Jotain uutta ja jotain lainattua

Julkaistu , kirjoittanut .

Viime aikoina on tapahtunut kaikenlaista jännittävää. Liettuan reissun jälkeen olemme käyneet kerran etsintä- ja kerran agilitytreeneissä, mutta muuten lähinnä keskittyneet makaamaan sohvalla sairastelevan mutsin takia sekä olon kohennuttua metsälenkkeilemään ahkerasti. Kun sairastelut saatiin käytyä läpi, alkoi tapahtua vähän jotain mielenkiintoisempaakin.

Viime viikolla meillä oli kolme päivää hoidossa lapinkoiraneiti Nella, viikkoa nuorempi kuin Capo. Lunalla oli Nellassa sietämistä; se ei kurmuuttanut erityisen paljoa Nellaa, mutta ei selkeästi myöskään ollut kovin mielissään Nellan meillä olosta. Nellan kanssa Capolla ei myöskään ollut lupa leikkiä, ja niinpä junnut piti välillä salakuljettaa leikkimään kaksin pihalle ilman Lunan valvovaa silmää. Melko tyypillinen hoitokoirakeikka siis, Capo yritti ottaa ilon irti ja Luna pitää ilon kurin ja kohtuuden rajoissa eli lähinnä omanaan. Nella oli kuitenkin hyvin mukautuvainen ja mukava koira, joten lopulta koko kolme päivää meni aika rennoissa merkeissä!

Seuraavaksi oli vuorossa lauantaina Capon kanssa reissu Inkooseen kun kävimme ottamassa vähän kuvia kuusiviikkoisista käppänänpennuista (joista btw yksi aika mukavan näköinen poika on vielä kotia vailla!) ja samalla kyyydissämme matkasi blogissa pikkupentuna esitelty Pontus tänne idän suuntaan kotiin trimmireissulta. Pontus oli meillä pienen hetken hengailemassa ennenkuin pääsi lopulta ihan kotiin asti, ja sen lisäksi että se on mielettömän upea luonteeltaan ja ulkonäöltään – ihan tosi, en kovin helposti ihastu sydämestäni täysin varsiinkaan aikuisiin koiriin noin nopeasti, mutta Pontus oli kyllä sanalla sanoen UPEA – Luna otti sen meillä vastaan avosylin. Luulisin että Pontuksen luonteenlaadun lisäksi kyse on myös siitä että Luna sietää parhaiten käppänöitä niin lenkkiseurana kuin hoitolaisinakin, se antaa niille huomattavasti enemmän anteeksi asioita eikä ole niin tiukkapipona kuin muun rotuisten kanssa. Käppänöiden kanssa Capo saa leikkiä ihan rauhassa, eikä Luna vahdi ja komenna niitä kovin paljoa edes niiden tullessa meille. Jotkut nartut ovat poikkeus, mutta noin muuten Luna

näyttää menettäneen sydämensä käppänöille.

Nytkin kun Pontus tuli meille, ei tietoakaan Lunan tavanomaisista kaapin paikan näyttämisistä ja murinoista, vaan Luna meni häntä heiluen haistelemaan tulokasta ja mikä omituisinta, Pontus ja Luna leikkivät meillä sisällä noin 10 minuuttia Pontuksen saapumisen jälkeen. Kait se on ihmeitä nähtävä tässäkin huushollissa aina välillä…

Ja sitten toisenlaisiin uutisiin. Timin poismenon jälkeen oli lopulta ryhdyttävä jonkinlaisiin toimiin sivustojemme uusimiseksi kun niissä oli hyvin vahvasti vielä Timi läsnä, ja vielä sen nimen ja kuvan näkeminen tuo melkoisen ikävän mieleen. Kotisivujen ulkoasun uusiminen oli ollut jo aiemminkin mietinnän alla, ja nyt oli sopiva hetki tehdä se. Blogi saa vielä hetken odottaa omaa uudistustaan, mutta kotisivumme ovat saaneet eilisen ja tämän päivän aikana uuden ilmeen. Mielipiteitä ja kommentteja sekä erityisesti raportteja mahdollisista silmiinpistävistä vioista ottaisin mielelläni vastaan vaikka tässä blogin kommenteissa!

Tästä katsomaan miltä nykyisin näyttää.

Toinen muutos internetin ihmemaailmassa on kuvagalleriamme jakautuminen kahdeksi. Koska kuvaan yhä enemmän kääpiösnautsereihin liittyviä juttuja ja koska Capo tuppaa esiintymään jo useammissa gallerioissa kuin Luna johtuen Lunan tietyistä rajoitteista toisten koirien kanssa sosialisoimisen suhteen, halusin tehdä käppänäkuville oman kuvagalleriansa. Tarkoituksena kun on jatkossa kuvata dokumentaarisempaan tyyliin enemmän tapahtumia ja muuta rotuun liittyvää materiaalia niin paljon kuin ehtii, ja koska sattui sopiva käyttäjänimikin olemaan vapaana, niin nyt osa kuvista on siirretty osoitteeseen http://kaapiosnautseri.kuvat.fi. Vanha http ://bitey.kuvat.fi on edelleen toiminnassa entiseen malliin, ja sinne on tarkoitus taas kerätä Lunapitoisempaa materiaalia sekä muita sekalaisia kuvia 🙂

3 vastausta artikkeliin ”Jotain uutta ja jotain lainattua

 • Sarianne

  Ainoa, mikä pisti sivuilla silmään, on Timin ja Donin sivujen tekstit! Ne on kauttaaltaan sellaista pientä fonttia. Muuten ei mitään erityistä 🙂 Hienot on! Kun osaisi itsekin, mutta ei 😀 Pelkästään jo blogin ulkoasun muokkaaminen mieleiseksi on ihan toivotonta.

  Vastaa
  • biitti Artikkelin kirjoittaja

   Ai kappas, ne onkin unohtunut vaihtaa isommiksi, kiitos huomautuksesta!
   Mäkin oon menettänyt toivoni noiden ulkoasujen kanssa miljoonia kertoja, ehkäpä sitten voi taas unohtaa koko asian pariksi vuodeksi jahka bloginkin ulkoasu on päivitetty uuteen kuosiin 🙂

   Vastaa
 • Päivitysilmoitus: Maalaiset kaupungissa « Kolme -1 Muskettisoturia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *