testistä tuli kotiin tulos N/N eli normaali, joten Capo ei ole myotonia-kantaja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *