Kiirettä pitää

Julkaistu , kirjoittanut .

Blogin päivitteleminen on jäänyt viime aikoina vähemmälle, kun tekemistä on ollut niin paljon sekä harrastussaralla että vähän töissäkin.

Olemme viettäneet jälleen paljon aikaa Noomin ja Nitan kanssa treenaillein ja lenkkeillen, ja taas on uusia ihmeitä tapahtunut Lunan suhteen. Luna ei ole koskaan sietänyt kovin hyvin sitä että vieras koira on meillä kotona koska asuntomme ei ole kovin iso, ja joka puolella tuntuu aina olevan jotain puolustettavaa kuten vahingossa keräämättä jäänyt lelu, Capo, keittiö, minä… Poikkeuksen ovat tehneet vain kääpiösnautserit ja niitäkin on kuitenkin vähän pitänyt vahdata. Koska Nita ja Luna ovat pari kertaa päristelleet toisilleen esimerkiksi kepeistä, ajattelin että on sula mahdottomuus päästää Nitaa tänne meille kylään. Hyvin ja rauhallisesti sujuneen mökkiviikonloppumme jälkeen uskalsimme kuitenkin viime viikolla kokeilla sitä että Nita ja Noomi tulivat tänne meille yöksi seuraavan päivän aikaisen mätsäriin lähdön takia, joskaan silloin ne eivät olleet Lunan alueella vaan N&N olivat vierashuoneessa täällä olonsa ajan.

Viikonloppuna taas kävimme lauantaina Vammalassa BH-kokeessa johon Linda ja Nita osallistuivat (ja pääsivät hyväksytysti läpi!) ja sunnuntaina oli vuorossa RotuRace joten viisainta oli jälleen tulla tänne yöksi. Nyt Nitakin oli vapaasti asunnossamme, eikä pienintäkään ongelmaa kenelläkään. Ei vaikka Nita olisi tullut kärkkymään minulta ruokaa, ei missään tilanteessa. Ehkä ihmeiden aika tosiaan ei ole ohi? Sunnuntaina jopa kävi niin että Nita oli sohvalla sylissäni nukkumassa ja Luna päätti yhtäkkiä että hänellekin sopisi sohvalöhöily, tuli ihan Nitan kylkeen ja laski vielä pään Nitan päälle. Tämä oli meistä niin uskomatonta että oli pakko todisteeksi näpätä kuva.

Mökilläkin tosiaan käytiin, aluksi oli tarkoitus vähän jäljestää ja sen sellaista, mutta lopulta tyydyttiin ottamaan vaan rennosti koko kööri. Koirat rehasivat vapaasti ulkona perjantaista sunnuntaihin ja olivat silminnähden tyytyväisiä 🙂

Lunan, Capon, Nitan ja Noomin lisäksi mukana oli puolivuotias William-collie.

Helatorstaina lähdettiin käymään mätsärissä. Capo ja Noomi on ilmoitettu heinäkuuksi näyttelyyn (tosin Capo kyllä käy vähän misseilemässä jo ennen sitäkin) ja siitä innostuneina päätimme käydä vapaapäivän kunniaksi vähän katsomassa miten porukan juniorit kehäilevät. Caposta tuomari ei lausunut muuta kuin että se esiintyi tosi hienosti, kuitenkin sininen nauha ja ei sijoitusta. Sinisten kehässä takanamme oli cottoni jonka mielestä näyttelykehät ovat leikkimistä varten, joten Capo ei oikein saanut keskityttyä seisomiseen vaan lähinnä pyöri ympyrää yrittäen katsoa että mitä se toinen siellä takana meuhkaa, ja samoin liikkeessä se liikkui lähinnä takaperin kun taas oli kaverilla takana asiaa. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen koska Capo esiintyi oikein kauniisti ja meillä oli kivaa! Noomi sen sijaan voitti isojen koirien sinisen nauhan saaneiden kehän esiintyen myös tosi mallikkaasti, joten turha ei reissu missään tapauksessa ollut.

Vesileimasta huolimatta alla olevan kuvan otti Linda Toivonen, koska muut saman kansion kuvat ovat minun ottamiani niin kuvat.fi laukoo automaattisesti kaikkiin kuviin minun vesileimani.

Sunnuntaina oli taas RotuRacen vuoro, ei aavistustakaan mille sijalle XTRSCH-joukkueemme päätyi mutta väliäkö sillä, päivä oli kiva ja kaikki koirat juoksivat hienosti. Capokin, joka kuitenkin alussa teki nopean koukkauksen kohti radan vieressä ollutta kuvaajaa, se yhdistää kameran sulkimen äänen niin vahvasti minuun että reagoi siihen aina oli missä tahansa. Joka tapauksessa, hieno joukkue, hienoja koiria!

Ensin yhteiskuva joukkueesta, vasemmalta alkaen Pontus (Xtravaschnauza Forza), Akko (X. Andorra), Rana (X. Chamonix) ja Capo.  Yhteiskuvan alla Capo vauhdissa. Molemmat kuvat otti Linda Toivonen.

Kaikennäköistä on siis ehditty saada aikaan. Näiden tapahtumien lisäksi ollaan treenailtu erityisesti tokoa urakalla, ja Luna on nyt siinä vaiheessa että sen ilmoitan BH-kokeeseen heti ku löydän jonkun joka ei ole tupaten täynnä. Myös kisaaminen tokossa on tarkoitus aloittaa sen kanssa heti kun saadaan hyppy kuntoon, sitä meillä ei ole kotona ja kun treenaamme itseksemme niin ei tule niin usein lähdettyä kentälle josta tokohyppy löytyisi. Capo on treenannut myös kovasti ja sen seuraaminen on parantunut huimasti.

2 vastausta artikkeliin ”Kiirettä pitää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *