Lunan tokouran alku ja loppu

Julkaistu , kirjoittanut .

Niinpä niin. En ollut koskaan ajatellut että voisin jonain päivänä viedä Lunan tokokokeeseen, sen arkuuden takia luoksepäästävyys ja kehätarkastus ovat olleet ne asiat, joiden takia olen hylännyt ajatuksen ihan alkuunsa aina. Nyt kuitenkin vieraiden ihmisten kanssa ei ole ollut pariin vuoteen mitään ongelmia, ja Luna alkoi muutenkin näyttää siltä että sen kanssa tokouraa voisi hyvinkin vähän tehdä, se on todella innokas ja sen mielestä toko on tosi hauskaa. Ja on se teknisesti hyvä myös.

No, eiliseksi sen sitten viimein olin ilmoittanut Lindan innostamana kokeeseen. Ja siihenhän se kosahti mitä vähän pelkäsinkin. Luna pelästyi tuomaria kehätarkastuksessa (joka kuitenkin saatiin suoritettua ihan niinkuin pitää), ja sen jälkeen koko koe oli yhtä tuomarin pälyilyä. Kehätarkastuksessahan tarkistetaan ettei nartulla ole juoksuja, ja mitään Luna ei enemmän pelkää kuin sitä että vieras ihminen koskee sen takapäähän. Nyt tosin parin vuoden ajan eläinlääkärit ovat saaneet sitä ihan hyvin roplata jos on ollut tarvis, joten ajattelin että ehkä tämä pelko on vähän hellittänyt. No, ei ollut.

Luoksepäästävyydestä tuli 7, Luna meni tuomaria vastaan asettuen minun ja tuomarin väliin. Oli kylläkin ihan utelias ja ystävällinen ja kävi tuomaria haistamassa, mutta liikehän ei mene putkeen jos koira lähtee viereltä haahuilemaan. Annoin kuitenkin haahuilla kun se nyt kuitenkin itse otti kontaktia ihmiseen jota oli aiemmin pelästynyt.

Paikallamakuusta 9, muuten hyvä ja hieno suoritus Lunalta, mutta ennakoi sivulletulon lopussa ja nousi siis ennen käskyä sivulle. Seuraaminen kytkettynä 7,5, Luna lähti alussa kaartamaan edestäni jälleen minun ja tuomarin väliin, muutoin ihan ok seuraaminen. Seuraaminen taluttimetta 8,5, vähän väljät käännökset, muuten ok.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0, Luna jäi seisomaan enkä tajunnut antaa uutta käskyä ennenkuin oli liian myöhäistä. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5, liikkeen jälkeen peruasento vähän vino, muuten perfecto. Luoksetulo 6,5, jouduin antamaan käskyn kahteen kertaan. Estehyppy 8, muuten hyvä mutta Luna kolisteli estettä hypätessään. Kokonaisvaikutus 8 ja II-tulos.

Onpahan nyt käyty kokeilemassa ja hankkimassa vähän lisää kisakokemusta, mutta kyllä Lunan kisaura nyt oli tässä. Sille kehätarkastus on niin ahdistava kokemus ja se oli loppukokeen ajan niin jännittynyt, ettei minulla ole niin suurta kisaamisen halua että haluaisin altistaa sen useammin tuolle kaikelle. Sen lisäksi etten halua tehdä siitä pelkopurijaa, se varmaan olisi seuraava vaihe kun Luna tarpeeksi ahdistuisi. Katsotaan jatkossa Capon kanssa, Luna saa keskittyä jälkihommiin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *