Ostoksia

Julkaistu , kirjoittanut .

Viime aikoina olemme käyneet koirien kanssa useampaankin otteeseen ostoksilla. Luna ilmoitti äidin luona ollessa että äidin Cinja-koiran aktivointilelu on ihan must ja onhan Lunan saatava mitä Luna haluaa. Timin kanssa sen sijaan huomasimme iltojen pimetessä että vilkkupanta olisi ehdoton. Niinpä lähdimme metsästämään näitä.

Lunan ja myös Cinjan rakastama aktivointilelu on Busy Buddy Waggle, aiemmin Lunalla on ollut monenlaisia aktivointipalloja ja itse rakennettuja viritelmiä mutta mikään niistä ei ole vetänyt vertoja tälle, riippumatta siitä mitä namiskaa leluissa on sisällä. Äidinkin luona Wagglessa oli sisällä juustopaloja, ja samanlaiset juustopalat eivät Lunaa paljoa kiinnostaneet motivaatiopallossa ollessaan. Olin ensin hieman skeptinen sen suhteen (hysteerisenä koiranomistajana) että lelun molemmissa päissä olevien reikien sisäpuolella oli kumiset ”hampaat”, mutta ne osoittautuivat niin pehmeiksi etteivät tunnu ikäviltä kun namia koettaa saada lelusta ulos. Äidin luona Lunan jälleen testatessa lelua se ei tosin joutunut kaikkia nameja kaivamaan lelusta ulos omin voimin kun viimeiset namit kaivoi Lunan uskollinen ihailija ja apuri.

Timille aloin miettiä vilkkupantaa, koska se kuulee kun sitä kutsutaan ja myös halu tulla luokse on selkeästi kova, mutta koska se ei hahmota mistä ääni tulee eikä näekään enää kovin pitkälle (ts. jos seison parinkymmenen metrin päässä siitä valoisaan aikaan pellolla, yrittää Timi selkeästi kyllä tulla mutta kun ei tiedä mihin). Usein se sitten yrittää joko palata takaisin sinne mistä tuli, koettaa useita eri suuntia josko joku niistä olisi oikea ja lopulta jähmettyy paikalleen jos ei löydä.  Koska illat pimenevät yhä nopeammin enkä ehdi koiria käyttää pitkällä vapaanajuoksulenkillä aina ennen pimeää, piti keksiä jokin heijastinliiviä ja taskulamppua tehokkaampi keino siihen että vaikkei Timi aina tiedä missä minä olen, minä tietäisin missä Timi on.

Timin karvaisuuden takia taas mikä tahansa panta ei kelpaa, vaan sen piti olla sellainen joka näkyy vaikka karvaa olisikin edessä. Karjaan Mustista ja Mirristä sellainen sitten löytyikin ja mukaan tarttui PolyBrite Lighted Collar Shamrock-Green. Panta näkyy myös karvojen läpi, jopa itse asiassa paremmin ja laajemmin kuin ollessaan karvojen päällä.  Pannan saa sekä vilkkumaan että olemaan päällä jatkuvasti, se on tukeva, ja myös siinä kiinni oleva lenkki hihnaa varten on sellainen mihin hihnan uskaltaisikin kiinni laittaa.

Loppuun vielä Timi syysterveiset metsälenkiltä Karjaalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *