Luna etsintätreeneissä

Julkaistu , kirjoittanut .

Tänään oli Lunan vuoro päästä ihan kaksin mutsin kanssa etsintätreeneihin – torstaina molemmat koirat pääsivät treenaamaan samalla kerralla ja saivat kivat motivaatiojäljet per lärvi. Tänään sitten Luna lähti tekemään vähän haastavampaa jälkeä.

Jälki oli vajaa 3,5km pitkä, se lähti Siwan pihalta ja kulki omakotitaloalueen läpi, parin sillan yli, metsässä ja radan vartta. Noin puolet jäljestä kulki autotiellä, puolet polulla. Häiriönä oli leikkiviä lapsia, jääkiekonpelaajia, hiihtäjiä, koiranulkoiluttajia, autoja joita piti väistellä sekä muutaman metrin päästä kulkevia junia. Lisäksi maali oli sisällä autossa.

Luna teki tasaisen tarkkaa ja hyvää työtä, tosin se olisi selkeästi halunnut oikaista jäljen ilmavainun avulla, mutta koska lunta oli niin paljon, ei se onnistunut. Niinpä se jäljesti nätisti koko jäljen maavainulla, ja selkeästi kun käännyttiin takaisin kohti maalia kahden kilometrin kohdalla, vauhti kiihtyi ja maaliin mentiin melkoista haipakkaa. Radanvieruspätkällä tuli paljon koiria vastaan, pari whippettiä juoksi aivan Lunan vierestä ohi monta kertaa ja se oli Lunalle kaikkein vaikein häiriö. Siinäkään tosin ei tarvittu kuin yksi käsky ja työt jatkuivat, muutoin Lunaa ei mikään häiriö haitannut lainkaan, joitain koiria se vähän katseli mutta jatkoi sitten töitä ilman eri kehoitusta. Maalissa Luna kierteli hetken autoa jossa maali oli sisällä, ja näytti jotenkin punnitsevan että miten tämän ilmaisun tässä nyt hoitaisi kunnes tyytyi haistelemaan auton takaluukun rakoa ja kävi sitten auton viereen istumaan.Viimeisen vuoden kaikki Lunan jäljet ovat olleet melko tasaisia, erityisiä ongelmakohtia ei ole tullut ja sen kanssa on hirmu kiva työskennellä kun tietää tasan miten koira mihinkin reagoi.  Myös sen tyyli jäljestää on nykyisin joitakin motivaatiojälkiä lukuunottamatta vähän rauhallisempaa ja vähemmän kohkausta sisältävää, toisin kuin silloin kun aloitimme ja Lunan jäljestystyyliä voi kuvailla lähinnä sanalla ”höyryjyrä”. Toki nykyisin jäljet ovat huomattavasti vaativampia monin eri tavoin, ja Luna on ehkä paremmin oppinut itse säätelemään temponsa sellaiseksi että se jaksaa tehdä töitä pitkään. Jos joskus jotakin kadoksissa olevaa joudutaan jäljestämään vaikka 12km, ei ole kovin hyvä ehkä käyttää kaikkia paukkuja ensimmäisellä kilometrillä..

Tässä jälki vielä kuvana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *